Z lekcji fizyki w szkole ;->Lynx, a to ciekawe a skąd masz takie informacje?? Musze przyznać że są wyjątkowe :D
Napisano 15.05.2006 - 12:35
Napisano 15.05.2006 - 14:46
Tak naprawde to naukowcy nie są wstanie powiedzieć co nam grozi podczas przebiegunowaniu... Mogą tylko spekulować... Nawet nie wiedzą czy teraz już zaczał się proces przebiegunowania... Niektórzy twierdzą, że tak inn, że nie...
Wnioski?? Mało wiedzą dużo gadają...
Napisano 15.05.2006 - 15:05
Napisano 15.05.2006 - 15:19
Jeśli można, chciał bym się na razie skoncentrować na wątku zmiany pola magnetycznego Ziemi, a konkretnie czasie jego trwania i zjawiskach mu towarzyszących. Wielką Piramidę i proroctwa zostawmy sobie na inną okazję.Tam jest jeszcze więcek wątków których ty nie rozumiesz, ani nie rozumie nasza nauka :) Będziesz miał prawdziwe pole do popisu....
Napisano 15.05.2006 - 15:25
Napisano 15.05.2006 - 15:58
A konkretnie co na to wskazuje wskazuje?I nie mów mi że wszystko wiemy na temat przebiegunowania bo my na wet nie wiemy czym był wywołany potop biblijny(a wiele wskazuje na to że takich potopów było kilka, ale oczywiście oficjalna nauka jeszcze tego nie potwierdza... Wiele wskazuje na to, że właśnie był wywołany przebiegunowaniem...
Mówisz o nauce, czy o "nauce"? ;-> Bo z pewnych źródeł (np. to) można wywnioskować, że geofizycy mają sporo interesujących rzeczy do powiedzenia na ten temat.Teraz nasza nauka związana z przebiegunowaniem jest na etapie "paplania".
Napisano 15.05.2006 - 16:16
Napisano 15.05.2006 - 16:34
Ja z kolei wielokrotnie się przekonałem co serwują nam "naukowcy", również na tym forum, czego przykladem może być wątek o skrzydłach Ra odkrytych na zdjęciach z SOHO ;-)Ja już wielkokrotnie przekonałem się co nam serwują naukowcy itd.
Zgadzam się, że niczego nie da się poznać w 100%. Ale prawa fizyki, jeśli już zostaną zdefiniowane, to działają zawsze i wszędzie, nie zaskakując nikogo.Tematyki przebiegunowania nie da się w 100% poznać. Prawa fizyki niejednokrotnie nas już zaskakiwały.
Odnoszę się do cytatów zawartych w pierwszym poście tego wątku, które są, jak sądzę, dobrym streszczeniem książki. Po ich przeczytaniu dochodzę do wniosku, że jeślli chodzi o literaturę s-f, to nie ma jak "Diuna" ;-)A zanim zaczniesz wypowiadać się na temat jakiejś książki to najpierw ją przeczytaj.
Napisano 15.05.2006 - 16:59
Daj spokój zawsze zdarzają się niewypały Jakbyś miał oceniać tutejsze tamaty pod kątem naukowym to byś obalił 3/4 z nichJa z kolei wielokrotnie się przekonałem co serwują nam "naukowcy", również na tym forum, czego przykladem może być wątek o skrzydłach Ra odkrytych na zdjęciach z SOHO ;-)
Napisano 15.05.2006 - 17:19
Napisano 15.05.2006 - 17:39
No, żeby potem nie było, że to ja stwierdziłem, że 3/4 tematów na tym forum to wierutne bzdury ;-)Daj spokój zawsze zdarzają się niewypały :) Jakbyś miał oceniać tutejsze tamaty pod kątem naukowym to byś obalił 3/4 z nich :)
Projekt Cheops? Właśnie czytam. Trochę mnie denerwują manipulacje, choćby te o Ślęży, ale co tam ;-)Lynx zamiast sie spierac, naprawde przeczytaj to o czym Ci legalize przytoczyl...mozesz wyniesc wiecej niz Ci sie zdaje...
Napisano 15.05.2006 - 20:53
Lynx, gdzie w sprawie Ślęży dostrzegasz manipulację?Projekt Cheops? Właśnie czytam. Trochę mnie denerwują manipulacje, choćby te o Ślęży, ale co tam ;-)
Może nie 3/4, ale spora część na pewno jest science-fiction z naciskiem na fiction. Nie ujmuje to jednak wartości Vortalu, gdzie przecież nie jesteśmy po to, aby za wszelkę cenę wmawiać czytelnikom "Nie, to na pewno nie jest spadająca szyszka - to mikro-alien spełniający w społeczeństwie Szaraków rolę sondy", lecz po to, aby prezentować wszystko co zadziwia, fascynuje, skłania do refleksji, po prostu interesuje. Po to, aby niektóre zjawiska obalać, inne zaś podtrzymywać. Stąd też dobrze, że na forum są zarówno sceptycy (niewielu z nich prezentuje, niestety, odpowiedni poziom) jak i zwolennicy. Bez względu na to, kogo jest więcej, obie strony tworzą właściwą równowagę na forum.No, żeby potem nie było, że to ja stwierdziłem, że 3/4 tematów na tym forum to wierutne bzdury ;-)
Napisano 15.05.2006 - 21:07
Napisano 15.05.2006 - 21:26
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych