Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacja 25 i 30 maja 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Ozzie.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://rapidshare.co...I_5668.avi.html
Moja obserwacja dosłownie z przed 15 minut.
9 świadków.
Film nakręcony aparatem fotograficznym, siostra kręciła.

Jeśli dobrze widzę - obiekt świeci światłem stałym i powoli zaczyna to światło gasnąć. Nic innego jak ten satelita, który odbija światło słoneczne. Też widziałem.
  • 0

Leeloo_Heaven.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To skoro dzielimy się doświadczeniami to ja również opowiem co ja kiedyś widziałam.

25 marca 2007 roku wracałam z treningu karate. Tata zatrzymał się koło piekarni, samochód był ustawiony w stronę wiaduktu. I nagle o wiele wyżej od wiaduktu, o godzinie 21:13 zobaczyłam białą kulę. Świeciła jaśniej niż latarnia i była większa od kuli światła jaką daje latarnia (trochę to zagmatwane, ale chyba wiecie o co mi chodzi?). Latało to takimi serpentynami, po czym poleciało w stronę lasu i zniknęło w drzewach. Las jest naprzeciwko mojego osiedla.

Próbowałam się sama przekonać, że miałam zwidy, omamy, cokolwiek. Może rzeczywiście miałam.

Aha, i wiem jak wygląda samolot, bo od urodzenia mieszkam na tym osiedlu, a kilometr dalej jest lotnisko, więc proszę mi nie wmawiać, że to był samolot, bo o ile mi wiadomo samolot nie potrafi wykonywać serpentynek w powietrzu.

Więc skoro to nie był samolot, to co? Satelita też chyba nie, bo sposób w jaki to latało był cholernie pokręcony i dziwny.

Jeżeli ktokolwiek wie co to mogło być, to uprzejmie proszę by tą wiedzą się ze mną podzielił.
A, i proszę również mi nie wmawiać, że nie wiem jak wygląda samolot. Widzę je kilka razy dziennie od małego.
  • 0

kaczucha_5.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To co jest na filmie jest dziwne i nie da się tego wyjaśnić inaczej niż mówiąc że to UFO albo satelita ponieważ na planetę to jest trochę za szybkie a jeśli chodzi o samolot to albo mi się przywidziało albo się po prostu aparatem potrząśnięto, bo w pewnym momencie zobaczyłem jak to coś zawraca o jakieś parę milimetrów ( chodzi mi o miarę na filmie) i znów wraca na poprzedni kurs.Jeśli chodzi o meteor który wpadł w naszą atmosferę to też nie jestem pewien z powodu który podałem wyżej.Meteor chyba też nie umie zawracać.No istnieje możliwość że mi się ten ruch przywidział.Chodź gdy to się dzieje to blok poniżej stoi w miejscu więc może.Jak coś to jest jakoś od 20 sek. do 30.

Teraz w dobie komputerów gdzie wokół naszej planety kręci się tyle sztucznych satelitów, na niebie lata tyle samolotów trudno dokładnie stwierdzić co się widziało.
  • 0

herbee.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Często obserwuję flary satelit Irydium na zachodnim niebie i to co widać na filmie nie jest takim rozbłyskiem. To coś na filmie leci raczej wolniej od satelity i świeci ze stałym natężeniem przez niespełna 40s a flara trwa raptem kilka sekund, poza tym taki satelita powoli rozbłyskuje aż do maksimum po czym powoli gaśnie. Może to była ISS ale nie miałem jeszcze okazji jej zaobserwować więc nie wiem jak ją widać, hmm.. ale nawet jeśli ma niższą orbitę niż satelity Irydium to czy możliwe jest żeby świeciła tak długo?
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To mogla byc wenus bo jest drugim po ksiezycu najjasniejszym obiektem na nocnum niebie.
podczas II ws piloci strzelali do niej myslac ze to samolot wroga

czyżby owi piloci byli kompletnymi debilami? nie wydaje mi się! już wtedy takie bzdury wymyślano :(

Więc skoro to nie był samolot, to co? Satelita też chyba nie, bo sposób w jaki to latało był cholernie pokręcony i dziwny.

To proste! nie masz świadków więc była to nawet nie zbiorowa, a zaledwie zwyczajna halucynacja!

a co do filmiku - obejrzyjcie go na maksymalnym powiększeniu, widać tam wyraźnie napis "Please, do not panic! This is only an ISS civil satellite." a jak go nie widzicie to wasz filmik został zmanipulowany w programie Microsoft Paint.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych