Napisano 04.08.2008 - 01:22
Napisano 04.08.2008 - 17:00
Mnie ciekawi jedna sprawa, czy elfy, krasnololudy, orki, gnomy inne takie, to ludzie po mutacjach genetycznych czy tak naprawde inne rasy
Napisano 04.08.2008 - 17:01
Elfy to rasa starsza od ludzi. Posiadaja wysoko rozwienite zdolnosci psioniczne (magiczne, dla czlowieka to bez roznicy jak poleci na sciane ale splonie na miejscu..). Uwielbiaja stosowac technologie antygrawitacyjne i bron plazmowa. Do tego perfekcjonisci ktorzy cenia jakosc nad ilosc. A kazdy ich przedmiot jest tak zaprojektowany by byl ladny i uzyteczny.Jeżeli o obcych nie wiadomo nic. Nawet to czy istnieję to jak i na jakiej podstawie powstał ten materiał? Ktoś miał fantazję....
Jezeli o Bogu wiadomo nic, to jak powstala biblia?
Wierzysz w Boga nie potrzebujesz potwierdzenia, wierzysz w to, ze nie tylko na ziemi sa rozumne istoty (wez pod uwage wszystkie planety) to tez nie potrzebujesz potwierdzenia
Mnie ciekawi jedna sprawa, czy elfy, krasnololudy, orki, gnomy inne takie, to ludzie po mutacjach genetycznych czy tak naprawde inne rasy
Napisano 04.08.2008 - 17:49
Tytanch ? Tych co to uwiezili starych bogow, stworzyli Azeroth a jeden oszlał ?
Napisano 04.08.2008 - 19:11
Napisano 05.08.2008 - 10:36
Ok. Polaczy sie ze mna we snie telepatycznie i przekazali mi informacje tym calym channlingiem czy jak to tam.Jak macie dalej zamiar wypisywać coś o elfach, gnomach i innych (IMO) tego typu bzdetach, to podawajcie źródło.
Mylisz sie w prawie kazdym punkcie .Krasnoludy (tak jak gnomy i trolle) pochodzą z mitologii skandynawskiej, elfy (nie te tolkienowskie, tylko małe latające stworki) z pogańskich wierzeń na terenach Francji i Anglii (potem Tolkien je "upiększył", powiększył i cywilizował), orki wymyślono żeby było z kim walczyć wink2.gif.
Orki to z tego co się nie mylę właśnie Tolkien wprowadził a potem jakoś to ruszyło...
To z łaciny znaczy "demon" (czy coś podobnego) i jest zazwyczaj uzywane w stosunku do złych, plugawych istot.
Ich początku w mitologiach świata trudno się dopatrywać.
Więc prawdopodobieństwo istnienia tych "ras" gdzieś we wszechświecie jest równie prawdopodobne co cyklopów, pegazów, anubisów i innych mitycznych dziwactw.
Napisano 05.08.2008 - 10:48
Napisano 05.08.2008 - 16:48
Napisano 05.08.2008 - 17:11
Elfy sa rasą kótra RZEOKOMO istnieje. Udowdonij mi ze sie myle a przestane, oponowac za tym ze istnieja. Oczywiscie nie uda ci sie, bo bede stosowal identyczne argumenty jak zwolnnicy plejadan .Nie no bez jaj o0 Ten topic miałbyć takim słownikiem pojęć i ras obcych które RZEKOMO istnieją, a mamy jakieś orki i inne bzdety z gier typu D2 :F to już lepiej to zamknąć
Napisano 05.08.2008 - 18:42
Napisano 05.08.2008 - 23:57
Racja iniside, popieram.
Całkiem serio mogę powiedzieć że coraz bardziej zastanawiam się czy istoty podobne "elfom" nie istnieją.
Tak, właśnie możecie się śmiać
Napisano 07.08.2008 - 11:01
Napisano 13.08.2008 - 18:14
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych