Skocz do zawartości

Zdjęcie

ET w Egipskim Grobowcu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
336 odpowiedzi w tym temacie

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To chyba normalne, że w każdym środowisku trafiają się manipulanci, dlatego też powstają fora dyskusyjne aby te sprzeczności wyprostować...

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A gdybym tutaj nie zawitał, to czy Ty sam wyprostowałbyś zdjęcie wazonu?

To są reakcje ludzi na pierwszy post w tym temacie:

Kurde! Są takie zdjęcia a nikt o tym nie wie! Ludzie ciągle myślą, że Piramidy były budowane na rampach itd...

a wszkolach ucza jak to faraon kazal ludziom zbudowac piramidy  

a media swietnie ukrywaja ta prawde....nawet naukowcy

Piekny artykul  poezja dla mych... oczu.

Szkoda że nie ma komentarzy sceptyków (wszechwiedzących)

sa zabawni(sceptycy)  

takie zdjecia , maja ewidentne dowody i nikogo nie ma? a czemu?

świetny... artykuł i jak tu niewierzyć? fakty mówią same za siebie!!!

Ano niestety w takim świecie zakłamanym teraz żyjemy, że ciężko przeciętnemu człowiekowi uwierzyć we wszystko co nieludzkie. A ci co wierzą w zjawiska paranormalne to nie dlatego, że mają zbyt rozwiniętą wyobraźnie, tylko dlatego, że mają otwarty umysł. Lata wciskania kitów zrobiły swoje. Ta ciemnota nie potrwa już długo

i dobrze kwintus bo to sa zdjecia autentyczne, nie zadne podrobki czy retusze...a ten szaraczek napewno nie jest ludzkiego pochodzenia...

Wszyscy archeolodzy widzą w obiektach takich, jak te na zdjęciach fallusy, albo prymitywne rzezby ptaków. I większość ludzi daje się na to nabierać nie zadając sobie trudu, żeby zatrzymać się, popatrzeć i pomyśleć.

No właśnie...

Zresztą i tak trzeba by zweryfikować wiedze w podręcznikach szkolnych

Wiedziałem! Ha wiedziałem, że Egipcjanie NIE zbudowali SAMI piramid!   Oto dowody! Artykuł znakomity!

...

Wielki pęd do prostowania sprzeczności...

sceptyczny.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

!Legalize!, cenie Cie bardzo dlatego chce zebys odpowiedzial mi szczerze - czy kogos naprostowala to co napisalismy z Aquila? Przedstawilismy solidn argumentacje (raczej Aquila ), pokazalismy wszystkie niescislosci w helikopterach itd., Aquila znalazl piekne zdjecia obalajace kosmiczne teorie - a jedyne co powiedziano - to wierze w kosmitow, odczepcie sie! Tak naprawde, to pewnie Wyscie podrobili fotki, zeby nas zgnoic ;)

Jezeli argumenty nie przemawiaja, to co przemowi? Rzetelna argumentacja, wspaniale przyklady, wszystko obalilo te super dowody ... A ze dwie rzezby w skale, nawet mi sie kojarza z helikopterem, ale pewnie nim nie sa (bo jest to przekute pismo, poprawiane chyba 4 razy), jest uznawane przez niektorych za swietosc ... A reszte nagle zaczeli pomijac, mowiac, ze nabrali dystansu ale i tak wierza, ze to rysunki kosmitow ...

Powiedz mi szczerze, jak tu z takimi ludzmi rozmawiac i prostowac glupie, sensacyjne teorie wyssane z palca, aby wlasnie tacy mogli sie nad nimi rozwodzic przez najblizsze lata?

Mayo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To może znowu parę zdjęć ukochanego helikoptera :smile:

widok bardziej ogólny:
Dołączona grafika

zbliżenie:
Dołączona grafika

zdjęcie innych, sąsiednich hieroglifów:
Dołączona grafika
źródło http://isis-und-osir...opic.php?t=1042

Widać, przynajmniej ja widzę, przebicia hieroglifów, szczególnie na tych po lewej od omawianych, oraz tych z 3 fotki. Więc czemu te po prawej miałyby nie bić przebite?
Widać jak robi się od tego wielki bajzel i powstają przeróżne nowe figury. Może i tak powstały te nasze fantastyczne statki.

Statek-ręka, to naprawdę może być ręka:

Dołączona grafika

jest bardzo podobny do hieroglifu dłoni:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

TUTAJ jest kolejna próba wytłumaczenia ciekawego kształtu statków. Jako nałożenia się hieroglifów z różnych epok.
Ciężko jest mi to jednak zweryfikować, bo nie znam się na egipskim alfabecie i wydaje mi się, że raczej nikt na tym forum nie jest znawcą hieroglifów (bo raczej by się już tu wypowiedział). No i tu jest problem, bo jeszcze czy takie hieroglify, jakie nam podsuwają istnieją, możemy w miarę łatwo sprawdzić. Ale już czy takowe mogą koło siebie występować, jaki mają sens w połączeniu, do jakich epok należą, to już wymaga spooorej wiedzy z tego zakresu. Dlatego skłaniam się ku tłumaczeniom naukowym, że nie są to statki powietrzne.

To by wyjaśniało, dlaczego nigdy nie znaleziono innych elementów samolotu, zaplecza gospodarczego potrzebnego do budowy takich maszyn (hut, fabryk i rafinerii paliwa)
i dlaczego nie ma żadnych inskrypcji na ścianach budynków o cudownych maszynach...

Jeśliby przyjąć hipotezę o latających bóstwach, to brak wszelkich śladów po samolotach, fabrykach tłumaczyłbym tym, że Egipcjanie po prostu ich nie budowali. Wg. wizji z Projektu Cheops (tak wiem, żaden dowód), to tylko gwiezdni przybysze latali statkami, a Egipcjanie raczej bladego pojęcia nie mieli jak oni to robią. Na Ziemi raczej nikt statków nie budował.
Być może brak jakichkolwiek inskrypcji o tych cudownych maszynach, wynika z tego, że po prostu był zakaz ich przedstawiania, a zakaz wydany przez Białych Braci był raczej przestrzegany.

Sami Egipcjanie, czy były bóstwa czy nie, raczej nie latali.
A te drewniane "samoloty", to też wydaje mi się, że są to wizerunki ptaków. Wizerunków ptaków jest mnóstwo w Egipcie, wizerunków statków nie ma. No przynajmniej opinii publicznej nie pokazano :P

Zresztą wizerunki ptaków, czy też skrzydła miały chyba często związek z bóstwami?
To tutaj bym się doszukiwał raczej latających statków, postaci. A takie wizerunki pojazdów (jak na hieroglifie), zbliżone bardziej do współczesnych, niepasujące do epoki, istniejące tylko w jednym miejscu, uważam za przypadek, niezamierzone działania.

Ale, wszystko może się jeszcze zmienić, czekam na więcej dowodów.

---------

polecam też stronki z bogatą bazą fotek o Egipcie:
http://www.egyptarch...html/index.html
http://www.piramidio...=viewallfolders

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mayo muszę przyznać że ładnie to pokazałeś, dołaczając do tego także porównanie sceptycznego i moje, można dojść do całkiem fajnych i w miaręjasnych wniosków ;)

#126 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Dołączona grafika

jak widzisz na tym zdjeciu Egipcjanin przynosi ptaka w ofierze pewnej istocie..ja zadnego wazonu tam nie widze...Gdzie tu masz wazon? czy ptaka ktos wklada do wazonu czy kwiaty?

a ptaka widac tam dokladnie wiec wnioskujac mozna jasno stwierdzic ze opcja z wazonem jest niedorzeczna.

oczywiscie znam Twoje zdanie...

Dołączona grafika

przyczepiacie sie lodzi podwodnej...moze reka moze nie..co to za dowod?

a helikopter? niezaleznie czy kreska nad nim jest dluzsza czy krutsza i tak przypomina helikopter. A statek rodem z Jetsonow? obojetnie jaki retusz i tak przypomina statek kosmiczny.

oczywiscie to sa tylko niezamierzone przypadki...to tak jakbys we wlasnym pokoju w zamierzeniu zamiast slonca namalowal ksiezyc.

to sa te wasze dowody?

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak! To nie może być wazon, egipcjanie też walczyli z szarakami, na zdjęciu widać rękę trzymającą odciętą głowę szaraka:
Dołączona grafika
To wcale nie jest kwiat, to głowa taka sama jak wystaje z wazo... znaczy z szaraka.

#128 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

holi, tu jest kwiat, owszem ale po co ta szydera? nastepny w koalicji ?

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

holi, tu jest kwiat, owszem ale po co ta szydera? nastepny w koalicji ?

Muhad, ta szydera po to, ze do Ciebie nic nie dociera ... Widzisz czarne na bialym i dalej sie upierasz ze do wazonu niesiony jest ptak, ktorego egipcjanie chca mu zlozyc w ofierze ;) Co jest z Toba? :)

A statek rodem z Jetsonow?

Sugerujesz, ze egipcjanie wynalezli Jetsonow? To by tlumaczylo tego wstretnego psa ... Nigdy go nie lubilem.

a helikopter? niezaleznie czy kreska nad nim jest dluzsza czy krutsza i tak przypomina helikopter.

A powiedz mi, czy dzis helikoptery tez maja pod wirnikami taki smieszny ksztalt jakby ktos wycial im kwadrat w kadlubie?

to sa te wasze dowody?

Nom. To sa nasze dowody. Za to Twoje upieranie sie, robie sie juz zalosne.

przyczepiacie sie lodzi podwodnej...moze reka moze nie..co to za dowod?

MASZ CZARNE NA BIALYM ZE TO REKA - na innych rysunkach jest to reka. A ty sie dalej upierasz ... Jak z Toba rozmawiac?

Najlepsze zostawilem na koniec;

jak widzisz na tym zdjeciu Egipcjanin przynosi ptaka w ofierze pewnej istocie..ja zadnego wazonu tam nie widze...Gdzie tu masz wazon? czy ptaka ktos wklada do wazonu czy kwiaty?

Zobacz zdjecie Holi'ego. Zobacz dokladnie - blagam! A potem porownaj ten kwiat (odcieta glowe szaraka) do tego co masz na gorze, do tej ISTOTY. Blagam, MYSL!

nastepny w koalicji ?

O jakiej koalicji mowisz? Stop z wciskaniem kitu? Boli Cie to, ze ktos neguje Twoje bajki? Daj juz spokoj i przyznaj, ze byles w bledzie ... To nie boli Muhad.

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obrazek

a ptaka widac tam dokladnie wiec wnioskujac mozna jasno stwierdzic ze opcja z wazonem jest niedorzeczna.

No sory jeśli cie uraziłem, ale szyderą to mi zalatuje ten cytat.

Przypatrz się dokładniej, tam jest jeszcze jeden ptak po lewej stronie zdjęcia i wcale nie wygląda jak gdyby miał być złorzony komuś w ofierze. Postać trzymająca kolejnego ptaka w rękach prawdopodobnie ma zamiar dorzucić go do poprzedniego, albo je po prostu łapie (nie widać całości sceny, więc trudno powiedzieć).

Z wazonu wystaje kwiat (ma 2 liście i 9 płatków, jak na fotce, która bezdyskusyjnie przedstawia kwiat trzymany w ręce). Jeśli to ma być jakiś obcy, to gdzie ma ręce i nogi (czy na czym tam się porusza)?

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

poza tym, muhad, to ma być rzekomo dom możnego, nie uażasz że ten wazon jest jedynie ozdobą tła, a tak naprawdęchodzi w tej płaskorzeźbie o np dary albo przygotowania do np uczty?

[ Dodano: 2006-08-11, 12:35 ]
Dołączona grafika

Tutaj masz przykład takiego wazonu. Ustaw go sobie pod odpowiednim kątem, dorzuć kwiatek lotosu o masz już szaraka, ale tylko na niewyraźnym zdjęciu.

a poza tym, zakładając że to szarak, czemu on ine ma rąk i ma płetwę jak uchatka zamiast nóg?
Ja już bym bardziej obstawiał że to Lord Vader w płaszczu, tylko mu trochękolory wyblakły :P

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Z tym wazonem nie ma się już co spierać. Znajdźcie lepiej odpowiedź na to czym jest ten helikopter, statek "Jetsonów" i ten poduszkowiec niżej. Być może to pismo mogło być wywołane inspiracją yba nie??
Nie traktujcie helikoptera i ptaka(z prawej) jako całośc bo są to dwie oddzielne figury...

#133 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

sceptyczny, racje z wazonem przyznalem holi wiec nie rozumiem czemu sie tak pienisz?

wazon...to jest jedyna rzecz ktora udowodniliscie...to co wskazuje Legalize ; te figury dokladnie te pojazdy przypominaja i tego nie zmienicie.

Dołączona grafika

a to helikoptera nie przypomina?

Dołączona grafika

to poduszkowca nie przypomina?

Dołączona grafika

to nie przypomina promu czy jakiegos statku?

mniej wiecej te namalowane obiekty sa takie same jak te na zdjeciach...

dlaczego wy sie tak upieracie? tych obiektow ze zdjec nie porownujcie co do szczegolu ze wspolczesnymi pojazdami bo troche to juz przesada.

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdzie przyznales racje?

Jakbys czytal, to bys wiedzial, ze mowilem, ze to jest podobne do helikoptera. Ale gdzie Ty masz tam poduszkowiec, to ja nie mam pojecia? Widziales kiedys poduszkowiec? Tak sie sklada, ze mam wiele wspolnego ze sprzetem motorowodnym i zapewniam Cie, ze tak nie wygladaja poduszkowce.

W kazdej kresce doszukujesz sie nowoczesnej technologii?

Odpowiedz mi na pytania:

1. Dlaczego nigdzie indziej nie ma takich obiektow? Jedna sciana i nic wiecej? Przeciez to taka sensacja!
2. Dlaczego te zdjecia byly sfalszowane? (co UDOWODNILISMY!)
3. Nie widzisz, ze ten poduszkowiec jest polaczony z wykuciami przed nim?
4. Dlaczego uwazasz, ze kosmici pokazaliby egipcjanom technologie, ktora mamy teraz i skad by ja znali?
5. Dlaczego nie zbudowano chocby glupich, drewnianych modeli w skali 1:400 na podstawie tych rysunkow albo przekazow od obcych?
6. Jaki egipcjanie mieli cel w malowaniu na scianach czegos, czego i tak nie rozumieli?
7. Kosmici wyladowali z helikopterem na plecach i im go zaniesli, zeby pokazac ciemnemu tlumowi jak to wyglada, potem zrobili to samo z poduszkowcem i promem a na koncu zabrali je wszystkie na swoj statek i odlecieli, tak? Czy jak im pokazali ta technologie?
8. Co sadzisz o przekuwaniu pisma i o tym, ze sa to po prostu egipskie litery - egipska reke chyba dobrze tam widac, prawda? Co reka robi obok mrowki, helikoptera, ufo, wazonu i zwyklych liter?
9. Dlaczego doszukano sie w tym obrazku slow i rozszyfrowano ich znaczenie lacznie ze wszystkimi przekuciami?
10. Dlaczego jestes taki uparty?
11. Czy do Ciebie czasem cos dociera spoza obrebu Twojego JA?

Prosze o odpowiedz na powyzsze pytania. I nie jedno slowo - rozpisz sie jesli umiesz.

Znajdźcie lepiej odpowiedź na to czym jest ten helikopter, statek "Jetsonów" i ten poduszkowiec niżej.

Odpowiedz juz jest dawno znaleziona. To przekute pismo ktore przypomina rodzaj pojazdu uzywanego w obecnych czasach tak samo jak te

Nie traktujcie helikoptera i ptaka(z prawej) jako całośc bo są to dwie oddzielne figury...

A wiesz dlaczego oddzielne i dlaczego na siebie zachodza? Bo pismo ktore bylo wczesniej, zostalo przekute na nowsze i dlatego, najwidoczniej z braku miejsca, figury zachodza na siebie, powodujac rozne, glupie komentarze, ktore moznaby bylo wyjasnic, gdyby niektorzy nie upierali sie przy wymyslach fantastow ... Wezcie to na logike. Prosze o odpowiedzi na pytania. Cya

Simon.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok to może ja dorzucę moje trzy groszę do tej długiej dyskusjii.

Sam kiedyś byłem zafascynowany tymi zdjęciami i dowodami. Interesuje się zjawiskami niewyjaśnionymi(wolę takie określenie niż paranormalne). Badam zjawisko EVP, doświadczam OOBE ale nadal nie mam 100% pewności, że słyszę(w przypadku EVP) i doświadczam(w przypadku OOBE) to co chcę doświadczyć./usłyszęć. Dlatego chciałbym przestrzec zarówno sceptyków i popierających teorię głoszone w pierszym poście.
Muszę przyznać, że jako zwolennik bytności UFO na Ziemi teraz i kiedyś w Egipcie i wszelkich zjawisk niewyjaśnionych muszę przyznać rację Panu Aquili i pochwalić i docenić tą niewdzięczną pracę jaką wniósł do tego wątku. Mnie argumenty Pana Aquili przekonują w 100%. Pozostaje kwestia helikoptera wieć uważam ją za sprawę otwartą i nawet jeśli w całym Egipicie do wyjaśnienia został tylko ten osławiony helikopter sprawę nowoczesnych technologii w Egipice pozostawiam za otwartą.

Z drugiej strony zwracam się z gorącą prośbą do Pana muhada, który z iście stoickim spokojem nadal przekonuje nas do swych kwestii(chodzi mi o ten temat). Przykład Pana Aquili pokazuje, że warto interesować się zjawiskami nieewyjaśnionymi i mieć do nich odpowiedni dystans i zdrowy rozsądek bo w przeciwnym razie można popaść w manię do której zmierza Pan muhad. Zastanawiamy się czemu naukowcy nie chcą nas słuchać i specjalnie ukrywają prawdę. No cóż drodzy forumowicze... jak ktoś popada w obsesję udowodnienia swojej teorii mimo, że nie ma szans na jej przepchnięcie nie ma co się dziwić, że nie chcę się z takimi osobami polemizować. Mówię tutaj zarówno o naukowcach i NAS czyli zwolnenników zjawisk niewyjaśnionych ponieważ i w grupie badaczy i naukowców znajdzie się ktoś, który będzie przekonywał kogoś do swoich racjii nie myśląc logicznie i racjonalnie. Powtarzam, ideą tego forum jest chyba otwarcie umysłów, szukanie prawdy a nie noszenie klapek na oczach i posiadanie kątą widzenia nie większego niż 90 stopni.
Szanujmy sceptyków, którzy czasem w odpowiednim momencie mogą nam "otworzyć umysł" choć z naszego punktu widzenia wydawać się może, że to my mamy monopol na "otwieranie umysłów" i "poszukiwanie prawdy" a oni niech się wypchają ze swoimi poglądami.
Myślę, że to dobre podsumowanie tego co w tym wątku zostało powiedziane. Zapraszam
do polemiki nad helikoptrem bo kwestia aliena, figurek samolotów, rakiety została już
wyjaśniona
A i żeby nie było, że jestem sceptykiem i fanem Pana Aquili. Po prostu szanuje zdanie innych i jeśli ktoś mówi mądrzę nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za mądre wypowiedzi w tym temacie.

Co jak co przyszedł czas aby sceptycy i zwolennicy zjawisk niewyjaśnionych pracowali razem z zgodzie na rzecz prawdy a nie nosili klapki na oczach i obsesyjnie wierzyli w to co wierzą.

Pozdrawiam.

P.S Studiuję Inżynierię Środowiska na PW czyli kierunek techniczny i jak widzicie potrafię zajmować się, badać, poszukiwać prawdy związanej ze Zjawiskami Niewyjaśnionymi.
Może głupio to kiedyś zabrzmi: "Inżynier wierzący w UFO" no cóż może nie wywalą mnie ztego powodu z roboty :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych