Skocz do zawartości

Zdjęcie

Klątwa zaatakowała Mazurską wieś -Wawrowice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

pawaw1.
  • Tematów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W dzisiejszej gazecie Fakt zaciekawił mnie artykuł pt. "Klątwa zabija 33-latków!" osobiście uważam to za zabobon miejscowych i naciągniętą historyjkę dziennikarzy.. Daje fotki gazety, może nie są super jakości ale przeczytać się da.

Dołączona grafika

tekst artykułu:

Dołączona grafika

P.S to już nie pierwszy artykuł w tym stylu który widziałem w tej gazecie.
  • 0

zalew.
  • Tematów: 11
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Skoro uwazasz to za zabobon to po co to rozpowszechniasz to jeszcze na forum?
  • -2

Ells.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

szkoda, że nie podali przyczyny tej klątwy, chociaż jakiejś hipotezy, klątwy (o ile istnieją) nie biorą się z nikąd.
Poza tym warto brać poprawkę na "Fakt" ;)
  • 0

pawaw1.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro uwazasz to za zabobon to po co to rozpowszechniasz to jeszcze na forum?

Po to żeby zapoznać się z opinią innych użytkowników... może ktoś przeczyta ten artykuł, akurat z tamtych okolic i powie coś więcej na ten temat..

Ells- masz racje, "Fakt" to niezbyt wiarygodne źródło informacji...
  • 0

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trzeba znać mentalność i sposób działania tych dziennikarzy. Spośród kilkudziesięciu zgonów wybrali te co dotyczyły 33-latków a następnie zrobili drobną manipulację (Nie wspomnieli o innych zgonach). Takie gazety są po to by wzbudzać sensację i większość informacji jest manipulacją, lecz kłamstwa nie da się im zarzucić, gdyż oni nie kłamią, tylko skrócają tak informację, by brzmiała podług ich woli.
  • 0

Ells.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwię sie tylko ludziom z tej miejscowości, że dali się tak "zrobić" i wystąpili w tym artykule.
  • 0

pawaw1.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwię sie tylko ludziom z tej miejscowości, że dali się tak "zrobić" i wystąpili w tym artykule.

Za darmo raczej nikt by takich bzdur nie na gadał, może za wino albo za dwa wina... Szkoda tylko tych zmarłych, że zostali zamieszani mimo woli w jakieś dziennikarskie intrygi..
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mnie całkowicie rozbroiło ostatnie zdanie w tekście :lol

Żadna klątwa itp. Moim zdaniem to tylko śmierć kilku osób w tym samym wieku na przestrzeni lat rozdmuchana przez Fuckt do rozmiarów wielkiej klątwy byleby było czym zapełnić makulaturę ;)

Czuć już mocno sezon ogórkowy w powietrzu!
  • 0

Master_Dragon.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No cóż po pierwsze to myślę, tak jak większość, że ta historia jest grubymi nićmi szyta.
A po drugie, to jeden fakt rzucił mi się w oczy. Otóż chodzi mi tu o Roberta Wronę (1965-2003).
No właśnie, nie pasuje mi tu coś. Z tego co się orientuję (poszperałem w necie, żeby potwierdzić te daty) to według tego Robert Wrona żył 38 lat. Coś ten Fakt chyba nas tu oszukuje.
Bardzo bym prosił, (jeżeli ktoś ma jakiś argument na podważenie mojej "teorii") o wypowiedzenie się w tej kwestii.
Pozdrawiam i zapraszam do czujności. :>
Może ktoś jeszcze wyłapie jakieś nieścisłosci.
  • 0

pawaw1.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóż po pierwsze to myślę, tak jak większość, że ta historia jest grubymi nićmi szyta.
A po drugie, to jeden fakt rzucił mi się w oczy. Otóż chodzi mi tu o Roberta Wronę (1965-2003).
No właśnie, nie pasuje mi tu coś. Z tego co się orientuję (poszperałem w necie, żeby potwierdzić te daty) to według tego Robert Wrona żył 38 lat. Coś ten Fakt chyba nas tu oszukuje.
Bardzo bym prosił, (jeżeli ktoś ma jakiś argument na podważenie mojej "teorii") o wypowiedzenie się w tej kwestii.
Pozdrawiam i zapraszam do czujności. :>
Może ktoś jeszcze wyłapie jakieś nieścisłosci.

Haha, rzeczywiście żył 38 lat, a Fakt chyba specjalnie to zrobił, ponieważ to osoba sławna to i bardziej ludźmi wstrząśnie.. Kolejny dowód na to, że Fakt kłamie i wymyśla banialuki ... + za spostrzegawczość :)
  • 0

Lionix.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gazeta to "FAKT!" więc moim zdaniem wszystko jasne : P pewno oni byli w wieku 25-40 lat, ale Fakt ofc. wie lepiej

poza ty co to w ogóle za klątwa, że ktoś umiera raz na 20 lat?

Ludzie, nie kupujcie Faktu, proszę, mózg wam się ugotuje od tego :lol2:
  • 0

Lubię ciastka.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie... Proszę was, chyba nikt nie traktuje powaznie tego, co wypisuja w tym szmatlawcu? To beznadziejne, jak tandetne informacje sa tam przejaskrawione do granic smiesznosci azeby tylko napedzic sprzedaz. Tona wyssanych z palca bzdur plus gola baba na tylnej stronie i juz mamy idealne czasopismo dla czlowieka nie potrzebujacego lektury wysokich lotow. Macie tu kilka przykladow siekaniny, jaka redaktorzy faktu staraja sie wbic do glowy wszystkim emerytkom, kupujacym ta gazete:
czajnik grozy
stare jajo
Ufo i totolotek
Miazdzacy odkurzacz
skad w tym malym bobrze tyle agresji!?!?
Chcacym sukcesywnie wybijac swoje szare komorki, polecam prenumerate ...
  • 0

Ania W..
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Drodzy czytelnicy:
Fakt-to jak wiadomo same bzdury i wymysły !Otóż jeżdziłam do Wawrowic ponad 20 lat temu,ponieważ mieszkał tam mój brat-Robert Wrona ze swoją rodziną.Robert zmarł w wieku 37 lat z przedawkowania alkoholu z narkotykami...to samo tyczy się innych np.Piotra Falkowskiego,który zmarł na zawał serca...niby nie wiadomo dlaczego...Adama Głowackiego,którego zamordowali w Toruniu...tylko Fakt,nie napisał,że Adam Głowacki zginął podczas libacji alkoholowej...w której brał udział.Fakt nie napisał o śmierci Roberta Rochnowskiego,który zabił się jadąc samochodem pod wpływem alkoholu...a też mieszkał w Wawrowicach.Znałam ich wszystkich dobrze i doskonale wiem,jakie życie prowadzili.Nie żadna klątwa ich zabiła,tylko WÓDA,WÓDA,WÓDA I NARKOTYKI ! ! ! Ludziom z małych społeczności łatwiej wierzyć w jakieś pierdoły,niż uświadomić sobie prawdziwą przyczynę.
Świeć Panie nad ich duszami (+)
  • 1

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Błagam, zamknijcie to. Każdy temat, w którym jest wzmianka o tej gazecie powinien być wywalany na wejściu..

Użytkownik Monolith edytował ten post 20.10.2013 - 20:29

• 0

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W każdej bzdurze jest ziarno prawdy. Dobrze, że znalazł się ktoś, kto obalił niesamowitą teorię wysnutą przez tą gazetę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych