Ale od początku, magia chaosu- jest magią niebezpieczniejszą od czarnej magii, ale daje o wiele lepsze od niej efekty.
Mag który "wyznaje" chaos nazywa się chaonitą.
Każdy Chaonita jest różny, ale można wymienić kilka cech, które ich łączą.
Chaonici- są to ludzie pewni siebie, posiadający dużą charyzmę, zazwyczaj posiadają dość dużą grupę znajomych, którzy jednak nie są im niezbędni do życia.
Czym się różni chaonita, od białego czy czarnego maga?
Magowie "biali" czy "czarni", mają rytuały- przestrzegają z górych założonych zasad i mają nadzieję że jeżeli będą robić tak i tak to to i to ich nie spotka.
Maga Chaosu można porównać do hacera (czy tam crakera jak wolicie).
On widzi milony możliwości w każdym czynie, potrafi naginać rzeczywistość do swoich potrzeb, zrzucić na kogoś klątwe używając innych technik niz "czarny mag". Chaonita, sam wymysla jak chce to zrobić, zazwyczaj polega tylko na sobie i na opiekunie przez co często wypycha się w niejedno bagno- a razcej to bagna przychodza do niego.
Powiecie to jednak warto zostac chaonitą, przecież nie ma żadnych wad- ale niestety rzeczywistość nie jest tak cudowna. Uprawiając tą dziedzine magii, można bardzo łątwo zapaśc na chorobe umysłową, stany lękowe oraz inne podobne choroby.
I teraz coś na koniec, prawdziwy chaonita otacza się chaosem (nie kojarzyc z jakims dzieciakiem rozbieganym), zazwyczaj są wyniosli i silniejsi zarówno mentalnie jak i fizycznie nad innym i tu wyroznia sie dwa rodzaje chaonitów. Tych co gnębią tych słabszych i tych co sie nimi opiekują i zostają ich mentorami.
Jak pewnie się domyślacie wiecej jest tych co gnębią (ja należe do tej drugiej grupy).
Chaonitą nie może zostać zwykły "szarak" (tak wiem to brutalne), każdy chonita ma cos dzieki czemu czuje sie lepszych od innych (we mnie np. płynie błękitna krew).
I już na ostateczny i definytywany koniec