Napisano 16.07.2007 - 21:15
Napisano 16.07.2007 - 21:15
Wiele jeszcze większych upokorzeń czekało kobiety długo po tym gdy Jezusa już nie było na świecie.podźwignął kobiety ze stanu lekceważącego zapomnienia i trwającej wieki niewolniczej harówki.
Własnie twoje zdanie to potwierdza.Jezus, w związku z trzecią turą po Galilei ośmielił się wziąć ze sobą kobiety jako nauczycielki ewangelii.
Napisano 16.07.2007 - 22:08
Artykuł pochodzi zTen artuykuł pochodził chyba z racjonalisty, o ile dobrze pamiętam.
Napisano 16.07.2007 - 22:10
Napisano 16.07.2007 - 22:40
Źle CIEBIE zrozumiałem,ale klika dałem.Angelo źle mnie zrozumiałes, z racjonalisty pochodzi artykuł "Kościoł i Kobieta". Nie napisałem dokładnie, sorka.
A śluby ubóstwa,świętości i czystości?Tak samo robili i robią księża.
Z Ewangelii Magdaleny wynika,że była ona najbliższa Jezusowi z Apostołów.Jeszcze dokładniej jest to potwierdzone w Ewangelii Jezusa.To budziło zazdrość u pozostałych Apostołów. Uważam,że bano się wzrastającej roli kobiet w misji Kościoła.Jezus dał przykład temu że kobiete trzeba traktować równo, tak więc skoro sam Bóg nauczał tego to już dawno kobiety powinny otrzymywać święcenia kapłańskie.
Napisano 16.07.2007 - 23:16
Ubóstwo, no sam widzisz jakimi furami rozbijają się księża, i nie mi nikt nie mówi że tak dobre samochody są im potrzebne aby dojeżdżać z ewangelia do wiernych, bo wystarczyłyby skromne fiaciki.A śluby ubóstwa,świętości i czystości?
Boją się tego że to Kobieta może przejąć władzę.Uważam,że bano się wzrastającej roli kobiet w misji Kościoła.
Napisano 17.07.2007 - 14:45
Wierzę,że jest tak jak piszesz.Ludzie których znam,też to potwierdzają Bardzo dużo ludzi wypowiada się na różnych forach też podobnie.Oczywiście nie twierdze że tak jest w 100%. Ja naprawde pisze te rzeczy nie z mojej wyobraźni ale z życia. Znałem to środowisko powiedzmy od wewnątrz.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych