Co do skojarzen ... Ja bym mial tylko co do helikoptera. Choc nie dziwi Cie np co w jego srodku robi ta skala (pod wirnikiem)?

Napisano 31.07.2006 - 15:06
Napisano 31.07.2006 - 15:32
Oj są i też takie przypadki gdy naukowcy fałszują dowody, by poprzeć swój wymysł. ale tu ich nie zamieszcze, bo zrobił by się totalny offtop.A one sa takie, ze grupa zapalonych poszukiwaczy prawdy, nie cofnie sie przed falszerstwem, zeby podtrzymac swoje wymysly przy zyciu.
Fragmenty książki 'Pomyłka Darwina" H.J. ZillmeraNie można też pominąć jeszcze jednej waznej sprawy - kozystania z prądu elektrycznego. [...]
W kryptach w świątyni Hathor w Dendrze namalowane są gruszkowate, przeźroczyste bańki, ułożone ukośnie, wsparte na podstawkach. Wewnątrz tych baniek znajduje się wąż wychodzący z kielicha przedstawionego na dole kwiatu.
Egiptolodzy nazywają to kamieniem wężowym ,a podpórki, filarami dżed.
Pytanie brzmi: czy wąż symbolizuje działanie prądu, a podpórki są izolatorami? CZy kwiat lotosu, z którego wychodzi wąż, to oprawka żarówki z kablem,który prowadzi do czworokątnej skrzynki? Czy to bateria albo generator?
kiedy te bardzo stare rysunki odszyfrowano, zbudowano na ich podstawie model żarówki, który żeczywiście działał. [...]
Mielibyśmy też rozwiązanie zagadki oświetlenia sięgających wiele pięter pod ziemię korytarzy, jakie występują pod wieloma grobami i świątyniami (których, z jakichś niepojętych powodów nie można obecnie oglądać). Na ścianach i sufitach nigdy nie znaleziono śladów lampek oliwnych, czy pochodni, choć w kompletnie ciemnych, podziemnych korytarzach znajdują się niezliczone malowidła i napisy. Turystom tłumaczy się, że do oświetlania służył system zwierciadeł. Przeciw temu przemawia jednak fakt, że lustra w pochmurne dni w ogóle nie dawałyby oświetlenia. Straty światła na kolejnych lustrach, ustawionych w mających wiele zakrętów i sięgających wiele pięter pod ziemię korytarzach, były by zbyt wielkie, żeby w ogóle mogło to dać jakieś efekty. Poza tym lustra musiałyby być oszlifowane idealnie płasko, czego starożytnie Egipcjanie nie potrafili dokonac
Napisano 31.07.2006 - 15:43
Co do skojarzen ...
Napisano 31.07.2006 - 15:48
Poza tym lustra musiałyby być oszlifowane idealnie płasko, czego starożytnie Egipcjanie nie potrafili dokonac
kiedy te bardzo stare rysunki odszyfrowano, zbudowano na ich podstawie model żarówki, który żeczywiście działał.
Oj są i też takie przypadki gdy naukowcy fałszują dowody, by poprzeć swój wymysł. ale tu ich nie zamieszcze, bo zrobił by się totalny offtop.
takie zdjecia , maja ewidentne dowody i nikogo nie ma? a czemu?
Swoją drogą możnaby było zrobić mały eksperyment - rozdzielić owe "cosiki" na pojedyńcze obiekty i dać komuś kto nie ma styczności z owym tematem aby podał pierwsze skojarzenie jakie przychodzi mu do głowy gdy widzi owy "rysunek"
Napisano 31.07.2006 - 16:56
Czytaj dokładnie posty, a sie dowiesz, trudno dac linka do książki, z której mój cytat pochodził.Bum bum, kolejne slowa, ktore nic nie znacza. Czy ktos wiedzial ten model, ktory oczywiscie dzialal? Jesli tak, prosze o linka - chetnie zobacze i wtedy sie ustosunkuje.
Ten opis luster odnosił się ironicznie do wypowiedzi egiptologów, jednak skoro napisałes, że znali prąd, to po kiego grzyba mieli by idealnie szlifowac lustra?Ale potrafili zbudowac piramidy, puscic prad itd itp etc ... Skoro to kosmici im pomagali i dali im tak duzo nowoczesnej techniki, to czemu nie pokazali jak oszlifowac lustro? Czy egipcjanie byli na tyle kumaci zeby wiedziec co robic z pradem i jak go wykorzystywac, ale nie umieli juz oszlifowac lustra?
Napisano 31.07.2006 - 17:25
to po kiego grzyba mieli by idealnie szlifowac lustra?
Czytaj dokładnie posty, a sie dowiesz, trudno dac linka do książki, z której mój cytat pochodził.
kiedy te bardzo stare rysunki odszyfrowano, zbudowano na ich podstawie model żarówki, który żeczywiście działał.
Napisano 31.07.2006 - 17:44
Napisano 31.07.2006 - 18:24
Ja również parokrotnie się uśmiałem. Zaś co do średniowiecznych budowli, a katedr w szczególności - nie mogliby ich zbudować współcześni ludziePoległem w momencie kiedy autor próbował udowodnić, że średniowiecznych katedr i zamków nie mogliby zbudować ówcześni ludzie:)
Napisano 02.08.2006 - 11:36
Napisano 02.08.2006 - 12:43
Napisano 08.08.2006 - 15:08
Napisano 08.08.2006 - 21:17
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych