Skocz do zawartości

Zdjęcie

ET w Egipskim Grobowcu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
336 replies to this topic

#136 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

sceptyczny,

"Gdzie przyznales racje? " - w poscie powyzej...

"Jakbys czytal, to bys wiedzial, ze mowilem, ze to jest podobne do helikoptera. Ale gdzie Ty masz tam poduszkowiec, to ja nie mam pojecia? Widziales kiedys poduszkowiec? Tak sie sklada, ze mam wiele wspolnego ze sprzetem motorowodnym i zapewniam Cie, ze tak nie wygladaja poduszkowce. "

- zapomniales o statku...pewnie z Nasa tez masz duzo wspolnego;>

"W kazdej kresce doszukujesz sie nowoczesnej technologii? " - a helikopter jest reliktem?

"1. Dlaczego nigdzie indziej nie ma takich obiektow? Jedna sciana i nic wiecej? Przeciez to taka sensacja!"

- a dlaczego ksiezyc jest tylko jeden? znasz odpowiedz na to pytanie?

"2. Dlaczego te zdjecia byly sfalszowane? (co UDOWODNILISMY!) "

- przedluzenie kilkucentymetrow kreski(smiglo) to rzeczowy dowod;>

"3. Nie widzisz, ze ten poduszkowiec jest polaczony z wykuciami przed nim?"

widze...

"4. Dlaczego uwazasz, ze kosmici pokazaliby egipcjanom technologie, ktora mamy teraz i skad by ja znali? "

- bo mieli mozliwosc podrozy w czasie?

"5. Dlaczego nie zbudowano chocby glupich, drewnianych modeli w skali 1:400 na podstawie tych rysunkow albo przekazow od obcych? "

- kazdy co ma swoje malunki na scianach w domu pozniej struga figurki nozykiem?

"6. Jaki egipcjanie mieli cel w malowaniu na scianach czegos, czego i tak nie rozumieli? "

- a dlaczego mieliby nie rozumiec?

"7. Kosmici wyladowali z helikopterem na plecach i im go zaniesli, zeby pokazac ciemnemu tlumowi jak to wyglada, potem zrobili to samo z poduszkowcem i promem a na koncu zabrali je wszystkie na swoj statek i odlecieli, tak? Czy jak im pokazali ta technologie? "

- pokazali im przyszlosc? mogli po wybudowani piramid pokazac im dla jakiej nastepnej cywilizacji(ktorej bedzie dane zyc w okresie przelomowym) maja przekazac wiadomosc, mogli dac wskazowke.

"8. Co sadzisz o przekuwaniu pisma i o tym, ze sa to po prostu egipskie litery - egipska reke chyba dobrze tam widac, prawda? Co reka robi obok mrowki, helikoptera, ufo, wazonu i zwyklych liter? "

- w zeszycie bochomazy na okladce uczniaka to wszystko litery?

"9. Dlaczego doszukano sie w tym obrazku slow i rozszyfrowano ich znaczenie lacznie ze wszystkimi przekuciami?"

- a na jakiej zasadzie rozszyfrowano skoro jezyk starozytny do tej pory jest niezwykle trudny i jeszcze jest pelno zagadek w ich slownictwie?

"10. Dlaczego jestes taki uparty? "

- dlaczego jestes taki uparty?

"11. Czy do Ciebie czasem cos dociera spoza obrebu Twojego JA?"

- ciekawe ;-)

sceptyczny.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzieki - wlasnie tego sie spodziewalem. Ignorant.

Simon, gratuluje normalnego, zdrowego podejscia :) Glos rozsadku w tym temacie.

Co do helikoptera ... On jedyny przypomina cos, co znamy wspolczesnie. Jednak kompletnie nie trafiaja do mnie podroze w czasie itd. Zbyt duzo fantastyki. Wedlug mnie jest tak, jak na rysunku przekuwania tekstow z roznych okresow. Po prostu wyszlo im cos podobnego. Czy tak trudno w to uwierzyc? Wystarczy popatrzec na chmury - w mgnieniu oka znajdziemy tysiac ksztaltow odpowiadajacych czemus na ziemi (krolik, krowa, pies, samochod, zamek). Czy to znaczy, ze robia to kosmici? Czy moze Bog chce nam przypomniec o swojej obecnosci? Przypadek. Nic wiecej :)

#138 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

sceptyczny, jesli jestem ignorantem to Ty rowniez, Aquila jest, Lynx Eurycide bo wierzy w teorie pustej ziemii ,DjCinex bo wierzy w UFO i wielu wielu innych.Kazdy przy swoich przekonaniach trwa i nie zmieni tego bo wierzy.

Ignorant powiadasz? WIesz co znaczy slowo ignorant?

Simon zgadzam sie z Toba...nie dodam nic wiecej bo nie ma co dopisywac.

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sceptyczny, jesli jestem ignorantem to Ty rowniez, Aquila jest, Lynx Eurycide bo wierzy w teorie pustej ziemii ,DjCinex bo wierzy w UFO i wielu wielu innych.Kazdy przy swoich przekonaniach trwa i nie zmieni tego bo wierzy.

Mylisz sie. Ale zawarles w tej wypowiedzi bardzo wazne zdanie: Kazdy przy swoich przekonaniach trwa i nie zmieni tego bo wierzy. Takie podejscie to jest wlasnie ignoranctwo. Co jest zlego w zmianie przekonan, jezeli spowodowana jest ona rzeczowymi argumentami drugiej strony (popartej dowodami nie do obalenia)? Wlasnie dalsze upieranie sie przy swoim mimo konkretnych faktow niszczacych to w co sie wierzy to ignoranctwo.

A teraz siegnijmy do slownika: ignorant to wyraz utworzony od slowa ignorowac:
ignorować - celowo, świadomie nie zauważać; nie brać pod uwagę, lekceważyć.
A teraz spojrz na jedna ze swoich odpowiedzi:

"1. Dlaczego nigdzie indziej nie ma takich obiektow? Jedna sciana i nic wiecej? Przeciez to taka sensacja!"

- a dlaczego ksiezyc jest tylko jeden? znasz odpowiedz na to pytanie?

Wlasnie to pytanie jest bardzo wazne (gdyby jakiekolwiek maszyny przypominajace wspolczesne helikoptery lataly nad starozytnym egiptem to raczej pojawialy by sie znacznie czesciej we wszelakich formach przekazow jakie zostawili nam egipcjanie). I teraz zobacz na swoja odpowiedz. I zastanow sie czy Aquila, Lynx, Eurycide czy tez DjCinex odpowiedzieli by w ten sposob.

Pisze to po to zebys troche przemyslal swoja postawe, bo ostatnio coraz czesciej na niewygodne pytania odpowiadasz w ten sposob (nie chodzi tylko o ten temat). Kiedys mozna bylo z Toba rzeczowo podyskutowac, a ostatnio to nie wiem co sie z Toba dzieje.

#140 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

turrkus, a mam zaczac wyliczac tego typu przyklady w temacie chociazby zamachu na pentagon lub wtc niektorych zagorzalych sceptykow lub konferencji prasowej z Meksyku?

np. Aquila z uporem maniaka upiera sie ze samolot uderzyl w pentagon a nie uderzyl i sa na to dowody.Zawsze znajdzie sie temat w ktorym sceptyk staje sie entuzjasta i zawsze znajdzie sie temat gdzie entuzjasta stanie sie sceptykiem...Aqilla jest sceptykiem w 100% i podwaza kazdy tutaj temat na forum.Narazie nie widzialem nic w co by uwierzyl pomimo ze sa dowody w niektorych tematach.

takich przykladow znalazloby sie wiecej ale licytacja kto gdzie "Ignorowal" dane fakty nie jest na miejscu.

Porsze wiec bys nie wytykal mi Ignoranctwa.

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila z uporem maniaka upiera sie ze samolot uderzyl w pentagon

Bo uderzył :P
I ja też mam na to dowody :P

Aqilla jest sceptykiem w 100% i podwaza kazdy tutaj temat na forum.

Bo mam dowody, które je podważają.

Poza tym niedawno pisałeś że wazon jest bezsprzecznym dowodem na to, że piramid nie zbudowali ludzie... no to teraz chyba pozostałeś sam w tej teorii...

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sceptyczny,  racje z wazonem przyznalem holi wiec nie rozumiem czemu sie tak pienisz?

wazon...to jest jedyna rzecz ktora udowodniliscie...to co wskazuje Legalize ; te figury dokladnie te pojazdy przypominaja i tego nie zmienicie.

dlaczego wy sie tak upieracie? tych obiektow ze zdjec  nie porownujcie  co do szczegolu ze wspolczesnymi pojazdami bo troche to juz przesada.

Jesli mozna niech i ja wtrace swoje dwa grosze.
Kieruje ten post glownie do muhada ale i do innych wierzacych z marszu we wszystko co zobacza.
Otoz niewykluczone, ze nawet tutejsi sceptycy wierza w to ze nie tylko Ziemia zasiala zycie rozumne i w mysl panspermii moze faktycznie jakas obca rasa kiedys pomogla w tym naturze. Ale jestem pewien, ze zanim zaczna oglaszac podobne poglady wszem i wobec, 100 razy sprawdza dana informacje, zrodla, materialy aby sie potem nie zblaznic. A blazni sie ten, kto nawet nie raczy sprawdzic czy w jakims artykule sprytnie nie polaczono jakichs materialow, dajacych bardzo przekonujacy ale niestety klamliwy obraz faktow. Po prostu lasa na latwy zarobek mistyfikacja. Przez takich wlasnie ludzi zagadnienia paranauk czesto sa wysmiewane i czasem powazni ludzie wstydza sie nawet przyznac ze interesuja sie zagadnieniem.

Ale do rzeczy.
Zatem dlaczego sceptycy upieraja sie ze te hieroglify nie przedstawiaja obiektow latajacych? Pewnie dlatego ze takie hieroglify nawet nie istnieja.
Wystarczy ze Aquila zwrocil uwage na manipulacje przy jednym znaku w tej plaskorzezbie i caly dowod w tym momencie traci na znaczeniu. Bowiem to samo mozna bylo zrobic z innymi. I najprawdopodobniej zrobiono.

Oto dowod:

Symbole wchodzące w skład hieroglificznego pisma egipskiego dzielą się na trzy kategorie:
* Ideogramy - hieroglify o wartości obrazkowej. Składają się z wyobrażenia przedmiotu lub czynnościi nie przenoszą żadnej wartości fonetycznej. Ideogram mogły tworzyć zarówno znaki pojedyncze, jak i podwójne.

* Fonogramy - inaczej znaki dźwiękowe. Nośniki wartości fonetycznych, dlatego niektóre obrazkowe wyobrażenia mogły służyć do pisania również innych, związanych z nimi słów.

* Znaki objaśniające - często dodawane były do słów-obrazków, aby podkreślić lub uzupełnić ich znaczenie. Na tej zasadzie nazwy miast umieszczano obok hieroglifu słowa "miasto".

W egipskim piśmie hieroglificznym jednoznacznymi symbolami były tylko znaki reprezentujące bóstwa.

Dołączona grafika
Determinatywy.
Il. z książki: P. Johnson: Cywilizacja starożytnego Egiptu. Warszawa 1997.

Dołączona grafika
Alfabet hieroglificzny.
Il. z książki: P. Johnson: Cywilizacja starożytnego Egiptu. Warszawa 1997.

Dołączona grafika
Znaki wywodzące się z pisma demotycznego, mające swe źródło w hieroglifach,
dodane do alfabetu greckiego
Il. z książki: K. Myśliwiec: Święte znaki Egiptu. Wyd 2. Warszawa 2001.

Nawet po kreceniu znakami do gory nogami nijak nie wychodza te, ktore przedstawiaja pojazdy latajace. Jest jednak znak D - podobny do reki.
Za brzuchaty pojazd mogl spokojnie posluzyc znak R. Jak reszte przekuto pozostawiam dla cierpliwych.
Dla nich jednak podaje specjalnie caly alfabet w roznych konfiguracjach semantycznych, w tlumaczeniu na j. angielski.
Tu niestety tez nie ma tych samolotow. A inne hieroglify po prostu nie istnieja.

SLOWNIK HIEROGLIFOW

Koniec dowodu.

PS. Dotarcie do zrodla zajelo mi ok 15 minut, wlacznie z tym postem.
Dlaczego zatem muhad nie raczyles zweryfikowac sam tego artykulu, zanim zaczales wierzyc bezgranicznie, ze dowody w nim przedstawione sa prawdziwe?

Jesli chcesz rzeczywiscie poznac prawdziwe sensacje archeologiczne, to polecam ksiazke "Zakazana archeologia" Michaela A. Cermo i Richarda L. Thompsona
Z niej zaczerpniesz dowody po prostu NIE DO PODWAZENIA :mrgreen:
Mimo calego mego sceptycyzmu ja przy niej wymiekam. :surprised:

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

przydałoby się jeszcze w jakimś słowniku zbadać jak wygląda napis zapisany w postaci hieroglifów podawany przez egiptologów, czyli te dwa tytuły które zostały przekute, jeden na drugim i je dokładnie zweryfikować

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja mam tylko jedno pytanie... Znane jest wam pojęcie inspiracji i co się z nią wiąrze?? :)

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja też mam tylko jedno pytanie - czemu helikopter ani nawet coś helikopteropodobnego nie pojawia się już nigdzie indziej?

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja też mam tylko jedno pytanie - czemu helikopter ani nawet coś helikopteropodobnego nie pojawia się już nigdzie indziej?

Jeśli chodzi o mnie ... to ja nie mam jak ocenić czy coś takiego podobnego wystepuje na hieroglifach bo ich naocznie nie widziałem :)

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

=] Jeśli chodzi o mnie ... to ja nie mam jak ocenić czy coś takiego podobnego wystepuje na hieroglifach bo ich naocznie nie widziałem :)

Nie trzeba kupowac krowy aby miec czekolade.
Dziesiatki lat temu ktos "naocznie" zrobil to juz za ciebie. Sklasyfikowal wszystkie typy hieroglifow i dokonal ich dokladnej translacji.
A w dobie Internetu i nawet przy sporym lenistwie, wystarczy wejsc chocby na strone slownika , ktorego link podalem i samemu ocenic jakie znaki w ogole istnieja w pismie hieroglificznym.
Czy to takie trudne?
Jesli o mnie chodzi... to ja mam wrazenie ze niektorzy nie racza nawet sprawdzic podawanych na talerzu argumentow.

#148 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Poza tym niedawno pisałeś że wazon jest bezsprzecznym dowodem na to, że piramid nie zbudowali ludzie... no to teraz chyba pozostałeś sam w tej teorii...

gdzie tak napisalem?

Jesli mozna niech i ja wtrace swoje dwa grosze.
Kieruje ten post glownie do muhada ale i do innych wierzacych z marszu we wszystko co zobacza.

Dlaczego uwazasz ze wierze we wszystko co zobacze? bo co , ze w tym akurat temacie widze helikopter i statek kosmiczny?gdybys byl tu na forum troche dluzej to wiedzialbys ze we wszystko nie wierze . z wazonem racje przyznalem holi wiec prosze nie zarzucaj mi takich kwestii :smile: bez przesady. tu macie sweitne pole do popisu bo udowodniliscie ze szarak to wazon.Gratulacje ale co innymi tematami? Co np. z sumerem na ktory sa wieksze dowody za niz przeciw? tam tez nie bylo ingrerencji tak?

a jak odniesiesz sie do helikoptera? jaka to jest litera?

sceptyczny.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co np. z sumerem na ktory sa wieksze dowody za niz przeciw? tam tez nie bylo ingrerencji tak?

Czy to jest temat o sumerze? Nie masz co powiedziec, to zaczynasz juz inne tematy?

a jak odniesiesz sie do helikoptera? jaka to jest litera?

Miales rozpisane CZARNO na BIALYM - wystarczy przeczytac. PRZEKUWANIE PISMA.

Muhad, dalej nie widze, gdzie przyznales Holiemu racje. Moze laskawie przedstawisz cytat? No chyba, ze go nie ma. Powiedziales jedynie, ze na JEDNYM zdjeciu jest KWIAT. To jest przyznanie racji, ze na tamtym jest WAZON?

#150 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

sceptyczny, nie jest oczywiste ze stwierdzenie - to jest kwiat - nie przyznaje racji z wazonem? skoro jest kwiat i to ten sam co na zdjeciu z "szarakiem - wazonem" to chyba jest w wazonie racja? :smile:

przekuwanie pisma...Sceptyczny w ktorym miejscu Helikopter byl przekuwany?

niezaleznie od tego czy byl czy nie byl to i tak przypominalby helikopter... :thc: :jump:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych