Skocz do zawartości

Zdjęcie

ET w Egipskim Grobowcu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
336 odpowiedzi w tym temacie

Simon.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesio_PL->Miałem tak wiele razy, widziałem nawet jakąś postać obok łóżka, nie mogłem się ruszyć, raz czułem na sobie coś ciężkiego. To nic innego jak paraliż przysenny. Oczywiśćie są takie przypadki, że paraliż nie wytłumaczy ale według mnie duży procent opowieści o tym, że ludzie nie mogli się ruszyć, widzieli światła, postacie, mieli szum w uszach to nic innego jak wynik paraliżu przysennego, kiedy to mózg całkowicie nie wyszedł ze stanu REM i nie wróciły jeszcze wszystkie zmysły to stanu pełnej świadomości.
Już inną bajką jest to, że dzięki paraliżowi przysennemu można łatwo wejść do OOBE ale to już inna historia :)

Pozdrawiam.

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobra Simon, jak wyjaśnisz to, że kiedy raz położyłem się spać i nie mogłem zasnąć przez godzine, to spotkało mnie to samo ??

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

o ile wiem paraliż senny to nie jest żadne zaburzenie snu, łatwo go świadomie wywołać,
ale nie spieram się, bo nie jestem pewien

Simon.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mogłeś usnąć i świadomie wszedłeś w fazę REM co zaawocowało paraliżem. Szczęściaż, mogłeś wywołać OOBE i zepsułeś sobie dogodną sytuację ;)

Macie racje to nie zaburzenie snu a naturalna rzecz, która czasem się zdaża i można ją wywołać. Używam paraliżu do osiągnięcia OOBE.

Nie wykluczam, że Wiesio_PL naprawdę coś przeżył co nie można tłumaczyć paraliżem ale jak już powiedziałem więcej szans daje na paraliż niż na obcych.
Trzeba też dodać, że w średniowiczu mówiło się na to zmora nocna lub jak kto woli inkuby i subkuby :)

Pozdrawiam.

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś ktoś mi powiedział, że to był Ezah, po prostu chciał się ze mną porozumieć :P

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to ja mialem chyba spotkanie z Obcym.
Spie sobie ok 9 AM, po dlugiej nocy spedzonej na gre w RTCW ET, az tu nagle zawibrowala mi jakas mysl. Czyzbym wkraczal w OOBE? Okazalo sie ze nic nie wibruje tylko dzwoni, Byl to dzwonek do drzwi. Otwieram caly zaspany , a tu przed moimi oczami wypisz wymaluj Obcy. Nigdy w zyciu go nie widzialem, a ten mi bezczelnie w ludzkim i dobrze mi znanym jezyku :Dzien dobry. No zamurowalo mnie. Obcy byl caly czarny, mial wielkie czarne oczy a ubrany byl w jakis dziwny stalowo-matowy kombinezon ze swiecacymi symetrycznie ulozonymi wypustkami. Nawet nie uslyszalem co do mnie mowi w obawie przed porwaniem. Zaczalem sie zastanawiac czy w samych bokserkach wypada znalezc sie na pokladzie latajacego spodka. Moze chociaz zdaze zalozyc jakies adidasy na nogi. Niech se nie mysla ze wezma mnie bez oryginalnych ciuchow. I tak sobie rozmyslajac o tym i owym, czy bede mogl wziac swoja komorke i porobic pare zdjec z orbity, czy w spodku bedzie gdzie wyskoczyc za potrzeba, okazalo sie ze Obcy podejrzliwie usmiechnal sie do mnie i wreczyl dziwny plaski celuloidowy artefakt wielkosci karty kredytowej. Po chwili zniknal na schodach i tyle go widzialem. Nie porwal mnie, ochlonalem i przysiadlem na taborecie. Chwile pozniej pomyslalem ze dysponujac artefaktem od Obcego trzeba bedzie czym predzej zglosic sie z tym do Nautilusa w celu doglebnej analizy.
Majac w reku niezaprzeczalny dowod wizyty Obcego na Ziemi , spojrzalem na niego dumnie i odlozylem na stolik.
Na artefakcie widnial napis :

NAJLEPSZE ZYCZENIA OD KOMINIARZA W ROKU 2006

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

NAJLEPSZE ZYCZENIA OD KOMINIARZA W ROKU 2006

No jak dla mnie to prowokacja, i nabijanie się z tych, którym coś się w życiu przytrafiło.

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesio_PL Jestes moim idolem.

To ja opowiadanie z pointa pisze zeby rozbawic inteligentnych adwersarzy, a ty jednym zdaniem spowodowales ze rozlalem sobie herbate :-D

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Automasz, przepraszam. Po prostu nie mogłem się powstrzymać :P . Może ci zrobie nową herbatę ??

#250 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Automasz, On akurat ma racje. Ktos kto jest autorem takich wypowiedzi sam nie dojzy w niej przesmiewczego charakteru.

tH.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Btw, muhad dziwie się że jeszcze jesteś w stanie odpierać te wszystkie... szyderstwa i prowokacje.

Dajcie już spokój, bo ani jedna ani druga strona nic z tego nie wyciągnie. No co najwyżej osoby postronne będą miały niezły ubaw.

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

On akurat ma racje. Ktos kto jest autorem takich wypowiedzi sam nie dojzy w niej przesmiewczego charakteru.

Z czym i w ktorym miejscu Wiesio_PL ma racje?
Bo nie za bardzo zrozumialem.

#253 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

A jak mam Ci to pokazac skoro nie rozumiesz? Moze inaczej, nie chcesz zrozumiec, lub rozumiesz i robisz to celowo.

tH, nie warto sie przejmowac:)

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak mam Ci to pokazac skoro nie rozumiesz? Moze inaczej, nie chcesz zrozumiec, lub rozumiesz i robisz to celowo.  

Moze nie pokazuj tylko napisz. Tak bedzie latwiej.  
Nie odbieraj wszystkiego jako ironie z twoich przekonan.  
Naprawde nie rozumiem wypowiedzi waszych ostatnich postow.  

#255 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Automasz, co mam slowo w slowo wskazac Ci gdzie Wiesio mial racje?

jesli nie rozumiesz tego co napisales to juz nie wnikam...znikam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych