Skocz do zawartości

Zdjęcie

Charakterystyka Obcych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
299 odpowiedzi w tym temacie

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dość niemądre jest to co mówisz, i niekonsekwentne, zakładasz prawie wszędzie jakieś prawdopodobieństwo, więc należałoby pomysleć że tak samo prawdopodobne jest że istnieją miliony różnych ras, jest to, że może ich nie być wcale. I tego nie udowodnisz tak samo jak ja nie udowodnię że są ich miliony.
Jak już coś zakładać to tak, że prawdopodobieństwo istnienia tylu ras jest równe prawdopodobieństwu ich nieistnienia.
  • 0

tommi59.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie dlaczego to wynika z rachunku prawdopodobienstwa zreszta.nikt nic nie jest wstanie udowodnic ale obiektywnie wydaje sie oczywiste ze skoro dotychczas wykryto 306 planet poza naszym US a sa ich przypuszczalnie setki tysiecy moze miliony niech tylko polowa z nich ma ksiezyce czesc z tych planet jest w strefach temp -80 50 to mozliwosc istnienia gwaltownie wzrasta.byly setki doniesien o ufo chociaz ja uwazam ze wiekszosc z nich to sciema to jednak zawsze jakis maly procent jest prawda zreszta ja 2 razy widzialem ufo a 1 z nich to jestem w 100 % przekonany ze to byl pojazd istot z poza ziemi
  • 0

Rewers.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tommi59

nie można na 100% powiedzieć że widziałeś UFO bo nie ma na to dowodów i nikt Ci nie uwierzy...
ale istniej prawdopodobieństwo że UFO jednak istnieje mimo bez podważalnych dowodów...
obce rasy nie chcą się nam ujawnić bo jesteśmy za tępi i wrogo nastawieni nawet do własnej planety...
będąc od nas możliwie o tysiące lat starsze,mądrzejsze,silniejsze nie muszą nam się ujawniać....
wolą ucierać nam nosa pokazami ich maszyn podróżnych które przeważnie są zapisywane na radarach ziemskich...

co do Elfów

to też jest prawdopodobne że mogły istnieć tak jak Hobbity i orki...
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawda że nie czytałem tego co napisał Darwin, tylko znam ogólnikowo z drugiej ręki, ale pisząć teoria Darwina miałem na myśli Ewolucjonizm oraz genetykę (krzyżówki itp). A jak ktoś mi napisze że nie istnieje ewolucja, ani selekcja naturalna to go wyzwę od skończonych bałwanów.

A elfy napewno nie istnieją w takiej formie jak większość ludzi sobie ich wyobraża (Tolkienowskie wyobrażenie elfów) ponieważ gdyby mieli cywilizację na takim poziomie, oraz inteligencję, to bez problemów wyparli by ludzi :) . A orkowie też napewno nie istnieją, bo nie znaleziono żadnych szczątków ich samych, ani form wcześniejszych.

Ale hobbici istnieli :P , tylko, że znów nie tacy. Odkryto bowiem szczątki jakiegoś praludzia, będącego niskiego wzrostu kilka lat temu :) (w jakimś national geographic było chyba)

teraz do rewersa:

UFO to niezydentyfikowany obiekt latjący (NOL), a nie kosmita(eh coś jest ze mną już też to zaczynam ludiom wypominać?? Chyba mi odbija od tego forum ;) )
  • 0

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

inside być może masz rację o elfach (ale te elfy prawdopodbnie wyglądały inaczej niż tolkienowskie, być może kręce, bo mitologii nordyckiej nie znam.) i dzięki za info będe musiał się rozejrzeć za tym. Co do orków, to i tak nie będą to zielone ludki, bo co do tyuch to mam 100% pewność że ich nie ma w wierzeniach ludowych, a baśń beowulf?? Poszperam.

Beowulf to taka narodowa powiesc anglosaska. Cos na ształt naszego Pana Tadeusza, ale jakbysmy to dzisiaj okreslili fantasy.
Oczywiscie ze nie. Zielonych orków wprowadzil dopiero Games Workshop okolo 30 lat temu. Do tego czasu orki były czarne/bure/szare. I gobliny tez nie były małe.

A elfy napewno nie istnieją w takiej formie jak większość ludzi sobie ich wyobraża (Tolkienowskie wyobrażenie elfów) ponieważ gdyby mieli cywilizację na takim poziomie, oraz inteligencję, to bez problemów wyparli by ludzi smile2.gif. A orkowie też napewno nie istnieją, bo nie znaleziono żadnych szczątków ich samych, ani form wcześniejszych.

A kto powiedzial ze istnieli na ziemi ? Nie musieli tu życz mogli tu być przelotem. Jesli potraktować chociaz część opisów Elfów poważnie, to jest to rasa raczej przyjazno-pomagajaco nastawiona. Na zasadzie nie da ci zapałek, ale nauczy cie jak wyprodukować własne a potem jak ich używać.
Bede sie trzymał tego, że Elfy sa o wiele bardziej prawdopdobną rasą niż jakieś jaszczurki albo inne dinozaury które latją w okrągłych spodkach i żerują na wszystkich..
Błędnie zakładasz, że ta rasa(y) musiały żyć i ewoluowac na ziemi. Co jest ogólnie sprzeczne z ideą tematu. Podstawowym założeniem jest tutaj, że rasy ewoluowały na innych planetach.
Większość wuobrazeń Elfów to tacy super-meni którzy dostają ciągle w ryj.. No może poza Eldarami z Warhammera 40k, tam wykończyli sami siebie praktycznie. I to właśnie ten wizerunek wydaje mi sie najbardziej prawdopodobny .
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hehe wiem, że zielonych orków wprowadził GW, nawet to wcześniej pisłaem (Orky rulez :P ). A Eldarzy, to rzeczywiście bardzo ciekawe wyobrażenie elfów w świecie s-f (dużo lepsze niż wolkanie/romulanie w StarTreku), chociaż z racji, że nikt mi nigdy nie wyżucił na ławę konkretnych dowodów ich istnienia (ani istnienia innych obcych), więc trzymam się neutraknej, sceptycznej pozycji.

A jeżeli taka rasa miałaby technologię kosmiczną, i przybyła w czasie, gdy my jesteśmy na poziomie pierwotnych plemion, to na pewno postrali by się skolonizować Ziemię i dorwać się do surowców mineralnych, lub czegoś innego co by im się z naszej planetki przydało :) .

A co do Beowulfa, to wiesz gdzie coś takiego dorwać??

Pozdrawiam serdecznie :)
  • 0

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mozesz obejrzeć film. A gdzie dorwać. Nie wiem na google ? :E.
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

poczytałem nieco o beowulfie na wikipediii wyszło na to, że Tolkien był miłośnikiem tego utworu.

Teraz wierzę, że po raz pierwszy orkowie pojawili się w tym utworze (co do elfów pewien nie jestem, czy były tam w podobnej formie więc mimo wszystko będe musiał się tym zająć :)
  • 0

Vatros.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wybaczcie, ale to naprawde brzmi jak z jakiejs gry komputerowej/ksiazki sf.
Na jakiej podstawie mialbym stwierdzić, że ta lista jest wiarygodna niby?

Zgadzam się :)
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

już wszyscy obalili tą listę i teraz to generalnie gadamy o tym jak ewentualnie mogą wyglądać obcy :)
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Charakterystyki sporządzono prawdopodobnie przy okazji kontaktów channelingowych więc jest to bardzo prawdopodobne że opisy są choć troche wiarygodne.
  • 0

Kossmitka xD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Charakterystyki sporządzono prawdopodobnie przy okazji kontaktów channelingowych więc jest to bardzo prawdopodobne że opisy są choć troche wiarygodne.

Nawet jeśli za bardzo odbiegają od normy? Wiadomo, że różnimy się ale czasami te różnice bywają zaskakujące...
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

chanellingi, obcy, życie po śmierci, bilokacja... Wszystko do jednego wora xD
  • 0

Kossmitka xD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czemu akurat zycie po śmierci? :D
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dlaczego nie, skoro pakujemy wszystkie paranormalne teorie do jednego wora to życie po śmierci też możemy tam wrzucic.

A zanim zacznę wierzyć w prawdziwość przekazów channelingowych na temt UFO musiałbym dostać dowody, że channeling nie jest jakimś urojonym wymysłem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych