gods kojarze z amigi.
nie pamiętam od czego się zaczęło ale to był chyba Aquarius na zx81, graliśmy u kumpla całymi dniami, później ten sam koleś miał atari 800XL i chyba river raid'a piłowaliśmy bo innej gry nie miał. Czasy się trochę zmieniały i było c64 na które Giana Sisters, mario i wiele innych tytułów. Na amidze grałem w mortal combat i cannon foder, niestety ciągle byłem bez swojego sprzętu grającego, ale pewnego dnia jak dostałem się do średniej szkoły starsi kupili mi 286 / herculesem 16mhz, i na tym starałem się w coś grać, były duże problemy bo miałem grafikę "dwa kolory mono" i gry jakie mi się odpalały to chyba mach, jakaś polska platformówka electro body, oraz symulator f15 który piłowałem dzień i noc.
Z czasem zaopatrzyłem się w lepszego kompa z kolorową grafiką s3 virge i ogień . QUAKE oraz DUKE NUKEM 3d i Xwing to gry w które graliśmy non stop. Razem z kumplami robiliśmy czesto rozgrywki sieciowe - jeden znajomy miał dość duży pokój 30 m2, rodzice ciągle poza domem bo mieli sklepy więc my korzystaliśmy z tego grając po sieci czasami 2 -3 dni non stop ))) jako pionierzy w naszej miejscowości, wspólnie załatwiliśmy w TPSA półke i 10 adresow IP stałego łącza - kosztowało nas to ok 1tysiac zeta na łebka ale mieliśmy stałe łącze, stałe ip i możliwość gier zdalnie przez neta - chodz i tak spotykaliśmy sie czasami na "lan party haah "
nie bylem jakoś specjalnie konsolowcem ale chetnie grałem po sąsiedzku w PS ONE: ace combat i tekkena , GT 1,2,3,4
Czasy się zmieniały i technika, ogólnie nie wiem czy jakiś top ten bym zrobił co na pewno by się znalazło :
z dawnych czasów
- quake
- duke nukem 3d + mody
- quake 2 + mody
- Unreal turnament
- frogger, 1942, galaxian, mortal combat, ghost'n goblins, metal slug- Automaty arcade.
- X-wing - w sumie cała seria ( Tie fighter, X-wing alliance - rogue squadron )
- Wing commander - seria
- carmageddon
- GTA - w którą grałem od początku istnienia
- Na pewno Freespace
- need4speed od 1 zawsze w to grałem i upalałem wirtualnie auta.
- Z nowszych tytułów cała seria Battlefield: 1942, ulubiony Vietnam z kultową muzyką oraz nowsze części . BF BC, BC2, Battlefield 2 !!! no i BF 3
- na pewno znajdą się też gry z PS 2 i PS3 GT , Ace Combat, Resident Evil, tekken,
Z obecnych gier ?
GT 6, GTA V i star citizen który jeszcze nie powstał ale gram już w testową wersje.
Gier trochę by było więcej ale nie chce spamować, obecnie nie mam czasu grać bo praca, dzieci i zaczynam budować dom ale w nim mam zamiar zrobić sobie na poddaszu miejsce gdzie wstawię "automat arcade" ze 100 GB romów i jakis "pseudo symulator " do wyścigówek i space simów. To chyba tyle.
Użytkownik hubiii p edytował ten post 10.09.2014 - 08:25