Napisano 29.07.2008 - 15:49
Napisano 29.07.2008 - 15:53
Nadal poruszamy się w przeciwnych kierunkach.
Osoby które doświadczyły - przeżyły wspaniałe doświadczenie z oobe, doświadczyły - dotknęły świadomie energie subtelne chcą aby Ci inni zrobili to samo. Sami.
Druga strona chce aby ktoś im pokazał.
Jestem zwolennikiem pierwszej opcji.
Napisano 29.07.2008 - 15:58
gdyby Twoi rodzice byli tak samolubni jak Ty, to nigdy nie wysłaliby Cie do szkołyNadal poruszamy się w przeciwnych kierunkach.
Osoby które doświadczyły - przeżyły wspaniałe doświadczenie z oobe, doświadczyły - dotknęły świadomie energie subtelne chcą aby Ci(edit darokrola: nie każde "ci" trzeba pisać z dużej litery ) inni zrobili to samo. Sami.
Druga strona chce aby ktoś im pokazał.
Jestem zwolennikiem pierwszej opcji.
zapewne będziesz uczyć dziecko jeść łyżką czy widelcem tylko powtarzając jak ma to robić i nigdy nie pokazując...Kiedy będę przez całe życie robić coś za moje dzieci niczego ich nie nauczę. Same muszą do wielu rzeczy dojść,
Napisano 29.07.2008 - 16:03
Ci "inni" chętnie zrobią to sami, jeśli tylko zyskają pewność, że jest to prawda, że te starania mają jakikolwiek sens.
Kiedy będę przez całe życie robić coś za moje dzieci niczego ich nie nauczę. Same muszą do wielu rzeczy dojść, odkryć, zrozumieć, ja mogę im tylko wskazać drogi. Droga do OOBE znajduje się w każdym z nas, gdy zechcesz ją dostrzec wówczas zrozumiesz o czym ja piszę.
Zgadzam się w zupełności. Nawet jeśli ktoś udowodniłby w tym temacie/eksperymencie istnienia zjawiska oobe to wiele nie zmieni. Sceptycy przyjmą do wiadomości istnienie oobe, a zwolennicy zatriumfują.
I co z tego? Następnego dnia znajdzie się ktoś, kto coś zakwestionuje, powie że coś było nie tak i wszystko zacznie się od początku.
W tym przypadku jedynym dowodem byłoby doświadczenie oobe przez każdego uczestnika eksperymentu z osobna, ponieważ każdy dowód pośredni, można w tej sprawie obalić.
Dowód bezpośredni doprowadzi najwyżej do szaleństwa
Napisano 29.07.2008 - 16:10
Napisano 29.07.2008 - 16:11
Asieńka wiem że masz ciekawsze miejsca do zwiedzania, ale jeśli się zgodzisz -nie wiem czy to Cię zmotywuje- będę spał na golasa :crazy:
Napisano 29.07.2008 - 16:24
Napisano 29.07.2008 - 16:25
tyle że ja tu nie jestem po to co wyjak to może długo trwać - w Twoim wydaniu. Może zaczniesz w końcu sam coś doświadczać. Jesteś na tyn forum wystarczająco długo. Może już czas. Jak uważasz ?
Napisano 29.07.2008 - 21:32
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych