Skocz do zawartości

Zdjęcie

Proroctwo Oriona na 2012r.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

Sim.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ufff... przeczytałem wątek. I odniosę się nie tyle do samego proroctwa (które nijak mnie nie przekonuje) co do niektórych dyskusji w wątku.

Moim zdaniem lepszy jest umiarkowany sceptycyzm niż fanatyczne wierzeni w jakieś tezy/proroctwa/projekty. Niektórzy wydają się być tym tak zafascynowani, że na każdą kwestię patrzą przez pryzmat źródła własnego 'zaślepienia'. Ciekaw jestem jak zmieni się życie muhada, jeśli 'Projekt Cheops' okaże się całkowitym niewypałem, a w 2012-2014 nie wydarzy się NIC. Chyba chłopak straci sens życia :D

Więcej dystansu! Jak to mawiają, w każdej legendzie jest ziarenko prawdy. A w drugą stronę? Pewnie w każdej naukowej teorii jest nutka niepewności :)
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale zaraz się zmieni, normalnie będzie żył hehe.Życie nie kończy się na 2012 ono się dopiero zacznie, co do Muhada możesz spać spokojnie da sobie rade nawet jak nic się nie stanie.
Trzeba być optymistą 2012 zmieni nasze życie :drink:
  • 0

Hellboy.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się wydaje że ta mapka jest na rok 2050. Polski i być może nie będzie ale pojawią sie inne tereny które możemy osiedlić :)

Ludzie!! Ale my nic nie myślimy. Gdyby to przybiegunowanie występowało co 11,5 tysiąca lat to by ans tu nie było!! Bo by ludzie przez to dawno wyginęli
  • 0

Gherick.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja w to wierzę...mój ojciec w samo przebiegunowanie też ale poddaje w wątpliwość (choć ceni za budownictwo) Majów i Egipcjan. Próbuję go przekonać ale na argument: "nasilą się kataklizmy" mówi że "ludzie próbują wmówić że tsunami jest czymś strasznym a czy pamięta się o trzęsieniach ziemi w Agadirze czy w Europie w Skopje? Teraz w Europie ich nie ma. Dawniej kataklizmy również były kto wie czy w Średniowieczu też ale nie było o nich tak słychać jak teraz".Twierdzi też że dla Majów i Egipcjan ziemia była płaska a świat ograniczał się do ich własnego terenu i skąd mają tą wiedzę. Ponadto mówi że wszystkie procesy w przyrodzie odbywają się stopniowo i pyta czemu nie widać symptomów że przebiegunowanie trwa. No i na końcu pyta także czemu w innych skądinąd mądrych i uczonych cywilizacjach jak Chińczycy, Hindusi czy Sumerowie nic o tym nie słychać. Zawierza też naukowcom (głównie amerykańskim) którzy takie coś przecież by wykryli (ten ostatni argument jest najbardziej nieprzekonywujący dla mnie)
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Twierdzi też że dla Majów i Egipcjan ziemia była płaska a świat ograniczał się do ich własnego terenu

I dobrze twierdzi. A świat Majów nie tylko był płaski, ale i kwadratowy. ;)
Ten majański świat opierał się na grzbiecie gigantycznego krokodyla, który pływał sobie po wielkim jeziorze. Nad ziemią i jeziorem rozpościerało się niebo, będące tak naprawdę skórą jaguara, utrzymywaną przez czwórkę olbrzymów.
  • 0

xKATx.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jest...

Oficjalnie zostało powiedziane, że będzie w 2012 "koniec świata" i ludzie natychmiast na tym zbijają kasę. Z taki podejściem nie zajdziemy daleko. Zresztą tak do końca zapewne większość ludzi nie wierzy w przebiegunowanie za 5 lat. I będzie tak samo, jak w bibilijnym potopie, ktoś zacznie sobie budować niezatapialną łódź/arkę, ładować na nią zasoby, a cała reszta będzie twierdzić, że go powaliło, że naoglądał się filmów w kinie, i że powinni go leczyć.

Ale jeśli faktycznie w 2012 nastąpi przebiegunowanie... hah, chciałbym zobaczyć ich miny. Panikę tego ludu, różowe laleczki w szpilkach, uciekające przed wielką falą z yorkami na rękach i różowymi torebkami na ramionach. Tych łysych bandziorów spod bloku, którym muły wyrobione na siłce na nic się zdadzą, bogatych biznesmanów uciekających limuzynami, gdy utkną w korku... ha!
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

że będzie w 2012 "koniec świata"

Będzie na 100 %
wiedzą o tym nawet nasze władze :drink:

Gdyby miało nie być końca świata w 2012
Ruszyliby z budową autostrad i stadionów na UEFA EURO 2012 :rotfl:
  • 0

AreczQo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja w to nie wierzę... Z tymi majami i egipcjanami to jest tak jak Ja bym na wielkim kamieniu wyrył kalendarz który na pewnej dacie się kończy np. 31.12.3000 :wtf:
Dlaczego mi nikt nie uwierzy, że przewidziałem koniec świata... Tylko dlatego bo nie było mnie pareee tysięcy lat temu... Jestem teraz i co...?? Oznacza to, że jestem gorszy... :heh2:
Zrozumcie... Nie piszcie o pewnych sprawach jeśli nie jesteście ich pewni... Nie wiecie co się stanie za 5lat... Nawet majowie tego nie wiedzieli (Pewnie mnie zbesztacie za prawdę)
No to tyle miałem do powiedzenia na ten temat...
  • 0

#204 Gość_Nibru

Gość_Nibru.

Napisano

ponieważ link do filmu dok. z poprzedniej strony nie działa
podaje nowy

Perfect Disaster - Solar Storm

Dołączona grafika

http://www.veoh.com/...v509473pw5w2ey4
  • 0

spiskowiec.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawierza też naukowcom (głównie amerykańskim) którzy takie coś przecież by wykryli

A skad wie ze nie wykryli??
Moze juz dawno wykryli i trzymaja to w tajemnicy? I nie chca wywolywac paniki.Moze sami juz przygotowuja sie z amerykanskimi elitami rzadowymi do przetrwania , a panika nie jest im do tego potrzebna. Szary czlowiek do konca ma zyc w nieswiadomosci ,a oni spokojnie sobie w tym czasie moze odleca jakims promem , moze schowaja sie w tajnych schronach...
  • 0

viatora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na innym forum byl taki dowcip jesli chodzi 2012 :
Wyrocznia, święta Judycha ze szczecina widziała tak:
2008 rok, spotkanie głów Państw. Nagle nieznana Siła z kosmosu zagina
czasoprzestrzeń i Busz oraz prezydent Rosji przenieśli sie 30 lat do przodu.

Idą ulicą, kupują gazety. No i nagle Rosjanin sie śmieje. Busz patrzy na artykuł
i czyta.
"zamieszki w USA, głód i nędza. Najgorsze lata od wielkiej wojny"

Zasępiony spogląda na swoją gazetę i wybucha śmiechem. Rusek patrzy i oczom nie
wierzy.
Tytuł artykułu to "Zamieszki na granicy Polsko Chińskiej" :D
to tak dla rozluznienia atmosfery :P
  • 0

Bru.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, jestem „fanem” przepowiedni Oriona, kilka postów tu mnie rozśmieszyło, wszystkich zaciekawionych zapraszam do przesłuchania audycji Roberta Bernatowicza na temat magicznej daty 2012, oto linki

http://paranormalne....oweb.com/files/
Hasła: paranormalne.pl

Oraz

http://paranauka.pl/...=download/audio

a teraz kilka moich dywagacji ;)

Po pierwsze – koniec świata – moim zdaniem to za duży szum, bo chodzi tu o zmiany klimatyczne jakie dzieją się na ziemi od tysięcy lat (np. 3 zlodowacenie które pokrywały Polskę, dla tych którzy spali na geografii)

Przebiegunowanie ziemi – rzecz normalna w dziejach ziemi (zapraszam na kanał national geografic) i na pewno stanie się to...tylko kiedy?

Data 2012 – obliczona wg końca kalendarza majów i księgi egipcjańskiej zmarłych. zastanawia mnie czy P.Geryl wziął poprawkę na to ze aktualnie posługujemy się kalendarzem Dionizyjskim, za czasów rzymskich był kalendarz juliański, ale św. Dionizy działając na polecenie Watykanu zmodyfikował kalendarz juliański, przy czym zrobił pewna gafe i pomylił się o kilka lat(wg niektórych źródeł nawet o 30-50) wiec być może zmiana klimatu jest jeszcze trochę daleko przed nami (lub nawet dawno za nami)

Potop – wielka fala – lodowce się topią...to wie chyba każdy. P.Geryl mówi o wielkiej fali wysokością sięgającą nawet 2km. Ciężko uwierzyć ze ziemi nagle zaciągnie hamulec aż wszyscy się przewrócimy, moim zdaniem będzie to postępować bardzo powoli(niezauważalnie)
A nawet jak by taka fala powstał to my jako Polacy to nie mamy się co bać, bo jak już to taka fala może zaistnieć to tylko na Atlantyku, a nas chroni duży falochron nazywany Skandynawią, a nawet jak już ją przejdzie to nie mogę sobie jakoś wyobrazić 2000m fali zasuwającej po Bałtyku który ma maksymalną głębokość 109 m, więc jak nam wydmy podmyje to się zdziwię

USA coś wie – stany zjednoczone zaczynają gromadzić wszystkie książki i informacje w postaci mikrofilmów, a oni coś na pewno wiedza

Proszę o komentarz co do moich rozmyślań i przepraszam za brak składni (późna godzina)

A teraz na wesoło
2012 – mistrzostwa europy w Polsce i Ukrainie

2011- Polska przejmuje przywództwo w Unii Europejskiej – jeżeli Europa to przetrwa, to przetrwa wszystko :rotfl:
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. US&A wie wszystko :drink:
2. To co, że Bałtyk ma najwięcej 200m głębokości.. Fala o wysokości 2km bez problemu zaleje całą Euroazję, razem z pasmami górskimi :E
  • 0

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moglbym sie pod tym podpisac-swietne spojrzenie na ta sprawe, gratuluje trzezwosci umyslu :)

chcialbym cos jednak dodac

Polska przejmuje przewodnictwo w drugiej polowie 2011 roku na .. pol roku;p czyli skonczymy w 2012:)
  • 0

~Diego.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozostaje czekac i miec nadzieje ze wydarzy sie to wszystko :) A raczej tylko czekac, bo ze to bedzie wyjatkowy rok to chyba nie ma juz watpliwosci :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych