Skocz do zawartości

Zdjęcie

Charakterystyka Obcych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
299 odpowiedzi w tym temacie

fartuess.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no może przesadziłeś z tą niepojmowalnością, ale prawda jest taka, że mogąwyglądać oraz mieć budowę dla nas bardzo zaskakującą (my dla nich też będziemy dziwni :) ).

Chociaż myślę, że nie może to być jakaś inteligentna galareta, jak niektórzy sugerują że może być. Na pewno obca cywilizacja musi mieć jakieś ręce lub inne chwytaki, ponieważ bez zdolności manualnych nie rozwinie się technika, a za nią dalszy rozwój mózgu.
  • 0

krakas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jezeli istnieja obcy to skad wiadomo ze maja mozgi? moze maja całkowicie inna budowe niz ludzie, moze ich genowy i inne pierdoły z dziedziny bilogi sa calkowicie rozne. moze niepotrzebne im rece, chwytaki a moze maja opanowane w naszym znaczeniu sile umyslu
  • 0

Y2K12.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie przebrnąłem przez większość postów, więc zabijcie mnie jeśli coś powtórzę (to taka przenośnia ;] ). Uwielbiam czytać posty sceptyków, którzy mówią mi co jest a co nie jest możliwe.

Polecam przeczytać w prawym górnym rogu strony piękny cytat z William'a Blake'a, nie bez powodu go tutaj umieszczono, a potem prosze przesunąć wzrok na lewo tam znajdziecie słowo, które mówi o czym jest to forum. Tu jest miejsce własnie na takie teorie, jeśli się nie podoba to szukajcie innego.

Ponadto uwielbiam czytać, że coś takiego nie istnieje bo ewolucja nie mogła przebiec w taki czy siaki sposób. Zakładam, że każdy kto tak mówi zbadał na zasadzie indukcji zupełnej zakątek każdej planety w każdej galaktyce i wszedzie gdzie człowiek nie sięga nawet myślą i są w stanie to potwierdzić, jak nie, to milczeć i nadstawiać uszu.

Jeden pogląd tutaj mówił o tym, że wszystkie te rasy to ludzie tylko posiadający cechy takiego czy innego stworzenia, a może to MY jesteśmy podobnie do NICH a nie na odwrót? Ktoś tu chyba już z góry założył wyjątkowość rasy ludzkiej.

Inna sprawa to wypowiedzi mówiące o tym, że ziemia nie może mieć tak obszernych systemów tuneli bo to i tamto. Mniemam, że ktoś z pewnością "zwiedził" czy zajrzał do środka ziemii i to sprawdził... nie, jednak nikt tego nie sprawdził? A szkoda, bo już myślałem, że wreszcie mamy coś pewnego w ręku, a tu znowu nic.

Szanowni koleżanki/koledzy poszukiwacze, wszystko, ale absolutnie wszystko co "wiemy" o bycie i naturze rzeczy to tylko teorie, które niekiedy się sprawdzają a niekiedy nie. Wszystkie teorie podlegają wcześniej czy później weryfikacji, więc niech mi nikt nie mówi co jest a co nie jest możliwe, bo szkoda strzępić języka. Kwestia w tym, że to od nas zależy czy z góry zakładamy, że coś jest niemożliwe i tym samym unicestwiamy to zanim to będzie miało okazje stać się rzeczywistością, czy "otworzymy umysły" i przyjmiemy, że nie nam oceniać, tylko obserwować i rozmyślać.

Mam nadziejeję, że każdy wezmie sobie to do serca.
  • 0

--kuba111--.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzień dobry. Po pierwsze jestem na forum od niedawna i może by mi ktoś powiedział jak wstawia sie obrazy bo sie nie mogę nigdzie doczytać. Po drugie ta charakterystyka to bzdety! Przecież możliwe jest że obca forma życia będzie miała
dwoje oczu, dwie kończyny o przeznaczeniu takim jak nasze ręce, jednak ich rozmiary :mrgreen: , umiejscowienie mózgu x] , oczu :o ,
organów wewnętrznych :D , jak i kolor krwi :D , skóry :* (lub szkieletu jaki mają owady), czy mózgu :censored: , są dowolne. Poza tym
jak już wspomniałem mogą mieć pancerz jak owady, hitynowy. Mogą równie dobrze wyglądać tak jak Morphidzi z gry Earth 2600, i owszem lubię tę grę ale mówię o niej tylko żeby dać przykład jak mogą wyglądać obcy którymi zresztą
rzekomo są Morphidzi. (Tak przy okazji Earth 2160 nie jest moją ulubioną grą). Gdy tylko ktoś mnie oświeci jak wstawiać obrazki to wstawię jeden z możliwych wyglądów kosmity.
  • 0

Rukius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja powiem że mozliwe jest iż Obcy odwiedzali Ziemię wielokrotnie w starożytności, a ich opisy wyglądu przetrwały w mitach, legendach i podaniach, gdzie są przedstawiani jako straszne potwory czy istoty boskie (pół-boskie?)
  • 0

--kuba111--.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja powiem że to możliwe, ale kto na przykład takie rysunki robił? Niech mi ktoś wymieni jakiś lud który to zrobił a rysunki tego ludu przetrwały do dni dzisiejszych.
  • 0

Rukius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oj nie chodzi o rysunki, poczytaj choćby najpopularniejsze mity greckie są tam opisy różnych istot np Cyklop to tylko metafora taka ;p
  • 0

--kuba111--.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

,,Ja nie czytam, Ja pojmuję.''
:D Ja :D

A teraz tak na poważnie. Chodzi o to że ja mam zmienne zdanie jestem pępkiem świata i wszystko co ja mówię jest prawdziwe. Ale tak na serio-serio to chodzi o to że cyklopy są tak jakby "za bardzo" podobne do człowieka, innych stworów też to dotyczy, są za bardzo podobne do zwierząt ludzi itp. itd. Chodzi o to że pogląd człowieka w starożytności
był taki... : JA JESTEM CZŁOWIEKIEM i wszystko co znam nie jest mi obce, a to czego nie znam jest dla mnie szatanem,
którego pojmuję bez trudu. A gdy nie umiem pojąć tego jako szatan tworzę to jako podobne do człowieka stworzenie.
... mimo że on sam tak nie myślał bezpośrednio. Dlatego uważam że nie jest to możliwe żeby obcy był tak megastycznie podobny do człowieka.
  • 0

reesvin.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mnie ciekawi czy pozaziemskie cywilizacje mają dusze i czy zostali stworzeni przez tego samego Boga co my. Ciekawe jak u nich wygląda sprawa religi. Czy oddają cześc Bogowi. Może oni już znają prawde o tym czym jest Bóg czy istnieje życie po śmierci. Jeżeli zostli stworzeni przez tego samego Boga to jest bardzo możliwe, że są do nas podobni.
  • 0

--kuba111--.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Możliwe, możliwe. Jutro... ups... to znaczy dzisiaj o 10 będę się dalej wypowiadał.
  • 0

reesvin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe jak wygląda kod genetyczny obcego. Czy można go porównac do ludzkiego? A może rodem z Falouta kosmici mają 3 lub 4 spirale DNA. A czy oni wogóle posiadają DNA?
  • 0

#147 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Dzięki Wojnasowi możemy się dowiedzieć że:
"... Felinianie i Karianie, to grupa Dusz Pierwszego Źródła, która przybyła na prośbę Założycieli ze wszechświata, który właśnie za pomocą gry, zwanej Integracją Biegunowości, już się zrealizował. A więc są to doświadczeni gracze, wybrani z niezliczonej ilości dusz z wielu wszechświatów, w których doświadczano tej gry. Wszystkie były Duszami Pierwszego Źródła. Ich przewoźnik duszy jest rozwinięty w taki sposób, że pozwala na jednoczesną współ-egzystencję w świecie materialnym oraz w wymiarach nie-materialnych. Jest to możliwe, dlatego że ich wzorzec genetyczny został w pełni aktywowany. Forma szablonu DNA jest dopasowana do danego super-wszechświata, umożliwiając w ten sposób unikalnemu przewoźnikowi duszy operować w obszarze tego super-wszechświata. Owym przewoźnikiem duszy, w naszym przypadku, jest ludzki genotyp.
W naszym Wszechświecie podobnie jak w ich poprzednim, Felinianie reprezentują Światłość a Karianie Ciemność. Do prawidłowego funkcjonowania gry w materialnym wszechświecie niezbędne są gwiezdne wrota, wymiary, punkty ich zbieżności oraz portale. Felinianie stworzyli planety i żyjące formy, podczas gdy Karianie zatroszczyli się o gwiezdne wrota, wymiary, portale i połączenia wymiarów.
Do gry zostały stworzone dwie główne rasy, Gady - według wizji Karian i Ludzie - według pomysłu Felinian.
Ciemna strona stworzyła odpowiednie gatunki, których zadaniem było sianie spustoszenia. Z Gadów najbardziej znanymi gatunkami są Reptoidy i Dinoidy. Dano im prawo do działania jako Straż Wszechświata, poprzez nadużycia, manipulacje i represje każdego innego gatunku, który by nie chciał uznać ich zwierzchnictwa. Według filozofii Gadów, tylko gatunki uznające ich władzę mogą być pod ich ochroną i mieć prawo do życia.
Tymczasem, w innej części Galaktyki, Jasna Strona Stworzenia stworzyła ludzką rodzinę, przeznaczając im rolę opiekunów Wszechświata. Stworzona przez Felinian ludzkość miała rozmaity wygląd, nie koniecznie taki, jaki my sobie wyobrażamy patrząc na siebie.
Aby rozpocząć grę, Ciemność i Światłość podzieliły się na linię Lucyfera i stworzone przez nią Gady, oraz na Linię Ameliusa, która stworzyła Ludzi. Reguły gry wszczepiono Ludziom i Gadom do genetycznej pamięci. Ze względu na swe mistrzostwo w dziedzinie genetyki, Felinianie uczyli i pomagali Karianom w akcie tworzenia Gadów i ich humanoidalnych krzyżówek. Natomiast Karianie brali udział w prowadzeniu żyjących form cielesnych, w tym także ludzkich, do „dorosłości”. Objęli opieką każdą rasę, aż do chwili jej usamodzielnienia.
Dla Ludzi i Gadów zostały pierwotnie stworzone przez Felinian wzory DNA. Wszystkie grupy dusz mogły się od tej pory uczyć ról, jakie im wyznaczono. W ten sposób, Gady i Ludzie mają okazję opanować strach, nienawiść, uprzedzenia oraz uruchomić Trzynasto-Wymiarową Formułę Współczucia zawartą w ich kodach.
A zatem mogą się nauczyć doceniania miłości i aprobowania każdej odmienności. To było i jest wciąż ich ewolucyjnym celem, a nasza Galaktyka dąży do końcowego dramatu umieszczonego w ostatnim scenicznym akcie.
W ten sposób Stwórca działając jako wszechświatowe pole rozumu przenika wszelkie życie, wszelki czas, wszelką przestrzeń, wszelką energię…i wszelkie istnienie. Jest Wszechmocny i Wszechwiedzący. Świadomość Stwórcy jest bezstronna, lecz z pewnością może odmawiać pewnych rzeczy lub może bardziej precyzyjnie opóźniać ich pozyskanie. Oznacza to, że pozwala stworzonym przez siebie istotom wyrażać siebie wedle własnego uznania. Na najwyższym poziomie, gdzie operuje Bóg, wszystko ma jakiś cel…nawet agresywne gatunki dążące do dominacji nad innymi rasami oraz planetami. Stwórca niczego nie organizował, natomiast wszystko zrozumiał w umyśle Wszechświata.
Istnieją umysły planetarne, umysły układów słonecznych, umysły galaktyczne i jeden umysł Wszechświata. Ten wszechświatowy umysł jest umysłem Boga. Każda galaktyka posiada zbiorową świadomość, czy też pole rozumu odzwierciedlające wszystkie występujące w niej gatunki. Umysł Wszechświata tworzy początkowy wzorzec dla każdej galaktyki, odpowiednio do galaktycznego umysłu czy też zbiorowej świadomości. Ten początkowy wzorzec tworzy predyspozycje kodu genetycznego osadzonego w obrębie danej galaktyki. Stwórca zaprojektował kod genetyczny każdej galaktyki według innych predyspozycji lub wzorców zachowań. Ma to służyć zwiększeniu różnorodności we Wszechświecie, co z kolei pozwala Bogu doświadczyć najszerszego kontinuum życia. Ponieważ Stwórca kocha eksperymentować i wymyślać nowe sposoby doświadczania życia we wszystkich jego wymiarach, całkiem możliwe, że jest to w ogóle cel istnienia Wszechświata. Takie pole gry nie jest stworzone z równymi szansami dla wszystkich. Zaprojektowano je tak, aby uruchamiało wolną wolę oraz selekcję rzeczywistości w oparciu o indywidualne preferencje..."
Pozdrawiam
  • 0

--kuba111--.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe jak wygląda kod genetyczny obcego. Czy można go porównac do ludzkiego? A może rodem z Falouta kosmici mają 3 lub 4 spirale DNA. A czy oni wogóle posiadają DNA?

Mordo ty Moja!!! Fallout! Fallout 2! Fallout: Tactics! i Fallout 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
S.T.A.L.K.E.R. Cień czarnobyla!!! Czyste niebo!!! Postkultura postapokaliptyczna!!!
W zasadzie jak i w kwasie nie jestem biologiem, więc w DNA, RNA itp. itd. jestem dosyć zielony.
Ale możliwe że DNA kosmitów jest podobne do ludzkiego. Natomiast prawie na pewno mają DNA, bo jak by przenosili
informacje co jak i gdzie ma wyrosnąć do płodu? A co do tego jak u nich z bogiem to nie wiem, a co do ich systemów,
to ludzie mają, co do wojny, system rozwoju cywilnego. Czyli cmok cmok cmok, potem za dziewięć miesięcy...
w prawoooo!!!!!, w lewoooo!!!!!, proostoooo!!!!!! i juz jestesmy w szpitalu. Potem leeeeee leeeeeee i potem
9*9 bla bla bla, nastepnie, to co, strzelimy sobie piwko? No i pobor do wojska. A jak sie komu tam spodoba, to idzie
do wojska na stale i zold dostaje. Moze oni jakos inaczej to maja i na przyklad tworza kolonie w ktorych sa od malego
szkoleni, Albo cos jeszcze innego.

EDIT ja to pisalem do reesvina
  • 0

reesvin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mordo ty Moja!!! Fallout! Fallout 2! Fallout: Tactics! i Fallout 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ciesze się że w dobie nowoczesnych gier istnieją gracze którzy znają prawdziwe hity niestarzejące się przez tak długi czas. Fallout jest najlepszy. (A jak ktoś uważa inaczej to znaczy że nie grał w tą genialną gre)

A co do tego jak u nich z bogiem to nie wiem, a co do ich systemów,
to ludzie mają, co do wojny, system rozwoju cywilnego. Czyli cmok cmok cmok, potem za dziewięć miesięcy...
w prawoooo!!!!!, w lewoooo!!!!!, proostoooo!!!!!! i juz jestesmy w szpitalu. Potem leeeeee leeeeeee i potem
9*9 bla bla bla, nastepnie, to co, strzelimy sobie piwko? No i pobor do wojska. A jak sie komu tam spodoba, to idzie
do wojska na stale i zold dostaje. Moze oni jakos inaczej to maja i na przyklad tworza kolonie w ktorych sa od malego
szkoleni, Albo cos jeszcze innego.

Ciekawe właśnie jak wygląda u nich nauka, szkoła. Czy oni wogóle muszą chodzić do szkoły? Czy zakładają rodziny? Czy pracują? Tyle pytań.
  • 0

Sprrite.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedy przeczytałem te opisy kosmitów, przypomniała mi się książka Juliusza Verne "Podróż do wnętrza Ziemi". Była w nim opisana wojna, pięknych, wysokich ludzi (głównie kobiet) z jaszczuroludziami (nie pamiętam ich właściwej nazwy). Charakterystyka się troche różni, są to stwory prymitywne, praktycznie nie wrażliwe na obrażenia, żywią się ludźmi z podziemi.Wyglądali indentycznie do tego, co pokazaliście na ilustracjach. Jedyny sposób by się przed nimi obronic to, wspiąc się gdzies wysoko, gdyż nie potrafią się one wspinac. Nazwał ich też, starymi władcami ziemi. Bohaterowie znaleźli w podziemiach również ruinych starych, wielkich miast.

Może koleś, który ich opisuje, zna poprostu trochę starej literatury fantastycznej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych