Skocz do zawartości

Zdjęcie

ET w Egipskim Grobowcu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
336 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no więc to że ja widzę tam zwykłą wydłużoną dłoń to mój punkt widzenia. Fajnie by było, jakby ktoś z Was zajął się tak jak ja analizą i obalił moje twierdzenie, Ja opieram się na zdjęciu na którym wyraźniej widać ptaka (na tamtym Waszym nie dość że go nie ma tak wyraźnie to jeszcze zwróćcie uwagę że i materiał z jakiego zrobiono oba rysunki jest inny. U mnie jest to bardziej kamień, a u Was bardziej miedź/brąz.) Widzę to, co poprawiłem na zielono, dłoń o dziwnym wydłużonym kształcie i kciuk. Widzęteż poszczególne linie rozdzielające palce.

Wy wydzieliście szaraka, to teraz ja widzę dłoń, nie ma co wyśmiewać, tylko pokazać ze dłoni tam nie ma.

#47 Gość_Curunir

Gość_Curunir.
  • Tematów: 0

Napisano

Ale rozmawiajmy o ET + Egipt a nie o wizji kolegi (o Rządzie USA i UFO) :)

To nie są moje wizje lecz fakty które wszyscy ludzie "nauki" starają się zatuszować.
O USA dodałem gdyż ma to związek z tematem - nie było na ziemi kosmitów i nie ma... póki tarcza nie zostanie naruszona nie będzie.

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No to my ci napiszemy "Zobaczcie tu jest ptaszek a tu nie ..." - takie było obalenie owego zdjęcia z twojej strony.

Ja np. widze dolne zarysy owego ptaszka na obydwóch wersjach. I moim zdaniem owy przykład (dłoń) jest nie na miejscu ... co z tego, że mogę to wrzucić do painta i wyodrębnić jakiś fragment i napisać, że to co ty widzisz jako dłoń jest np. pojazdem (od dołu na wzór poduszkowca) a u góry ma coś na znak kabiny z formą anteny wystającej do tyłu ...

Czy ktoś widzi w tym sens ?

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ie było na ziemi kosmitów i nie ma... póki tarcza nie zostanie naruszona nie będzie.

ale ciągle intryguje mnie dlaczego napisałeś, że dopóki ta tarcza będzię to nie będą mieli wstępu na Ziemię, czyli zasugerowałeś, że kiedyś mieli lub będą mieli, a później z całą stanowczością zaprzeczyłeś ich istnieniu

coś mi się tu nie zgadza

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

obalenie było takie, że wyraźnie usunięto wyraźny zarys ptaka. Na jednej fotce jest on dosyć wyraźnie, na drugiej prawie go nie ma. Na jednej 'helikopter' styka sie nosem z ptakiem, na drugiej jest sora przestrzeń. Na podstawie tego uważam, że ktoś przerobił fotkę, żeby wyglądała bardziej przekonująco. Tutaj wysuwam zarzut ze sfałszowano podrasowano to zdjęcie, żeby wyszło bardziej na swoje.

No cóz, moja argumentacja była taka jak Wasza z tym szarakiem... Ja tam widzę dłoń, ale na razie powstrzymam się od dalszego komentowania. Jak nie mam pewności lub dowodów, nie komentuję. Bo to nic do dyskusji nie wnosi ;)

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale powiedz co zmienia owy ptaszek w reszcie zaprezentowanych tam "obiektów" (na obydwu wersjach) ?

#52 Gość_Curunir

Gość_Curunir.

Napisano

Pokaż mi gdzie zaprzeczyłem? Nie będą mieli możliwości do momentu aż ktoś na Ziemi nie wyłączy tarczy. Istnieje ona od powstania Atlantydy. Do momentu jej powstania jedyna obca cywilizacja przejawiająca zainteresowanie Ziemią nie miała celu w wizytach u nas. Nauczali nas Atlantydzi - nie kosmici.

Cote-d'Or.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie było na ziemi kosmitów

:lol :

#54 Gość_Curunir

Gość_Curunir.

Napisano

Cote-d'Or co Cię tak śmieszy? Dostaliście prawdę która okazała się rozczarowaniem dla Waszych marzeń?

Cote-d'Or.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cote-d'Or co Cię tak śmieszy?

bo przeczysz sam sob

ostaliście prawdę która okazała się rozczarowaniem dla Waszych marzeń?

ie

i jeszcze raz :lol : skąd Ty wiesz o czym ja marzę ?

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Otóż znalazłem coś takiego:

Dołączona grafika

to jest rozpiska tego całego zagadkowego textu, a poniżej znalazłem text mniej więcej taki:
http://www.ufocom.or...dos/abydos.html

Jest to text, na którym widać Royal cartouche, czyli Królewskie imię faraona (Seti I) oraz po nim tytuł, który uzywał Seti czyli "Who repulses the Nine Bows" (ten, który odpiera (?) 9 łuków) a który został potem przekuty na tytuł jego następcy, Ramzesa II "Who protects Egypt and overthrows the foreign countries" (Ten, który ochrania Egipt i podbija obce narody). Po prostu przekuto text z jednego na inny (w starożytności to było dosyć popularne - np kiedy umarł faraon Ahenaton - który wywyższył bluźnierczy wcześniej kult do rangi religii państwowej, za karę i aby zapomniec o jego imieniu, kazano skuć każde jego imię.). Do tego doszedł jeszcze element erozji, czyli odpadania kawałków kamienia (ale faktem jest ze ptaka wycięto komputerowo) i napis pozostał, jaki pozostał.

Na powyższym rysunku widać jakie zmiany nastapiły podczas przekuwania napisów i jak można je interpretować. I widać też moją dłoń :D
To jest oficjalne stanowisko egiptologów, którzy badali ten napis. Bo to jest nic innego tylko napis, nie wrzucano tam rysunków technicznych, tylko chciano zapisać słowa. Poza tym ciekawe jest, że takie cuda techniczne narysowano tylko w jednym miejscu i to pod sufitem... To również przemawia za tym, że to przypadkowe działanie, a nie świadome wykucie 'helikoptera'.

Jużwidzę jak zaraz posypią się słowa że to nie jest zadne wyjasnienie, że to kłamstwo itp. No cóz, innego wyjaśnienia nie podam, bo go nie ma. Naukowcy podają taką wersję i tyle.

Zresztą, czy Wy teraz, UFO narysowalibyście je pod sufitem, w rogu, czy walnęlibyście je na cały pokój, a potem na całym mieście w setkach miejsc? A czy jako egipcjanie, wykulibyście to tylko w jednym miejscu i to gdzieśwysoko, czy walnęlibyście w tej i ine tylko tej świątyni płaskorzeźbę na całą ścianę?

To logiczne pytanie...

#57 Gość_Curunir

Gość_Curunir.

Napisano

Niczemu nie przeczę. Miałeś to udowodnić i jakoś Ci nie wyszło. Przeczytaj jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałeś. Niestety nie jest to właściwy wątek dla tej rozmowy.

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o mnie to nie mam pojęcia czy podobnego typu rysunki istnieją gdzieś w większej formie - bo nie mam sposobności zobaczenia tego na własne oczy , jak i równiez nie mam jak ocenić czy dany "zapis ścienny" został poddany manipulacji.

Tak samo jak przy odkrywaniu Piramidy Cheopsa rzekomy jej badacz manipulował przy hieroglifach tak samo nie wiemy czy coś podobnego mogło mieć miejsce w tym przypadku ... :smile:

A mogło ... :)

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

racja, mogło i było, jak widać (a jak się dokładniej przyjrzy to widać nieścisłości takie jak na tym schemacie) było manipulowane. Przekuto tekst w starożytności z jednego tytułu na drugi i tyle. Ale że pozostał przypadkiem wygląd nad którym ludzie za kilka tysięcy lat będą się zastanawiać czy to nie helikopter, to juz inna sprawa.

Cóż, jestem zwolennikiem teorii, że wszystko można wyjaśnić logicznie i tyle. Czy to źle? Ja po prostu szukam prawdy na swój sposób. To, że jest inny niż Wasz, nie znaczy ze jest gorszy.

I tyle na temat 'helikopterów', poszukam cos na temat innych fotek ludzików, ale zamieszcze moje argumenty chyba jutro.

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale mogą być tacy, którym porównanie do komputerowego obrazka nie odpowiada/wystarcza ... że zestawia się szkic komputerowy (rózne wersje) ze zdjęciem owego fragmentu struktury gdzie występują owe "cosiki" :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych