Napisano 07.01.2013 - 12:06
Czemu miało służyć to zdanie? Dlaczego twierdzisz, że ''pewnie do biblioteki nie dojdę''?Lepusa przeczytaj sobie na necie, bo pewnie do biblioteki nie dojdziesz, co to jest Propaganda.
Napisałam gdzieś, że był ''kochanym dziadziusiem, miłośnikiem zwierząt''? Nie, napisałam ''Taka mała ciekawostka: Goering miał lwa'' po czym podałam garść dowodów w formie fotografii. DOWODÓW. A ''kochany dziadziuś, miłośnik zwierząt'' to tylko i wyłącznie Twoja interpretacja.Wklejając jego fotki z wnuczkami i z kotkiem, pokazując go jako kochanego dziadziusia, miłośnika zwierząt, właśnie to uprawiasz :-)
Nie. Napisałam ciekawostkę i dołączyłam fotografie potwierdzające ją. Jak według Ciebie miałoby to wyglądać? Może tak: ''Ten diabeł w ludzkiej skórze, ta bestia, ten zły, pokrętny, brzydki, chory na umyśle potwór lubił kotki''?Gdybyś jeszcze napisała, "Ten ludobójca, morderca, zwyrodnialec lubił kotki to rozumiem..."
Napisałam gdzieś, że był ''pozytywnym miłośnikiem kotków''? Nie, napisałam, że miał lwa. Nie stawiam go w żadnym świetle pisząc, że miał lwa.ale Ty stawiasz go w świetle pozytywnego miłośnika kotków
Tylko Ty tak sądzisz. To jest Twoja opinia. Interesuję się nieco historią i takie ciekawostki są dla mnie cenne. Dla historyków również.Plan zajęć jest napięty. Nauczyciel/profesor nie ma czasu, żeby szczegółowo analizować po kolei każdego nazistę
Proszę Cię hhaaa
Pewnie zmieńmy program i nie ma nic cenniejszego, historycznego jak Hobby Nazistów
III.Rzeszy.
II wojna światowa to największy konflikt zbrojny, jaki kiedykolwiek wybuchł, więc nie dziw się, że jest o niej dużo na lekcjach historii.Zamiast uczyć o upadku komuny, dążeniu do wolnej Polski, i współczesności o czym tak mało jest w szkołach...
Użytkownik Lepusa edytował ten post 07.01.2013 - 12:13
Napisano 07.01.2013 - 12:13
Popularny
Nie wiem jak można w ogóle interesować się takimi ludźmi, co mnie obchodzą pamiętniki Gebelsa, albo kotek Göring'a.
Chyba Wam się strony pomylił z Nazi.pl . Mój dziadek walczył w AK i krew mnie zalewa jak widzę takie głupie tematy.
To jest zwykłe szerzenie nazizmu na forum, jeszcze gdyby jakieś przesłanki były ze świata nadprzyrodzonego w tym temacie to rozumiem..ciekawa jestem jakbyście piszczeli gdyby taki Göring, zabił na śniadanie jak psa waszą matkę, ojca, albo kogoś z rodziny...
Przez takich ludzi jak wy zapomina się o tym co było, a Ty Noxili...miałam o Tobie inne zdanie. ..przykro mi, że nie masz nic innego w domu do roboty tylko czytać pamiętniki mordercy tysięcy ludzi.
Wklejając jego fotki z wnuczkami i z kotkiem, pokazując go jako kochanego dziadziusia, miłośnika zwierząt, właśnie to uprawiasz :-)
Użytkownik pdjakow edytował ten post 07.01.2013 - 12:19
Napisano 07.01.2013 - 12:29
Napisano 07.01.2013 - 12:35
Warto być może zastanowić się, czy to właśnie "odczłowieczanie" sprawców holocaustu nie jest bardziej niebezpieczne. Zapewne wygodnie jest wierzyć, że zbrodnie popełniają jednostki całkowicie zwyrodniałe, emocjonalnie ułomne, bądź mutanty z kosmosu.
Czy nie lepiej wiedzieć, że Goering miał kota, Hitler kochał swojego psa, że naziści mieli rodziny, byli czyimiś ojcami, synami, mężami, że przez tyle lat funkcjonowali w społeczeństwie? Czy to nie jest szczególnie przerażające? Świadomość tego, że zbrodniarze to ludzie, wyrośli w tym samym społeczeństwie, żyjący w tym samym świecie, co nasi dziadkowie, w którym my sami żyjemy? Do refleksji.
Może tak: ''Ten diabeł w ludzkiej skórze, ta bestia, ten zły, pokrętny, brzydki, chory na umyśle potwór lubił kotki''?
Użytkownik pdjakow edytował ten post 07.01.2013 - 12:35
Napisano 07.01.2013 - 12:47
Może tak: ''Ten diabeł w ludzkiej skórze, ta bestia, ten zły, pokrętny, brzydki, chory na umyśle potwór lubił kotki''?
Taki pomysł był na banner. Hitler, obok owczarek niemiecki. Podpis: "Hitler lubił psy, a Ty?".
Napisano 07.01.2013 - 12:52
Można by zrobić reklamę mercedesów z Hitlerem. Podobno je lubił.
''Mercedes. Auto godne Führera'' albo coś w tym stylu.
Przepraszam za drobny offtop.
Użytkownik pdjakow edytował ten post 07.01.2013 - 12:53
Napisano 07.01.2013 - 13:10
Ależ o takich ludkach jak Hermi należy pisać i jak najbardziej pamiętać
Napisano 07.01.2013 - 13:15
A nie lepiej neutralnie, zapoznając się zarówno z jedną stroną, jak i z drugą przy wskazaniu, która strona mówi prawdę, a która nie?Ależ o takich ludkach jak Hermi należy pisać i jak najbardziej pamiętać
Oczywiście, ale tylko negatywnie, pokazywać i przypominać, jakimi byli zwyrodnialcami...plus statystki.
To nie ze światem się coś dzieje, tylko z ludźmi jak już.Anders Behring Brevik - czy trzeba zabić kilka osób, żeby zasłużyć na wpis w wikipedii ? Zobaczcie co się stało z tym światem... do tego zmierzam, fascynacja zbrodniarzami i bicie kapuchy na ich zbrodniach.
Napisano 07.01.2013 - 13:25
Ależ o takich ludkach jak Hermi należy pisać i jak najbardziej pamiętać
Oczywiście, ale tylko negatywnie, pokazywać i przypominać, jakimi byli zwyrodnialcami...plus statystki.
Anders Behring Brevik - czy trzeba zabić kilka osób, żeby zasłużyć na wpis w wikipedii ? Zobaczcie co się stało z tym światem... do tego zmierzam, fascynacja zbrodniarzami i bicie kapuchy na ich zbrodniach.
Napisano 09.01.2013 - 15:33
Napisano 09.01.2013 - 15:53
To stuprocenowa prawda.W temacie zapomniono powiedzieć że Herman Göring był największym myśliwym III Rzeszy , Jego myśliwskie Trofea i działa sztuki świata były przechowywane w jego ,,magicznej'' posiadłości w Carinhallu,można powiedzieć że Herman był królem Niemiec i tak się zachowywał.
Użytkownik Lepusa edytował ten post 09.01.2013 - 19:29
Napisano 13.01.2013 - 17:12
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych