Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mowa odwrotna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
546 odpowiedzi w tym temacie

yesiu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hah zainteresowałem się mową odwrotną po przeczytaniu tego tematu, więc mam dwa pytania odnośnie audacity. Może nie za bardzo na temat no ale.... Więc:
1.Żeby odwrócić piosenkę trzeba wziąć efekty---->odwróć w czasie?
2.Odtwarzam piosenkę i co mam zrobić żeby przenieść się do konkretnego momentu. Próbowałem coś, ale nic...
Z góry dzięki za odp...
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie..wracajac do tematu....czy to mozna nazwac zbiegiem okolicznosci??? NIE a moze czyms w rodzaju przekazu z poza swiatów!!!!??
  • 0

pietrov.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przekaz z poza światów ? :hmm: Masz na myśli to że jakaś istotka (kosmita, zabłąkana dusza, albo jakas inna świadoma forma energii) miałaby ingerować w naszą mowę ? Nie widzę powodów bo Po Co !!? A tak w sumie to ludzki mózg już taki jest. Zawsze i wszędzie wyszukujemy się powiązań czy to z ludżmi (twarz na marsie), ziemskimi przedmiotami (gwiazdozbiory) czy też jakimiś nieświadomymi przekazami (właśnie mowa odwrotna). Ale przyznaję że mowa odwrotna była dla mnie zawsze ciekawym tematem i raz wierzyłem że to wszystko prawada a innym razem wręcz odwrotnie.
  • 0

STERYD.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to bardzo interesujacy temat a najbardziej podobala mi sie B. Spears od tylu i Yoko Ono z : I shot Lenon..
  • 0

Hardy.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Od jakiegoś czasu intereseowałem sie backmaskingiem,tu dużo sie dowiedziałem, sprawzdałem Kalibera 44 rzeczywiście jest backmasking,mam prośbe do wszystkich którzy coś znajdą w polskich piosenkach,żeby mi dali znać w której minucie jest backmasking (np: w Comie nic nie znalazłem ani w KoRnie tzn. jestem fanem KoRna :P ) I wszystkim ciekawskim mówie że nie polecam długiego słuchania do tyłu i samemu w nocy bo ja mimo iż nic nie jaram i nie pije miałem niezłe shizy...
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Hardy to chyba zawsze tak jest jak ogląda/słucha się czegoś co jest nietypwe dziwne :D
  • 0

Tiunivell.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszę o tym nie pierwszy raz. Nie mam narazie o tym zdania. Jestem torchę podzielona. Uważam, ze wiele zdań wysłuchanych od tyłu ma inne znaczenie, wiele też ich nie ma.
  • 0

ufo pawel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

MOWA ODWROTNA
Otóz istnieje takie coś jak zapis od tyłu. Zwolennicy piszą na ten temat, że nagrania dźwiękowe z umieszczonymi wiadmościami od tyłu są zamieszczane do celu kontrolowania umysłów młodych ludzi.( :) A natomias sceptycy piszą, że prawie wszystkie przekazy w nagraniach od tyłu nie istnieją. To powszechne, że słyszy się jakieś dziwne słowa przy odtwarzaniu mowy od tyłu.Wszystkie interpretacje tych dźwięków jako odwrotnych przekazów wynikają z ożywionej wyobraźni słuchaczy.

Ale co począć z poniższymi faktami?

*Jeśli odsłucha się od tyłu wypowiedź Neila Armstronga: "That;s one small step for [a] man, one giant leap for mankind" (To jeden mały krok dla człowieka, wielki skok dla ludzkości), można usłyszeć wiadomość: "Man will space walk" (Człowiek będzie chodził w kosmosie)
*Jeśli odtworzy się od tyłu dziennikarskie komentarze podczas relacji na żywo z zabójczego zamachu na prezydenta Johna F. Kennedy'ego, można rozpoznać słowa: "He's shot bad! Hold it! Try and look up!" (Mocno oberwał! Trzymaj! Spójrz w górę!)
*Podczas wywiadu Patsy Ramsey mówi o tym, że na Ziemi są tylko dwie osoby, które wiedzą kto zabił jej córkę: zabójca i osoba, której powierzył on ten sekret. Przy odtwarzaniu tej rozmowy wstecz, słychać jak Patsy mówi: "I'm that person" (Ja jestem tą osobą)

A jak ty sądzisz? Czy będziesz sceptykiem czy może zwolennikiem?

Myślę, że to jest nie możliwe, ale kosmici mogli opanować ich mowę i sami to powiedzieć :/
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie jest to zabieg świadomy ze strony artysty by zrobić wokół siebie więcej "Szumu medialnego" i tyle.
  • 0

Dark Shadow.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobre podoba mi ise ja jestem za tym :mrgreen: teraz będę uważała na to cu mówię ;)
  • 0

Masamune.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przesłuchałem właśnie jeden kawałek WWO, i znalazłem kilka dziwnych, choć z całą pewnością przypadkowych zwrotów. Nie licząc tego, iż część pliku brzmiała od końca jak jakiś znajomy język... Chyba jeden z języków słowiańskich, w każdym razie europejski. No więc znalazłem takie coś:
You understand (długi bełkot) Tylko ty (długi bełkot) Axel (długi bełkot) ty karmi owce (długi bełkot) tu dna psiec (długi bełkot) Zorro. I było tam też słowo "łyżka"
To nie brzmi jak jakaś zakodowana wiadomość...
  • 0

Rothimer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do KoRna.
W follow the leader na serio słychać takie coś Don't listen to me ba@#%@%@ (slyszalem od innych ze to backward - odwrotnie) czyli nie słuchaj mnie na odwrót Oo
A gdy 1 raz chciałem sam coś znaleźć to poszła piosenka KoRna - Blind i w momencie (na końcu) gdy wokalista śpiewa I'm blind x3 słychać od tyłu - " I'm a slave!!!!! In HERE!!! IN HERE!!!!' - da się odczuć głębokie uczucie gdy to śpiewa.
Lecz z tym uczuciem to bywa różnie sama piosenka - Daddy jest nafaszerowana uczuciem (tylko 3 razy ją śpiewał i tylko raz do końca [nie wytrzymuje tego gdyż opisuje swoje drastyczne dzieciństwo]) a nic w niej nie słyszałem jedynie bełkot ale dosłucham dalej tej i innych takich piosenek..
  • 0

wiaderko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vavamuffin - Jah jest prezydentem.

Narazie wysluchalem czegos co brzmialo jak: "Jah i policja, my i policja." Dziwne... Co do tego ma policja ? Potem, jakies 30 sekund pozniej uslyszalem: "Wybierz ktoregos z nich !". Eh, ciekawe :D
  • 0

Cezar.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Zainteresowała mnie ten temat z mowa odwrotna wiec postanowiłem to przetestować.
Włączyłem pierwszy lepszy utwór słyszę jakieś bełkoty żadnego przekazu i po jakiś 15 sec słuchania miałem wrażenie ze jakby jakiś cień przeleciał po ścianie. Na pewno cos mi się przewidziało, ale teraz siedze spękany i ciągle odwracam się do, tylu bo mam wrażenie ze cos tam stoi :D . Już na pewno nigdy nie będę słuchał niczego w odwrocie jak będę sam w domu :mrgreen: .
  • 0

jasiek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich na forum po raz pierwszy.
A teraz do rzeczy...razem z ziomkiem przesłuchaliśmy kilka kawałków.Coś ciekawego zauważyliśmy w piosence A.Chylińskiej "Zła,zła,zła".Otóż po odwróceniu refrenu wychodzi "fałsz".(przynajmniej tak nam się wydaje ;) ).Zamierzam jeszcze przesłuchać parę rzeczy, jak cos ciekawego usłysze to napisze na forum.
P.S:Zgadzam się,niekiedy można się troszkę wystraszyć słuchając od tyłu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych