ale muszę stanąć w obronie właściciela krowy - piszecie ze sqrwysyn, ze okrutny , ze sie znęca....ja myślę, ze jakby chciał sie poznęcać nad to krową to zapiałby ją z tyłu ciągnika i pojeździł z duzo większą prędkością - a na filmie wyraźnie widać, ze jedzie powolutku i w dodatku na wstecznym biegu, prawdopodobnie, żeby móc zareagować szybko gdyby krowa podniosła by sie na nogi - bo podejrzewam, ze taki cel był tego "zabiegu" - również podejrzewam, ze mało kto z wypowiadających sie miał kontakt z żywą krową w inny sposób niż na filmie/zdjęciu/w tv/ z odległości 100 metrów - krówka swoje waży i jak powiedzmy sie wywróci a nie ma sił, żeby wstać z ziemi, to nie tak łatwo jej pomóc bez specjalistycznego sprzętu - często takie przypadki kończą sie śmiercią zwierzęcia (wydawało by sie, ze prozaiczna przyczyna, bo przecież zwierze leży , a jednak) - i tak jest z wszystkimi większymi zwierzętami - konie, słonie (zwierzęta użytkowe) - dlatego myślę, ze rolnik nie znęcał sie nad krową, jak tu sie wszyscy zachłystują tylko faktycznie próbował ją ratować - a że robił to przy pomocy takich środków, jakimi dysponował, to nic dziwnego.....
bo na pewno ta biedna krówka nie chciała wstać z ziemi dlatego, ze sie obraziła na rolnika albo ze chciała odpocząć na słoneczku - a rolnik sie zdrzaźnił i stwierdził, ze pokażę tej upartej chabecie, kto tu rządzi - ludzie - ile wy macie lat ?????????
powodem tego leżenia na pewno była choroba - uwierzcie mi, ze zdrowa krowa po zdrowym kopniaku w dupę (za przeproszeniem) podnosi sie naprawdę wartko

miałem kiedyś psa który zachorował na coś takiego, ze przestał chodzić - tylko ze ważył około 30 kilogramów, więc można go było jakoś przenieść z miejsca na miejsce ( ale i tak sie skończyło na uśpieniu, bo pies sie strasznie męczył, ale to inna historia) ale krowa waży przeważnie jakieś ( zależy od rasy) ale przyjmijmy ze pół tony - to przetransportowanie jej na tym odcinku około 20 metrów - bo taki odcinek rolnik przeciągnął ją na filmie - jest naprawdę sporym problemem gdy krówka nie może tego zrobić na własnych nogach albo nawetnie jest w stanie wejść na jakąś przyczepkę ........... pomyślcie o tym !!!