Skocz do zawartości

Zdjęcie

ET w Egipskim Grobowcu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
336 odpowiedzi w tym temacie

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquila i temu podobni jesteście żałośni,

Arturus.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquilli teksty sa naprawde smieszne i napraawde ci ktorzy widza na powiekszonym zdjeciu szaraka naprawde powinni pojsc do okulisty
Z tymi chieroglifami jest tak jak patrzeniem na chmury - kazdy widzi to co chce !!

pozatym troche komedii sie w tym przyda

WNIOSKI: WOJNA SCEPTYKOW Z WIERZACYMI MOZE TRWAC WIECZNIE DOPKOKI NIE POJAWIA SIE DOWODY POPIERAJACE LUB NEGUJACE TA TEZE
a z tego co widze argumenty Sceptyka i aqilli nie docieraja ani np do dj_cinexa ani do muhada( i na odwrot oczywiscie !! ) wiec chyba dyskusja nie ma sensu :)

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila i temu podobni jesteście żałośni,

spójrz z przmrużeniem oka na moj tekst a potem porównaj go do niektórych innych teorii :mrgreen:

a z tego co widze argumenty Sceptyka i aqilli nie docieraja ani np do dj_cinexa ani do muhada( i na odwrot oczywiscie !! ) wiec chyba dyskusja nie ma sensu

Chodzi jeszcze o to, czyje argumenty są poparte prawdziwymi dowodami...

i kto celowo miesza w tych 'dowodach' - patrz manipulacje zwolenników z fotkami wazonu, ptaka...

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...a z tego co widze argumenty Sceptyka i aqilli nie docieraja ani np do dj_cinexa ...

Przepraszam Ciebie bardzo ale co ty masz do mnie ?

Gdzie ja się upieram ? O co ci chodzi ? Swoje zdanie już wyraziłem i każdy inteligentny człowiek wie o co mi chodziło ...

Czy ja sie upieram że wazon to obcy ? (gdzie tak mówiłem ?)

Czy ja się upieram że ręka to jakiś tam pojazd ? (przykład proszę ?)

Te przykłady w ogóle mnie nie interesowały... poza "helikopterem".

Nie mieszajcie mojej osoby w te bzdury ...

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dobra może teorie o płaskiej czy pustej Ziemi są śmieszne to manipulacje zdjęciami przynajmniej u mnie nie przekreślają wszystkiego, porównałem oba zdjęcia i dla mnie zasadniczo niczym wielkim się nie różnią ale w tych sprawach ( Egipt, Summer ) nie jestem ekspertem więc się nie wypowiadam.

spójrz z przmrużeniem oka

a do robienia jaj są odpowiednie tematy, załóżcie sobie naprzykład w dziale "Humor" temat kto wymyśli najśmieszniejszą teorię i wy będziecie zadowoleni i Muhad nie będzie się mógł czepiać i reszta forum będzie się dobrze bawić

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

WNIOSKI: WOJNA SCEPTYKOW Z WIERZACYMI MOZE TRWAC WIECZNIE DOPKOKI NIE POJAWIA SIE DOWODY POPIERAJACE LUB NEGUJACE TA TEZE
a z tego co widze argumenty Sceptyka i aqilli nie docieraja ani np do dj_cinexa ani do muhada( i na odwrot oczywiscie !! ) wiec chyba dyskusja nie ma sensu :)

Zadnej wojny nie ma. Ci jak to okreslasz "WIERZACY" powinni sie cieszyc ze istnieja SCEPTYCY dzieki ktorym sporo materialu ktory sie tu pojawia, okazuje sie jedynie beznadziejna mistyfikacja. Dzieki temu nie tylko latwiej jest oddzielic plewy od prawdy ale tez , pozwala to chronic WIERZACYCH nad powtarzaniem innym glupot.

Faktycznie nie do wszystkich argumenty docieraja z tego co widac, ale z pewnoscia czytac to beda rowniez ci, ktorzy niespecjalnie udzielaja sie na forum.
Jesli zasiane zostanie w nich ziarno watpliwosci, ze nie wszystko co zobacza musi od razu byc dowodem na UFO teraz lub w przeszlosci, to chyba zadanie SCEPTYKOW zostalo spelnione.

A dyskusja faktycznie nie ma sensu. Dyskutowac powinno sie z argumentami. Tu za kazdym razem gdy tylko okazuje sie ze SCEPTYCY udowodnili kolejna mistyfikacje, adwersarze nabieraja wody w usta ,lub zmieniaja temat z powodu braku dowodow.

Dla mnie materialy sa jasne. Znak smiglowca zostal przekuty, obcy okazal sie wazonem z kwiatami, jeden statek kosmiczny okazal sie reka oznaczajaca D, reszta znakow w ogole nie istnieje jako hieroglify.

Czego trzeba wiecej?

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja tak na zakonczenie podsumuje ze uznanie należy się sceptykom za rozwiązanie zagadki. Jednocześnie podkreślam żałosne zachowanie wyżej wym. po tym jakże jednorazowym ale za to WIELKIM sukcesie :)
Widze, że wielu sceptyków urosło w skrzydła ale pamiętajcie że to tylko nie wielki punkcik w całym dziale paranormal także się nie podniecajcie jak małe dzieci które jako jedne z pierwszych odkryły, że św Mikołaj nie istnieje...
:thc:

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak widać to co żałosne, względne jest ;)

Teraz ja powiem, wyluzujcie, a ja zbieram siły, następne sukcesy czekają na swoich sceptyków, bo każdy kto jest sceptykiem w tym temacie osiągnął sukces. ;)

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wielu sceptykom mogly urosnac skrzydla, skoro w ogole jest ich na tym forum niezbyt wielu :P

Legalize.
Reputacja

Napisano

Automasz, weź pod uwagę tych co się udzielają :)

Arturus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dj_cinex - odnioslem wrazenie ze ty z muhadem najwiecej sie w tej dyskusji udzielacie w dodatku przed toba napisalem np- czyli na przyklad
nie mam nic do ciebie i nie chcialem cie w jakikolwiek sposob obrazic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli podsumowując. Artykuł początkowy okazał się niestety sfałszowany.

Domysły o kontaktach Egipcjan z UFO lub o posiadaniu przez nich wyższej technologii - raczej obalone.

Jednak na początku były one traktowane przez wielu (tutaj i nie tylko na tym forum) jako dowód.

Mam teraz pytanie:

A czy dopuszczacie myśl, że inne tak wspaniale 'udowodnione' teorie też mogą być świadomą manipulacją?

A jeżeli okaże się kiedyś w przyszłości, że to, co teraz wydaje się być dobrze udowodnioną teorią spiskową, jest zwykłym oszustwem?

Czy po rozwikłeniu ET w Egipcie inne teorie spiskowe i teorie nie dostały więcej procent na opcję "oszustwo"? (nie łudzę się że wszystkie i że od razu pojawiły się u Was niesamowicie wielkie wątpliwości, ale czy chociaż odrobina wiary w inne rewelacje nie została zachwiana?)

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Idac dalej tym torem, uwazam ze dla wierzacych w rozne teorie spiskowe czy wydarzenia paranormalne, powyzszy temat powinien dac wiele do myslenia. A przynajmniej na przyszlosc pozwolic aby sami bardziej sceptycznie przyjmowali kazda nowa informacje z kregu, ktorym akurat sie interesuja.

To na pewno nie zaszkodzi a juz na pewno nie narazi na pozniejsze osmieszanie, w przypadku wykrycia falszerstwa.

Reasumujac.
Jak sie okazuje, sceptycy rowniez przysluzaja sie sprawie oddzielajac wlasnie plewy od prawdy.

Legalize.
Reputacja

Napisano

Aquila, ale nie róbmy z tego tematu sensacji, wyluzuj troche :lol : To jest tylko jeden argument, który poległ, a jeden temat o niczym nie przesądza... Sądzę, że Ty jesteś znacznie bardziej podjarany niż ja zdołowany z tego powodu. Ciesze się, że w końcu możesz odetchnąć :) Tak się składa, że na fakt ingerencji obcych cywilizacji w naszą składa się znacznie więcej czynników niż CI się wydaje... Z wielu, wielu dziedzin...

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

dj_cinex - odnioslem wrazenie ze ty z muhadem najwiecej sie w tej dyskusji udzielacie ...

Tak, ale ja w innym tonie niż muhad i w innych kwestiach :)

nie mam nic do ciebie i nie chcialem cie w jakikolwiek sposob obrazic

Spoko... mozna było odnieść wrażenie, że sądzisz iż się upierałem przy wazonach, rekach i innych tego typu rzeczach - a tak nie było i ktoś potem mógłby mnie wrzucić do worka razem z innymi ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych