Jeśli się opierał, to na pracach kolegów po fachu. Prace naukowe natomiast Daeniken z charakterystyczną dla siebie pasją obsmarowywał.Praktycznie zawsze opierał swoje teorie na (...) pracach naukowych znanych badaczy.

Napisano 27.01.2007 - 23:42
Napisano 28.01.2007 - 00:32
raktycznie zawsze opierał swoje teorie na jakiś nieścisłościach w Biblii, Koranie, Ksiegach dalekiego wschodu i oczywiście pracach naukowych znanych badaczy.
Napisano 20.03.2007 - 15:55
Napisano 20.03.2007 - 16:12
Napisano 27.07.2007 - 01:55
Napisano 28.07.2007 - 23:29
Po pierwsze nie trzymają się uparcie sposobu powstania, co do tego sąrozbieżności. Jedyne czego się uparcie trzymają i w czym mają rację, to jest to, że piramidy zbudowali Egipcjanie. I mają na to dowody, tak samo jak na te daty. A skoro mają dowody, to czemu nie mieliby się tych swoich wniosków trzymać? Bo jakiś żadny sławy pisarz zarzuca im, że ich niby nie mają?i dla mnie jest bardziej przekonujący, niż np Egiptolodzy, którzy uparcie trzymaja sie swoich wersji dot daty i sposobu powstania piramid.
Ja zaś za jego mistrzostwo w manipulowaniu materiałami i ludźmi. Facet potrafi wszystko sprytnie nagiąć pod siebiepodziwiam gościa za upór i naprawdę logiczne myślenie.
A potem sobie te kosmiczne samoloty odleciały w siną dal i zabrały ze sobą całą infrasktrukturę potrzebną do ich produkcji/użytkowania tak, że ani pół śladu po niej nie zostałoDaniken dla mnie pierwszy odkrył Ramajanę - święte księgi Hindusów sprzed ok 7 tys lat, gdzie są opisy maszyn latających, zaawansowanych bardziej niz współczesne samoloty.
Napisano 29.07.2007 - 00:32
Oberth???Zagorzałym przeciwnikiem jego teorii był prof Oberth, który był głównym konstruktorem pierwszego amerykańskiego promu kosmicznego. Wg Danikena jeden z opisów Biblii dotyczył statku kosmicznego(Ezechiela). Po przeanalizowaniu toku myślowego Danikena profesor odtworzył na rysunku cos wg opisu Danikena, faktycznie wyszegł z tego jakiś rodzaj statku kosmicznego. Prof Oberth od tej pory stał(nie jestem pewien czy żyje) po stronie Szwajcara.
Napisano 29.07.2007 - 11:54
No braku wyobrazni to mu zarzucic nie mozna.Dla mnie Daniken, to człowiek ogromnej wyobraźni,
Napisano 29.07.2007 - 13:23
E. von Daniken był przede wszystkim bystrym człowiekiem interesu. Jego pisarstwo okazało się znakomitym sposobem na zarabianie pieniędzy.
Napisano 29.07.2007 - 14:45
Napisano 29.07.2007 - 15:32
Ma i to wiele. Gdyby Daeniken popularyzował naukowe stanowisko, pewnie nie wydałby dziesiątek milionów egzemplarzy swoich książek i nie zarobiłby grubych milionów. Żaden naukowiec tyle co on nigdy nie zarobił i nigdy zapewne nie zarobi. A pieniędzy na badania naukowe do tego nie mieszaj, przecież nie trafiają one do kieszeni naukowców...twoja teoria jest bez sensu. naukowcy nie robią za darmo, ich badania pochłaniają ogromne ilości pieniędzy to znaczy że nauka nie ma dla nich znaczenia.
Napisano 29.07.2007 - 22:22
Napisano 29.07.2007 - 22:53
A to jakaś nowość. Zapisy hieroglificzne wielokrotnie wspominają o budowaniu piramid przez Egipcjan. Zapisów video i zdjęć niestety z tych czasów nie ma. Słyszałeś o kimś takim jak choćby Imhotep?naukowcy nie mają żadnych dowodów na to, że Egipcjanie zbudowali piramidy.
A na to zapewne jest o wiele więcej argumentów? Chętnie się z nimi zapoznam - mam nadzieję, że przebijają swa wartością te oficjalne, przypisujące stworzenie piramid Egipcjanom.Przyjmuję twierdzenia osób, które mówią, że piramidy zbudowali Atlanci 10 tys lat temu.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych