pytanie wydaje mi sie jak najbardziej odpowiednie...bo ta teoria z torusem jest dla mnie troche przesadzona
No, jak na to forum to nawet bardzo przesadzona, planety puste w środku z wewnętrznymi słońcami za to brzmią jak najbardziej normalnie i wiarygodnie.nicosc poza torusem? czy Ty w to naprawde wierzysz? a nie myslales np. ze patrzac na nasza planete to ze na wszystkie strony od niej swiat moze sie ciagnac w nieskonczonosc?
To nie takie proste. Nie chodzi tu o kwestię wiary.
Ale z jednej strony masz rację, patrząc z naszej planety rzeczywiście będzie się to ciągnąć w nieskończoność. Tylko, że zamiast w linii prostej, będziemy poruszać się po powierzchni torusa nie zauważając tego. To trochę skomplikowane i przyznam, że nie umiem za dobrze wytłymaczyć.podadza ze to nie byl wielki wybuch czy cos w tym rodzaju
Jest kilka teorii alternatywnych, lub tłumaczących inaczej samą przyczynę WB.
Mnie najbardziej podoba się teoria interferencyjna.czy zbadasz rozmiar kuli ziemskiej nie wychodzac ze swojego mieszkania?
Jakbym się uparł...czy zbadasz jej zawartosc nie wychodzac z wlasnego mieszkania?
Trudniej będzie.na naszej ziemi nie umiemy odkryc wielu kwestii ale juz na bank wiadomo jaki jest wszechswiat i jak powstal...najpier niech oni zbadaja wlasne podworko.
Wbrew pozorom łatwiej czasem badać rzeczy tak odległe jak galaktyki niż to co mamy po nosem. Obecnie więcej wiemy o Układzie Słonecznym niż o największych głębinach oceanów.
nie ja dalem temat pusta ziemia ze sloncem w srodku
mowisz o torusie jakby to bylo oczywiste...tego nie wiesz chyba ze sam w to slepo wierzysz
mowisz o przyczynie WB a nie wiesz tak naprawde czynaprawde byl WB
jakbys sie upral? za pomoca oobe MOZE TAK...nie no troche pokory ;-)
niby latwiej....z tymze o swiecie wiemy tyle co nasze mrowki o swoim mrowisku...daj spokoj...zostan uczonym bo za takiego sie chyba bierzesz :smile: