Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eksperyment

• Zamknięty Temat jest zamknięty
221 odpowiedzi w tym temacie

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Har-Magedon'owi* nie harmagerdonowi x]
Czytaj temat gdy go komentujesz, bo widać po całym poście, że tego nie zrobiłeś.

Na początek post #121
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trzymam kciuki za tych co biorą udział (przed editem tu pisało że za Aquilę i Asieńkę xD ). Chętnie wziąłbym udział w eksperymencie - gdybym już miał za sobą pierwsze wyjście >.<

Wiem, że uda wam się :>
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Źle zrozumiałeś :)
Oni nie biorą udziału w eksperymencie bezpośrednio.
Znają wyrazy, są świadkami, że nie zmieniłem wyrazów w ostatniej chwili :)
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurna, wiedziałem, że znowu za mało spałem o.O A przecież jeszcze wczoraj wszystko rozumiałem jak należy >.<

Rzeczywiście jakby jeszcze raz przejrzeć temat to oni są świadkami, a nie biorą udziału w eksperymencie :/ Kocham moje odpały po kiepsko przspanej nocy :P A OOBE właśnie dziś też próbowałem, ale nie mogłem się uspokoić i tak do 4 nie spałem, rzucając się po całym łóżku mając tą nadzieję, że w końcu zasnę. Te energy drinki to syf :P
  • 0

ozim.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie pozostało nic innego,jak tylko czekać na tych, którzy będą próbować :D A tak nawiasem (energy drinki są dobre, jak chcesz nie spać całą noc, wiem coś o tym :/ :P )
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałbym wyrazić opinię o tym eksperymencie.

Sprawy organizacyjne:

1. Dla zainteresowanego [którego narazie nie ma], powinno być dostępne:
a) zdjęcie mapy Polski przedstawiające jasno, jak trafić do danego miasta/miasteczka/wsi
b) zdjęcie mapy miasta uwzględniające docelowe mieszkanie/dom
c) zdjęcie domu/mieszkania + jeśli to możliwe czegoś charakterystycznego w pobliżu domu, nawet zmieniłbym konwencję i eksperyment polegałby na odczytaniu napisów w pobliżu jakiegoś charakterystycznego obiektu. Z tego co czytałem właśnie ważny jest ten obiekt. Dla przykładu w moim mieście, znakomitym przykładem byłby ten obiekt: http://images.google...htt...s=pl&sa=N - należy wybrać zdjęcie "bania i blok"
d) zdjęcie pomieszczenia/miejsca, gdzie będą ukryte napisy/coś charakterystycznego.

Co do punktu c) istniało by niebezpieczeństwo, że ktoś pojechałby do danego miasta i zobaczył te ogólnodostępne miejsce, więc należało by coś sprytnie wymyślić.

Tak czy owak, jakby mi ktoś zamieścił takie zdjęcia, jak umieszczacie, to bym pomyślał, że kpicie. To musi być coś niepowtarzalnego.

Ja już straciłem cierpliwość do szukania osób mogących podjąć wyzwanie, zainspirowany tym tematem : http://www.paranorma...t...5&start=195

Osoby do których się zwracałem zbywały mnie dziwnymi wymówkami otoczonymi jakąs tajemniczością, np tabi powiedział, że jest to niebezpieczne, a w podanym linku można przeczytać, że niebezpieczeństwa nie ma. Żeby było śmieszniej pisze to właśnie on.

Warto stworzyć komfortowe warunki organizacyjne o jakich pisałem wcześniej, bo OOBE jest rzeczą niezwykłą. To tak jakby dowody na istnienie obej cywilizacji, zależały od jednej nocy. Jeśli taki eksperyment wypali, to nawet taki ktoś jak Aquila :) będzie zmuszony uznać to zjawisko.

Dodam od siebie, że umieszczenie tutaj zakodowanego zipa było by po prostu beznadziejnie głupie :) . Nawet nie chcę mi się pisać dlaczego. Wg mnie powinien być jeden świadek - najlepiej jakiś sceptyk typu Aquila, czy Tiamat i tyle. Co jak co ale:

1. Niemożliwe było by, że skłamaliby, gdyby napisy się nie zgodziły z wersją uczestnika doświadczenia.
2. Wg mnie nie jest w ich interesie zatajać prawdę, jakby eksperyment wypalił. Wręcz przeciwnie.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodam od siebie, że umieszczenie tutaj zakodowanego zipa było by po prostu beznadziejnie głupie smile2.gif. Nawet nie chcę mi się pisać dlaczego.

Pewnie dlatego, że każdy dysponuje nieskończoną mocą obliczeniową i w mgnieniu oka łamie hasło brute forcem, bo innych sposobów nie ma. :> Daruj sobie.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

bo innych sposobów nie ma.

Cóż za ignorancja...

W każdym razie znajdzie się ktoś z odpowiednią dawką inicjatywy, kto ma w okolicy bardzo charakterystyczne miejsce i może zrobić fotki ?
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cóż za ignorancja...

Oświeć mnie w takim razie.

Bardzo charakterystyczne miejsce tzn? Spodek w Katowicach albo pręgierz na rynku we Wrocławiu?
  • 0

Mick St. John.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

OOBE interesowałem sie tylko 1 miesiąc, próbowałem tych wszystkich sztuszek 4+ i tak dalej. NIC NIE DAWAŁO EFEKTÓW.

Kiedy już zaprzestałem się tym interesowac i wróciłem do gier PC, Pewnego ranka godzina 9:37 obudziłem się.
Strasznie mnie łamało wiec pomyślałem nie zaszkodzi pospać dłuzej, Zasypiałem, Zaczynałem się dziwnie czuć.
Kiedy zaczynałem doznawac wibracji odrazu pomyślałem ze po miesiącu nareszcie wyjde z ciała.
(NIE PLANOWAŁEM TEGO).

Czując ze miałem zamknięte Oczy, Zaczynałem Widzieć ! Postanowiłem lekko podniesc głowe popatrzyłem, i zobaczyłem samego siebie, dokładnie swoją głowę. Normalnie obok łóżka stoi telewizor, gdy wyszedłem był to Minotor który jest w pokoju nizej przy komputerze. Wiec stwierdzam ze nie jest mozliwe odczytanie czego kolwiek za pomocą zdjęcia. Człowiek musi mięc z tym stały kontakt (MUSI BYĆ TO W JEGO ŚWIECIE) byc do tego przyzwyczajony tak jak ja do monitora który ukazał mi sie zamiast telewizora.

P.S Gdy wyszdłem nie czułem strachu, To było Coś niesamowitego, Czułem ze mogłem wstac i isc dalej, ale odrazu się przebudziłem (nie nazwał bym tego snem, byłem w pełni świadomy) i wstałałem, nigdy tego nie zapomne.

Od Tamtej pory nie przydazyło mi sie nic podobnego.

był dzien 15 Listopada 2007 9:37 rano. Irlandia Mam 17 Lat.

Przepraszam Jeśli Troche z Tematu Zjechałem. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

1. Dla zainteresowanego [którego narazie nie ma], powinno być dostępne:
a) zdjęcie mapy Polski przedstawiające jasno, jak trafić do danego miasta/miasteczka/wsi
b) zdjęcie mapy miasta uwzględniające docelowe mieszkanie/dom
c) zdjęcie domu/mieszkania + jeśli to możliwe czegoś charakterystycznego w pobliżu domu, nawet zmieniłbym konwencję i eksperyment polegałby na odczytaniu napisów w pobliżu jakiegoś charakterystycznego obiektu. Z tego co czytałem właśnie ważny jest ten obiekt. Dla przykładu w moim mieście, znakomitym przykładem byłby ten obiekt: <a href="http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...s=pl&sa=N" target="_blank">http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...s=pl&sa=N</a> - należy wybrać zdjęcie "bania i blok"
d) zdjęcie pomieszczenia/miejsca, gdzie będą ukryte napisy/coś charakterystycznego.

To jest dostępne tyle, że przez PW.
Jakoś się specjalnie nie chce afiszować publicznie z tym gdzie mieszkam.

W sprawie eksperymentu odezwał się swisti na PW :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Widzę, że cały czas pojawiają się niejasności. Więc napiszę raz jeszcze.

1. Zdjęcie fragmentu mojego pokoju z zaznaczeniem gdzie nakleiłem kartkę + zabezpieczenia koło kartki.
Dołączona grafika

Inne informacje jak miejscowość, zaznaczona mapce, zdjęcie domu, zdjęcie okolicy oraz co sobie jeszcze ktoś zażyczy prześlę (przez PW).

2. Dla ułatwienia napisałem tam 2 wyrazy, ale od uczestników proszę podania tylko 1 - poszedłem na rękę wszystkim chętnym. Należy powiedzieć też co jest zabezpieczeniem (opisać je) aby przejść pomyślnie próbę. Nie jest to jakaś wymyślna rzecz ale zgadnięcie co to/jak wygląda jest raczej niemożliwe.

3. Świadkowie. Mamy dwóch świadków Aquila i Asieńka. Są oni aby zniwelować posądzenie mnie o zmianę wyrazów w ostatniej chwili. Przesłałem im je wcześniej.

4. Celem eksperymentu nie jest negowanie zjawiska OOBE, lecz weryfikacja zdolności ludzi, którzy na forum chwalą się, ze wychodzą z ciała na pstryknięcie palcami.

Mamy pierwszego śmiałka. Jest nim swisti, należą się oklaski.

• 0

Mick St. John.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W 100% nikt tego nie zrobi z tego forum !
  • 0

..::Marta::...
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uwierzę, jak ktoś wyjdzie. Gorzej, gdy ma pójść tam, gdzie niczego nie zna :)

Czy nie lepiej by było zrobić wspólny eksperyment, np. zebrać się w domu i na strychu by była ta kartka, a osoby na dole by miały przejść w stan OOBE i spróbować odczytać coś, co jest BLISKO nich? Przy tym kamera + mnóóóstwo czasu, żeby się nie stresowali :)

Takie eksperymenty już były. Zostały potwierdzone, ale nikt nie umiał z USA do Rosji przejść, by szpiegować. Może to OOBE zaawansowane :P dlatego proponuję coś bliższego.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Takie eksperymenty już były. Zostały potwierdzone, ale nikt nie umiał z USA do Rosji przejść, by szpiegować. Może to OOBE zaawansowane tongue1.gif dlatego proponuję coś bliższego.

Tak ? A eksperyment u Rosjan się powiódł :) Szpiegowali amerykę dzięki OOBE. Może amerykanie mniej uzdolnieni ? Nie, poprostu za brezniewa i w czasach późniejszych rosyjska władza wiele dochodów przeznaczała na ludzi ze zdolnościami.
  • 0

..::Marta::...
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem ile to trwało, ale już chyba nie dofinansują tego w USA...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych