na mnie nie wyżywać

Interesuje sie od pewnego czasu OOBE przeczytalem juz paredziesiat artykulów klika ksiazek i wdalszym ciagu nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania ktorych ciagle przybywa.
Od paru tygodni staram sie osiagnac OOBE przestrzegam wszystkie wskazówki próbuje z rożnymi technikami ale nic mi nie wychodzi...
Mam do Was pare pytan i bardzo prosze o odpowiedzi

1)W zwiazku z tym ze nic mi nie wychodzi przyszlo mi do glowy ze moze przez to ze lecze sie na cisnienie nie jest to nic powaznego jest duze tylko lekko podwyzszone bylo , teraz jest OK ale w dalszym ciagu zażywam leki czy one moga miec jakis wplyw na to ze nic mi nie wychodzi ???
2)Na forum jest napewno bardzo duzo osob majacych za soba ten stan ... czy ktos mogłby dokladniej napisac jak wyglada moment oderwania sie ciala astralnego z c.f. ???
Chodzi mi konkretnie o to czy mozna sie przestraszyc czy jest ten moment nieprzyjemny oraz co sie dzieje zaraz po nim skoro jest sie w transie ma sie oczy zamkniete a tu nagle co sie dzieje ? zaczyna sie unosic , widziec astral ? czy jak ??
3)".....W momencie, w którym raz "otworzyłeś" się na inną rzeczywistość, tracisz możliwość zamykania się na nią – i to niezależnie od twoich starań (...)"
czy to oznacza ze bede musial raz na jakis czas wracac tam bo jak nie to moja dusza sama wyjdzie kiedy zapragnie ?
z góry dzienkuje pozdrawiam wszystkich