Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakazana archeologia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aktualnie właśnie zaczynam czytać książki "Zakazana Archeologia" + "Dewolucja Człowieka" - zapowiadają się ciekawe lektury ;)
  • 0

IO.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jestem w stanie przyjąć, że ludzkość rozwinęła się o kilka milionów lat wcześniej. Że rozwinęła się na wysoki poziom. Może coś doprowadziło ją do zagłady?

Znane nam zapiski mówią o trzech lub czterech "zagładach ludzkości", które niegdyś miały miejsce. Hinduska kosmologia każdy etap dziejów naszego gatunku dzieli wielkimi kataklizmami.

Dlatego uważam, że bardziej prawdopodobna jest teoria KIN4, albo taka, iż po prostu w karbonie odwiedzało nas UFO

Ślady bytności co najmniej dziwnych "przybyszów" istnieją od kiedy tylko człowiek nauczył się malować po ścianach jaskini.

No właśnie panowie przesadzili z tym karbonem :D Nie ma szans żebyśmu wtedy istnieli. Jakieś 50 milonów wstecz spoko, ale 2,8 miliarda w życiu! Myśle, że już kiedyś byliśmy na podobnym lub wyrzszym stopniu "zaawnsowania".

PS. Widzisz moja teoria jest lepsza może powinienem ją opublikować ;) .

=]Aktualnie właśnie zaczynam czytać książki "Zakazana Archeologia" + "Dewolucja Człowieka" - zapowiadają się ciekawe lektury ;)

Tylko pamiętaj o moim poście ;) .
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Qwilan, najstarsza wzmianka o istnieniu inteligentnych istot na Ziemi sięga blisko 4 mln lat. Z kolei ślady są datowane jeszcze dalej ;) Także również mogę przystać na Twoją teorię.
  • 0

IO.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Qwilan, najstarsza wzmianka o istnieniu inteligentnych istot na Ziemi sięga blisko 4 mln lat. Z kolei ślady są datowane jeszcze dalej ;) Także również mogę przystać na Twoją teorię.

Czuje te wzmianki:?:
  • 0

NHolokaust.
Reputacja

Napisano

Zmianki te występują w komsologii hinduskiej pod nazwą "Wielkiej Jugi" (Maha Juga).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maha_juga
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

=[dj_cinex]=, jesteś specem na tym forum jeśli chodzi o kulturę Sumeru. W ich mitologi mowa jest, że Ziemia powstała w wyniku zderzenia planety Tiamat z innym ciałem niebieskim (spoko spoko, ten post trzyma się tematu, to jest tylko wstęp :P ), mowa tam także o potopie (jak w wielu innych kulturach świata). Teoria Darwina głosi, że Ziemia rozwijała się stopniowo, nie było globalnych katastrof i formy życia przechodziły od form prostych do coraz bardziej złozonych. I teraz niespodzianka... Wiecie jak datuje sie pokłady skalne?? Odpowiedź: na miejscu ocenia sie po skamieniałościach znajdujących się w nich! Jeśli więc przyjmiemy, że teoria ewolucji jest błędna, to także datowanie skał na podstawie skamieniałości jest błędne! Skały są o wiele młodsze! Jeśli chodzi o datowanie węglem C14 słyszałem o przypadku wydatowania kawałka skorupy ślimaka na kilka tysięcy lat, a ślimak żył gdy pobierano próbkę muszli! Lekturą, która uzupełnia treści "Zakazanej Archeologii" to:
"Pomyłka Darwina"
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

Nie powołujcie się na teorię Darwina, ponieważ jest to najbardziej kontrowersyjna teoria naszych dziejów. Ta teoria sama w sobie jest niedopracowana. Wejdźcie sobie na pierwszą lepszą strone tyczącą się tej teorii, a zobaczycie jaka burza jest wśród naukowców. Nawet między jej zwolennikami ;) Conajmniej raz w roku dokonuje się odkryć, które zmuszają do dokonania rewolucji w teorii ewolucji :) Kiedy nasz świat pojmie, że Darwin nie odpowie nam na zagadki historii człowieka??
  • 0

IO.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kiedy nasz świat pojmie, że Darwin nie odpowie nam na zagadki historii człowieka??

Odpowiedział nam na wszystkie inne zagadki związane z innymi stworzeniami. Czemu mam być tacy wyjątkowi, że ewolucjonizm nas nie dotyczy? Co naprawde nas różni od innych zwierząt? Krótko mówiąc wyobraźnia! Potrafimy w nij tworzyć różne światy, dzięki niej przewidywać zdarzenia. Czy na prawdę, nie jesteśmy tylko niezwykłymi zwierzętami? Czemu uważamy się za takich wyjątkowych? Odpowie mi ktoś?
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Ja już swoje stanowisko przedstawiłem :)
  • 0

NHolokaust.
Reputacja

Napisano

Czemu uważamy się za takich wyjątkowych?

Tu nie chodzi o wyobraźnie, lecz wszelkiej maści znaleziska świadczące, że człowiek nie do końca ewoluował w taki sposób jak zapatrują się na to naukowcy. Owszem, mogliśmy rozwijać się tak jak zakłada to darwinizm, ale co najmniej kilka razy od nowa.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Qwilan, cyt:"Czemu uważamy się za takich wyjątkowych"
No właśnie czemu tylko my możemy uważać się za takich "wyjątkowych"?? Zbieg okoliczności??
  • 0

Kuczi20.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nasza cała wiedza opira sie na teoriach naukowców ktorzy żyli 100 czy 200 lat temu dlaczego ich teorie mają być słuszne powinniśmy zrewidować naszą dotychczasową wiedze
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Nasza wiedza jest stale zrewidowana tylko niezawsze ta co być powinna.
  • 0

#29 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Kiedy nasz świat pojmie, że Darwin nie odpowie nam na zagadki historii człowieka??

Odpowiedział nam na wszystkie inne zagadki związane z innymi stworzeniami. Czemu mam być tacy wyjątkowi, że ewolucjonizm nas nie dotyczy? Co naprawde nas różni od innych zwierząt? Krótko mówiąc wyobraźnia! Potrafimy w nij tworzyć różne światy, dzięki niej przewidywać zdarzenia. Czy na prawdę, nie jesteśmy tylko niezwykłymi zwierzętami? Czemu uważamy się za takich wyjątkowych? Odpowie mi ktoś?

czym sie roznimy od zwierzat? chocby tym ze my mamy dusze, a zwierzeta maja dusze zbiorowe, chocby tym ze myslimy abstrakcyjnie. Tak w ogole to w teorii darwina jest powazna luka. nie ma co sie spierac a artefakty archeologiczne sa dowodem na niewiarygodnosc tej teorii.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tylko przypomnę, że teoria Darwina nie opisuje ewolucji człowieka, tylko przedstawia pochodzenie gatunków na drodze doboru naturalnego :-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych