Nie wiadomo czy to fikcja, czy może naprawdę mamy istotę pozaziemska? Badacze tego typu zjawisk twierdza ze nie jest to „alien” jednak chilijscy naukowcy twierdza ze nie jest im znane takie zwierze. Czy jest to istota pozaziemska a może stworzenie z wnętrza ziemi? Jak na razie pozostaje to niewyjaśnione.
Przypadek ten miał miejsce parę lat temu. Pierwszego Października 2002 roku dziesięcioletni chłopiec Armando Enrique znalazł nad brzegiem jeziora Los-Galindos w Chile bardzo małą humanoidalna postać. Istota żyła jeszcze, była ciepła, miała wydłużana do tylu czaszkę, dwie ręce i dwie nogi oraz różową skore. Postać ta miała jedynie 7, 2 centymetra długości

Chłopak zabrał swoje odkrycie do domu i schował je w kartonowym pudelku. Armando donosi, ze istota ta rzeczywiście była żywa i miała otwarte oczy. Jednak po tygodniu znalazł „aliena” nieżywego. Wtedy zdobył się na odwagę pokazać rodzicom swoje nieżywe już odkrycie.
W międzyczasie mała postać zamieniła się w wysuszana mumie. Sprawiala wrazenie jakby była spalona.

21 Października 2002 roku odkrycie wyszlo na światło dzienne poprzez „Mega News Service”. Zdjęcia te znalazło się na nagłówku i cale Chile zaczęło dyskutować o „alienie”
Lekarze i biolodzy z uniwersytetu w stolicy Chile Santiago wnikliwie zbadali odkrycie. Definitywnie wykluczyli, ze może to być płód jakiegoś zwierzęcia występującego w Chile.
Ufolodzy spierają się, pod co to odkrycie podporządkować. Ich opinie są podzielone, część twierdzi ze jest to dowód popierający teorie ze obcy żyją na ziemi, inni uważają znowu ze jest to fałsz.
26 Października 2002 roku Institute of Hispanic UFOlogy doniosła ze profesor Arturo Mann, lekarz weterynarii zidentyfikował istotę, jako „noworodka” jednego z rodzaju małp górskich „Marsupial” (brak tłumaczenia).
Jak na razie tajemnica, czym jest dziwne znalezisko nie jest rozwiana. Czy analizy DNA rzuca nowe światło na ta sprawę?
Wydarzenie miało miejsce pod koniec 2002 roku. Niestety nie udało mi się znaleźć wyników analizy DNA tego stworka. W przeciągu 6 lat na pewno ja wykonano. Mam nadzieje ze ciąg dalszy nastąpi.
Źródło:.
http://www.wfg-gk.de/
tlumaczenie: manexxl
www.paranormalne.pl