Napisano 07.09.2007 - 11:52
Napisano 07.09.2007 - 18:52
Napisano 10.09.2007 - 19:35
A ludzie,któzy nie wierzą w żadnego Boga- proponuję kiedyś spojrzeć w niebo wieczorem...najlepiej,kiedy będzie widać droge mlezcna.Skupcie się na jednej gwieździe i zastanówcie się ile siły trzeba,żeby ją stworzyc.Potem obejmijcie oczyma całe niebo i zobaczcie ile ejst takioch gwiazdek,a potem pomyślcie,że w całym Wszechswiecie jest z miliard cop namniej razy więcej gwiazd,niż widzicie.I to jest najpiękniejsze,tak jak to,ze mie mogło być przypadkiem doskonałe przystosowanie sie do środowiska w jakim zyjemy każdej pojedynczej roślinki,zwierzęcia...
Napisano 10.09.2007 - 20:31
Na tym polega wiara, że nie ma się dowodów w przeciwnym razie to już byłaby chyba wiedza.Nie wierzę w Boga, bo nie mam żadnych dowodów na jego istnienie.
Napisano 18.09.2007 - 19:15
Ja wierze w Boga, ale uwazam, ze powstanie zycia to dzielo przypadku, a nie skoncentrowanego dzialania. Tzn. jakas sila stworzyla wszystkie prawa wszechswiata, ale reszta toczy sie juz automatycznie sama. Powstanie zycia na naszej planecie mozna porownac do warunkow sprzyjajacych rozwojowi plesni w piwnicy, czy na scianie, tyle tylko ze w przypadku zycia na anszej planecie tych warunkow musialo byc spelnionych tysiace razy wiecej.
Napisano 04.12.2007 - 13:06
Nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to, że w jednym temacie wszyscy sie czepiają tego, że jedzie się po KK i religii katolickiej w ogóle. Że ci, którzy wierzą nie piszą o tym. No to napisałam. Nie musi tu być 1000 wpisów, jak ktoś chce może zamknąć ten temat i tyle. Czytam wielkie kłótnie w innych tematach bo ktoś ciągle poddaje w wątpliwość wiarę katolicką. Ja może z KK do końca sie nie zgadzam, ale nie mam zamiaru jeździć po nich bez przerwy. Jak napisałam wcześniejm, ktoś podrzucił taki temat to niech sobie jest. Jak zostanie zamknięty to się nic nie stanie i tyle.
Użytkownik LolWuT edytował ten post 04.12.2007 - 13:07
Napisano 04.12.2007 - 14:41
Napisano 04.12.2007 - 15:06
Napisano 04.12.2007 - 16:25
A może raczej nie wierzysz w katolicką wersje.[...] nie wierze w chrzescijanska wersje.
Napisano 04.12.2007 - 16:45
Po pierwsze ja to pisałem do LolWuT'anie do konca
chrzescijanska chodzi mi nie tylko o katolicka ale rownierz inne koscioly jak rzymsko, protestantow itd.
chrzescijanstwo mialem dac w nawiasy ale mi sie zapomnialo
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych