Witam wszystkich, jestem „fanem” przepowiedni Oriona, kilka postów tu mnie rozśmieszyło, wszystkich zaciekawionych zapraszam do przesłuchania audycji Roberta Bernatowicza na temat magicznej daty 2012, oto linki
http://paranormalne....oweb.com/files/Hasła: paranormalne.pl
Oraz
http://paranauka.pl/...=download/audioa teraz kilka moich dywagacji
Po pierwsze – koniec świata – moim zdaniem to za duży szum, bo chodzi tu o zmiany klimatyczne jakie dzieją się na ziemi od tysięcy lat (np. 3 zlodowacenie które pokrywały Polskę, dla tych którzy spali na geografii)
Przebiegunowanie ziemi – rzecz normalna w dziejach ziemi (zapraszam na kanał national geografic) i na pewno stanie się to...tylko kiedy?
Data 2012 – obliczona wg końca kalendarza majów i księgi egipcjańskiej zmarłych. zastanawia mnie czy P.Geryl wziął poprawkę na to ze aktualnie posługujemy się kalendarzem Dionizyjskim, za czasów rzymskich był kalendarz juliański, ale św. Dionizy działając na polecenie Watykanu zmodyfikował kalendarz juliański, przy czym zrobił pewna gafe i pomylił się o kilka lat(wg niektórych źródeł nawet o 30-50) wiec być może zmiana klimatu jest jeszcze trochę daleko przed nami (lub nawet dawno za nami)
Potop – wielka fala – lodowce się topią...to wie chyba każdy. P.Geryl mówi o wielkiej fali wysokością sięgającą nawet 2km. Ciężko uwierzyć ze ziemi nagle zaciągnie hamulec aż wszyscy się przewrócimy, moim zdaniem będzie to postępować bardzo powoli(niezauważalnie)
A nawet jak by taka fala powstał to my jako Polacy to nie mamy się co bać, bo jak już to taka fala może zaistnieć to tylko na Atlantyku, a nas chroni duży falochron nazywany Skandynawią, a nawet jak już ją przejdzie to nie mogę sobie jakoś wyobrazić 2000m fali zasuwającej po Bałtyku który ma maksymalną głębokość 109 m, więc jak nam wydmy podmyje to się zdziwię
USA coś wie – stany zjednoczone zaczynają gromadzić wszystkie książki i informacje w postaci mikrofilmów, a oni coś na pewno wiedza
Proszę o komentarz co do moich rozmyślań i przepraszam za brak składni (późna godzina)
A teraz na wesoło
2012 – mistrzostwa europy w Polsce i Ukrainie
2011- Polska przejmuje przywództwo w Unii Europejskiej – jeżeli Europa to przetrwa, to przetrwa wszystko