Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eksperyment

• Zamknięty Temat jest zamknięty
221 replies to this topic

ozim.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Momencik, jedni mówią, że nie ma czegoś takiego, inni mają jeszcze inne teorie. A o to chodzi w tym eksperymencie, żeby pokazać, kto ma rację. Więc czekajmy na śmiałków a potem się rozważy ich wyczyn.
  • 0

Fallriv.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sam dopiero teraz zaczalem sie brac za OBE bardzo ostro, ale z tego co wiem (sporo czytalem), wychodzac z ciala trafiamy do innego swiata niz ten tutaj, wiec nie ma absolutnie mozliwosci ingerowac w swiat fizyczny (co za tym idzie odczytac jakiegos durnego napisu).
Jezeli ktos twierdzi, ze to jest mozliwe, to chyba sam nie mial jeszcze prawdziwego OBE:)

Zjawisko OBE to nie zadna bajeczka, ale zwyczajnie zle jest interpretowane przez wiekszosc forumowiczow. Tak wiec moim zdaniem ten eksperyment nie ma szans zostac pomyslnie wykonany (chyba, ze inna metoda, ale to nas nie interesuje prawda?).
  • 0

Metal Soldier.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up:
Więc bardzo bym Cię prosił, przytocz jakiś fragment książki, znajdź artykuł, albo drobny tekst w internecie. Chociaż jeden. Wtedy nawet odrobinę rozwiejesz moje wątpliwości, iż jesteś jednym z tych dużo mówiacych, a nic nie robiących obrońców OOBE ;)
  • 0

Fallriv.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wystarczy przeczytac chociazby ksiazke slawnego juz tutaj Darka S. :)

Czy jestem obronca OBE? Skad, mam gdzies czy ktos w to wierzy czy nie, jak umrzecie to sami sie przekonacie, heh:)
  • 0

Karol4722.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytam już 12 stronę tematu a tu dalej nic :/ Co się z wami dzieje?
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy jestem obronca OBE? Skad, mam gdzies czy ktos w to wierzy czy nie, jak umrzecie to sami sie przekonacie, heh:)

Entuzjasta od siedmiu boleści:

Sam dopiero teraz zaczalem sie brac za OBE bardzo ostro

Zobaczymy jak długo będziesz "ostro" próbował osiągnąć ten stan.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

trafiamy do innego swiata niz ten tutaj, wiec nie ma absolutnie mozliwosci ingerowac w swiat fizyczny (co za tym idzie odczytac jakiegos durnego napisu).

Oho, już zaczynają się pojawiać takie usprawiedliwienia. Wpierw było to uwarunkowane możliwościami osoby (jestem dopiero uczniem), teraz bajki o niemożności odczytania durnego napisu. Za kilka stron tematu ktoś wyskoczy z postem, że jeżeli komuś wyrósł ząb mądrości nie może wejśc w oobe, nie wspominając od tarczy mentalnej, która nie pozwala wziąć udziału w eksperymencie.

Kończ waść wstydu oszczędź. Macie jasno ustalone warunki, wchodzicie do ''astrala'', czytacie napis i piszecie go na forum (czy tam na PW). Póki co nadal wygląda to na urojenia psychiczne, a nie na 'umiejętność'. Coś mi się wydaje, że nici z naszych mistrzów oobe.
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ochotnika trudno jest znalesc. Jesli chcemy dojsc do konkretow to trzeba zmienic metode poszukiwania kandydata. Trzeba przeszukac forum, dzialy o OOBE i tym podobne. Jesli zauwazymy osobe ktora twierdzi, ze posiada takie zdolnosci, to trzeba takiego kogos przycisnac, zmusic do udzialu w eksperymencie. Nawet jesli nikogo nie uda sie w ten sposob zwerbowac to i tak plus bedzie taki, ze znikna takie tematy, gdyz ich autor bedzie obawial sie koniecznosci pokazania dowodu.
  • 0

Metal Soldier.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pakerzyk, pomysł bardzo dobry, może nawet udałoby nam się wtedy rozwkiłać tą nurtującą nas kwestię. I mimo skończenia problemu z osobami, które w tematach chwalą się swoimi zdolnościami, to wtedy wtsąpi problem drugi - osoby mówiące, iż są jedynie początkujące i czasem, ale tylko CZASEM im się udaje.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja mysle, ze nie ma co prosic dzieciakow, ktorym sie wydaje ze cos potrafia i sa wyjatkowe, zeby sie jakos dowartosciowac. Tylko trzeba zaprosic kogos konkretnego, jak wspomniany wyzej podobno profesjonalista Dariusz S., ktory z tego co czytam deklaruje ogromna wiedze na ten temat i umiejetnosci. Pozostaje tylko problem, czy nie odbierze on tego jak wszyscy, czyli jako zlosliwosc sceptykow, ktorzy chca kogos osmieszyc. Nic z takich rzeczy. Moim zdaniem, jesli ktos tak mysli, ma cos do ukrycia.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ochotnika trudno jest znalesc. Jesli chcemy dojsc do konkretow to trzeba zmienic metode poszukiwania kandydata. Trzeba przeszukac forum, dzialy o OOBE i tym podobne. Jesli zauwazymy osobe ktora twierdzi, ze posiada takie zdolnosci, to trzeba takiego kogos przycisnac, zmusic do udzialu w eksperymencie. Nawet jesli nikogo nie uda sie w ten sposob zwerbowac to i tak plus bedzie taki, ze znikna takie tematy, gdyz ich autor bedzie obawial sie koniecznosci pokazania dowodu.

Temat na forum: http://www.paranorma...t...7298&st=120

Z podobną propozycją wyszedł tam - pazuzu. Wyzwyanie podjęła artaya18. Niestety pazuzu nie wykazał się odpowiednią inicjatywą i nie dociągnął sprawy do końca. Po jakimś czasie na to forum i temat trafiłem ja. Zapytałem artaya18 na gg, czy nadal jest skłonna podjąc wyzwanie, jednak tym razem "nie miała potrzeby nikomu niczego udawadniać, bo ona to wie i jej to wystarczy". Odezwałem się więc do tabiego. Powiedział, że dawno tego nie praktykował, a po za tym jest to niebezpieczne [w linku który podałem możecie przeczytać jak ten sam tabi pisze, że nie ma jakiegokolwiek niebezpieczeństwa]. Ostatni z tego tematu do sprawdzenia był Refused. On również odmówił, choć przynajmniej podał jakieś konkretne powody [powiedzmy...] - bierze udział w innym doświadczeniu, co z resztą jest na forum [dobre usprawiedliwienie, jeśli założyć, że nie da rady dwóch robić naraz/ na przemian... no ja takeigo założenia nie zrobię].

W każdym razie zrozumiałem, że nie znajde takiej osoby. Każdy wymięka słysząc taką propozycję i zaczyna sobie gwałtwonie i boleśnie uświadamiać, że OOBE ma swoje wady, mogące podważyć to zjawisko, jak choćby kreowanie innego świata, niż jest ten realny, sugerujące, że to jednak sen.

Fallriv zachował się podobnie. Do momentu propozycji był odważny i głośny, lecz gdy padły magiczne słowa holiego, zaczął się wycofywać.

Podsumowując... do momentu rozmów z artaya18, tabim i refused byłem do tego zjawiska nastawiony ENTUZJASTYCZNIE. Miałem szczerą nadzieję, że ktoś tylko podejmie wyzwanie i udowodni raz na zawsze , że to prawda. Niestety po rozmowach z obowcami, to nastawienie legło w gruzach i jestem sceptykiem. Taka ironia losu :D Do nieprawdziwości OOBE przekonali mnie obowcy :) W każdym razie dziękuję, bo już nie mam mojego 50% / 50%. Także, teraz narzekacie, ze po 12 stronach wielkie NIC. To ja powiem, że i po 30 będzie NIC, o ile temat wytrwa do tego czasu, bo wcześniej obowcy dojdą do wniosku, że to jednak dwa RÓŻNE światy [fizyczny i senEKHEM, znaczy się fizyczny i astralny].
  • 0

L. Mimai.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Yawgmoth z "naszymi" mistrzami PSI jest podobnie ;)
Nikt niczego w tematach tego typu nie udowodni... Po prostu mamy za dużo Fenix'ów na tym forum. x|
  • 0

ozim.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wychodzac z ciala trafiamy do innego swiata niz ten tutaj, wiec nie ma absolutnie mozliwosci ingerowac w swiat fizyczny

Oki, ale pamięta może ktoś o "podziale światów"? Chodzi mi o tak jakby wejście w odpowiedni stan/odpowiednią rzeczywstość. Jest najsłabsze LD, jest OSPUO (cytat) , i jest też ten "najwyższy", OOBE. Chodzi o to, żeby wejść w to prawdziwe OOBE (rzadko się udaje ;/) i wtedy to wypróbować. Skoro możliwe są spotkania w astralu, to czemu nie ingerencja w nasz normalny świat :D
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro możliwe są spotkania w astralu, to czemu nie ingerencja w nasz normalny świat biggrin3.gif

Śledzę temat spotkań w astralu i żadne z takich spotkań nie doszło do skutku.
  • 0

FINIX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam

Dużo piszecie mało wiecie.

Zapamiętajcie zasadę główną: podróżujecie do osoby, nie do miejsca. Można co prawda osiągnąć to drugie, o ile jesteście bardzo przywiązani emocjonalnie do jakiegoś miejsca ( więc raczej odpada ).

Zacytuje pewne wskazówki a są to podstawy drodzy forumowicze.

Wybierz osobę (żyjącą), którą pragniesz odwiedzić. Powinien być to ktoś, kogo znasz bardzo dobrze. Osoba taka nie może się niczym sugerować, więc nie uprzedzaj jej o swoim zamiarze. Wybierz ją zanim zaczniesz relaksację i nim pojawią się wibracje.

Po osiągnięciu wibracji oddziel się od ciała, a następnie odsuń się od niego na niewielką odległość, powiedzmy dwóch metrów. Zanim uzyskasz możliwość widzenia, "pomyśl" o osobie którą zamierzasz odwiedzić. Nie staraj się wyobrażać sobie jej postaci fizycznej - myśl raczej o jej cechach psychicznych - bowiem to właśnie one cię do niej przyciągną.

Myśląc obracaj się powoli wokół własnej osi. W pewnym momencie "wyczujesz" kierunek, jaki powinieneś przyjąć. Będzie to uczucie zupełnie intuicyjne; odniesiesz wtedy wrażenie, jakbyś był przyciągany przez magnes. Ale możesz to sprawdzić jeszcze raz. Obróć się znów dookoła a odczujesz to samo. Zatrzymaj się i ustaw twarzą w tym kierunku. Pomyśl, że chcesz widzieć i spójrz.

Aby spowodować ruch w stronę punktu docelowego, zastosuj metodę "rozciągania" jaką ćwiczyłeś z dłonią i ramieniem we wczesnej fazie eksperymentowania. Najłatwiejszym sposobem jest umieszczenie swoich "drugich" rąk nad głową, ze złożonymi dłońmi jak u pływaka na chwilę przed skokiem do wody. Myśl wtedy 0 osobie, którą chcesz odwiedzić i wychylaj ciało w tym kierunku. Możesz poruszać się szybciej lub wolniej, zależnie od "rozciągania". Im silniej "rozciągasz" ciało - tym szybciej podróżujesz. W miejscu przeznaczenia rozciąganie zatrzyma się automatycznie, bez udziału twojej świadomości.

Podam również źródło aby wasza wiedza nabrała więcej barw Źródło

- Osobiście uważam że eksperyment jest z góry skazany na porażkę, w.w powody są tego dowodami.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych