Skocz do zawartości

Zabawa Telepatyczna

• Please log in to reply
745 replies to this topic

#331 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja tylko podpowiadałem na początku jak - ewentualnie - odbierać przekaz, ale sposobów może być nieskończenie wiele.
Każda osoba powinna zaobserwować sama (kiedy trafi) w jaki sposób to się odbywało, i wybrać najbardziej optymalne rozwiązanie.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A czy czasem według telepatii tej myśli "z głowy Ci nie wyciągamy" ?

W związku z tym mam inną koncepcje. Ustalmy jakaś godzine, o której będziesz patrzał na ten obrazek i myślał o nim i w tym czasie będziemy odpowiadac.

W tej chwili mam wrażenie, że momenty w których komuś się udało...to momenty w których akurat tą myśl miałeś w głowie. Gdzieś tam wcześniej wkońcu było, że ktoś odgadł obrazek który miał byc bo o nim myślałeś ale dałeś inny.
  • 0

#333 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

W związku z tym mam inną koncepcje.

Taką propozycje przedłożyła swego czasu Tacita, i proponowała kontynuację zabawy na czacie.
Ja osobiście nie mam czasu na wiązanie się - co do godziny - na umówione spotkania.
Obecna formuła bardziej mi odpowiada, aczkolwiek może jest gorsza.
Jeśli jednak zdamy sobie sprawę, że 30-40% odpowiedzi jest trafnych to i tak jest to wielki sukces.
Trzeba sobie uświadomić jedną – ważną - rzecz.
Mój przekaz to obraz przedmiotów, widoków, sytuacji, zwierząt, ludzi, roślin...........ect.
Nieskończenie wiele rozwiązań.
Jeżeli tak trudno trafić 6 w Lotto, a przecież mamy tam tylko np. 49 liczb, to o ile trudniejsze jest trafienie w treść obrazu na którym może być wszystko co jest znane ludziom.
To nie wybór od 1 do 49, lub umówionych figur typu koło, trójkąt, kwadrat.
To miliony możliwości.
Jeżeli nam tutaj udało się zgadnąć (odczytać) 30-40% przekazów, to jest to wynik nie do przecenienia.
  • 0

#334 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

................I nie zgadniecie przyszło mi do głowy to samo co Tobie Radar : kosmos albo jakies gwiazdy ;)

Na mój gust, to te dwie osoby były najbliżej.
Bo co jak co, ale raczej na leśnej polanie tego stwora nie sposób spotkać. :devil:
Dołączona grafika

Ponieważ jeden z uczestników (Demigod) chciał zapodać sam obrazek, więc czekam.
  • 0

Snajper88.

Były moderator           Były 'szef' tłumaczy

• Tematów: 15
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

osiris ale.. obrazka nie widać, przynajmniej ja nie widze.
  • 0

#336 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ponieważ - nie wiedzieć czemu - obrazek wstawiony znika, mogę tylko powiedzieć, że treścią obrazka jest znany OBCY z serii filmów "ALIEN"
  • 0

Demigod.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obrazek został wysłany do Tacity.

Skupcie się teraz przede wszystkim na odczuciach (np. radość, smutek, nostalgia, wesołość), odcieniach, kolorach, porze dnia i przede wszystkim na przedstawionym na obrazku obiekcie/obiektach.

Powodzenia.
  • 0

Snajper88.

Były moderator           Były 'szef' tłumaczy

• Tematów: 15
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czemu ale przychodzi mi na myśli jakaś jaszczurka ( może kameleon)
  • 0

vitek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zielen, park, moze jakas lawka... cos w tym stylu....
  • 0

#340 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Trochę źle, że naprowadziłeś nas na treść obrazka.
Teraz jedynie zostało mi zgadywać co miałeś przez to na myśli, a nie szukać w pokładach swojej podświadomości co jest treścią przekazu.
Z Twojego opisu mogę domniemywać, że mamy do czynienia z widokiem, plenerem (nie wiem tylko, czy bliskim, czy odwrotnie)
Może być to zdjęcie cmentarza, lub parku. (listopad, lub zima)
Jednak tak samo dobrze inne plenery.
Z twojego opisu (a nie mojego odczucia) wynika, że możemy mieć do czynienia, albo z widokiem cmentarza, albo też placu zabaw.
Źle się stało, że nas naprowadziłeś.
Zobaczymy co z tej mieszanki wyszło, bo Twoje podpowiedzi trochę mnie rozkojarzyły.
PS
Jak by nie było, zabawa przednia. ;-)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zachód słońca na wyspie wielkaconej takie pierwsze odczucie, jakieś posągi zachód słońca chmury, (5 obiektów? posągi). Podkresle że przekaz odczułem silniej niż zwykle, ta myśl nie może mi dac spokoju... :hmm:

Edit: Jeszcze odczuwam kolor czerwony, pomarańczowy coś w tym stylu, a jeśli chodzi o odczucia to hmm podziw, nie wiedzieć czemu przyjaźń :hmm: .

A jeśli nie zachód słońca to noc albo dzień, i posąg, i niebo (planety, ksiezyc, gwiazdy?).

Do całej reszty nie jestem pewien ale bordzo silne odczucie posągu, i nieba... :hmm:
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

eh ktoś kiedyś ujawni ten przekaz ?? :hmm:
  • 0

#343 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Niestety musimy uzbroić się w cierpliwość.
Może ma taką koncepcję, żeby poczekać na więcej wpisów?
Ja nie mam na to wpływu.
Jak jesteś niecierpliwy wyślij na PW informację do Tacity, aby opublikowała obrazek.
  • 0

kania.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...tak sobie właśnie przeglądałam pierwsze etapy tego eksperymentu, gdzieś może do 6 strony. Z początku jeszcze próbowałam zgadywać o jakie obrazki mogło chodzić, ale nie zbyt mi to wychodziło, bo kojarzyło mi sie tylko drzewo i światło przebijające przez jego konary... Dużo głosu zabierała wtedy Tacita, jak i o niej również kilka osób wspominało w swoich postach. Może to przypadek, ale zaczęłam wizualizować podświadomie jej nick z obrazem dziewczyny o ciemnych włosach i ciemnych oczach oraz wyraźnej lini brwi. Miałam przeczucie, że ten nick nie tylko ciekawie brzmi, ale wiąże sie z troszke hiszpańskim typem urody... Zdziwiłam się nieco, gdy weszłam na jej profil, bo dziewczyna na zdjęciu właśnie odpowiadała moim przeczuciom, heh... jeśli to zdjęcie Tacity.
Może to zwykły przypadek. Wiem tylko, że nie wiem. Wciąż nie znam świata, w którym żyje.
P.S.
Tak żeby wszystko było jasne, nie interesuje sie kobietami ;)
  • 0

vitek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Osiris moze zapodaj nast. obrazek i w miedzy czasie zostanie ujawniony poprzedni ;p
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych