=]
Ależ ja tylko odpowiadam ze swojego punktu widzenia ... spokojnie ... ja przecież się nie upieram, że wazon to szarak a ręka to pojazd. To zostało już wyjaśnione ... a helikoptero-podobny obiekt nadal będzie mi przypominał helikopter 
Zgadza sie. Mi ten znak rowniez przypomina helikopter, tak jak kilka innych z tego rytu statki kosmiczne. Jednak zaden z nich nie jest hieroglifem co oznacza ze zostaly przebite. Zatem nawet jesli przypominaja pojazdy latajace, nie sa dowodem ze pochodza ze starozytnego Egiptu.
=] Nie mam wiedzy na ten temat i nie wiem czy sklasyfikowano tam wszystkie znaki ... i czy gdzieś na jakimś kamyczku nie ma czegoś podobnego...
Nie sadzisz ze skoro o tym piszesz to ci ktorzy sie pismem hieroglificznym zajmuja profesjonalne, dawno juz mieli okazje zajac sie tym odkryciem?
Jakos nie zauwazylem nigdzie sensacji archeologicznej na ten temat ostatnimi laty.
Trzymajmy sie zatem faktow.
Te znaki to manipulowana mistyfikacja.
[ Dodano: 2006-08-12, 15:51 ]Dlaczego uwazasz ze wierze we wszystko co zobacze? bo co , ze w tym akurat temacie widze helikopter i statek kosmiczny?gdybys byl tu na forum troche dluzej to wiedzialbys ze we wszystko nie wierze .
a jak odniesiesz sie do helikoptera? jaka to jest litera?
Jaka litera? Wydaje mi sie ze nie czytasz ze zrozumieniem. Masz czarno na bialym ze obcy to wazon z kwiatami, ze helikopter zostal przebity i wraz z dwoma innymi statkopodobnymi znakami nie jest nawet hieroglifem.
To mistyfikacja w ktorej wazon zostal sprytnie wykadrowany aby przypominal obcego, hieroglify zostaly sprytnie przekute zeby przypominaly statki. Aby to zweryfikowac, wystarczylo troche dobrej woli i czasu. Nie zauwazylem tego u ciebie. Wiec masz odpowiedz na pytanie dlaczego bez siedzenia tu nonstop na grupie uwazam ze wierzysz od razu w to co zobaczysz.
Dla mnie sprawa zamknieta. Mistyfkacja dyskwalifkuje material, mozemy sie zajac nastepnym.
Oczywiscie w miare mozliwosci :smile: