Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wierzę W Boga! Kto Jeszcze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie powiedzial bym, kazdy czci innego, a dokladniej mowiac, zadna religia nie czci prawdziwego Boga, bo moim zdaniem nie trzeba go czcic, conajwyzej podziwiac dzielo stworzenia.
  • 0

Okruch.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie mam żadnych wyklepanych formułek, podziękuje mu za dobry dzień. O zdrowie np. ostatnio dla mojej babci, pogadam z nim jak z znajomym. Oczywiście poproszę go o nowy dzień itd. Modlitwa to nie znaczy "Ojcze nasz...", chodzi ogólnie o rozmowe jakby ktoś nie wiedział. To są formułki modlitwy których wcale nie trzeba nawijać codziennie z rana i wieczór...
  • 0

SeeK666.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ludzie,któzy nie wierzą w żadnego Boga- proponuję kiedyś spojrzeć w niebo wieczorem...najlepiej,kiedy będzie widać droge mlezcna.Skupcie się na jednej gwieździe i zastanówcie się ile siły trzeba,żeby ją stworzyc.Potem obejmijcie oczyma całe niebo i zobaczcie ile ejst takioch gwiazdek,a potem pomyślcie,że w całym Wszechswiecie jest z miliard cop namniej razy więcej gwiazd,niż widzicie.I to jest najpiękniejsze,tak jak to,ze mie mogło być przypadkiem doskonałe przystosowanie sie do środowiska w jakim zyjemy każdej pojedynczej roślinki,zwierzęcia...

A chodziles Ty do szkoly ?
  • 0

London.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wierzę w Boga, bo nie mam żadnych dowodów na jego istnienie.

Na tym polega wiara, że nie ma się dowodów w przeciwnym razie to już byłaby chyba wiedza. ;)

Ja osobiście w Boga nie wiem czy wierzę :P . Mam takie mieszane zdanie na ten temat. Na razie jednak nie potrafię udzielić konkretnej odpowiedzi. Może wynika to też z tego, że nie wiem do końca kim jest Bóg. Czy to starzec z długą brodą spoglądający z nieba na ziemie, czy też energia, która przenika wszystko, a może Miłość? Bardziej się skłaniam ku energii i miłości, ale zamiast określać to mianem "Bóg" wolę powiedzieć energia lub miłość :P .

Co do modlitwy to wczoraj się modliłem i to była pierwsza modlitwa od dość dawna. Jednak głównie była ona kierowana do mojego Aniołka Stróża :D .
  • 0

SeeK666.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wierze w Boga, ale uwazam, ze powstanie zycia to dzielo przypadku, a nie skoncentrowanego dzialania. Tzn. jakas sila stworzyla wszystkie prawa wszechswiata, ale reszta toczy sie juz automatycznie sama. Powstanie zycia na naszej planecie mozna porownac do warunkow sprzyjajacych rozwojowi plesni w piwnicy, czy na scianie, tyle tylko ze w przypadku zycia na anszej planecie tych warunkow musialo byc spelnionych tysiace razy wiecej.

Teoria "Zegarmistrza" wiec.
  • 0

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ja tam wierze w Boga i nie wiem dlaczego ludzie ktorzy nie wierza sie tak spinają
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Boga oczywiscie, ale nie w religie.
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy wierzysz w Boga Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi?
Pewnie, że wierzę.
  • 0

LolWuT.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to, że w jednym temacie wszyscy sie czepiają tego, że jedzie się po KK i religii katolickiej w ogóle. Że ci, którzy wierzą nie piszą o tym. No to napisałam. Nie musi tu być 1000 wpisów, jak ktoś chce może zamknąć ten temat i tyle. Czytam wielkie kłótnie w innych tematach bo ktoś ciągle poddaje w wątpliwość wiarę katolicką. Ja może z KK do końca sie nie zgadzam, ale nie mam zamiaru jeździć po nich bez przerwy. Jak napisałam wcześniejm, ktoś podrzucił taki temat to niech sobie jest. Jak zostanie zamknięty to się nic nie stanie i tyle.

Dołączona grafika

nie wierze w chrzescijanska wersje.

Użytkownik LolWuT edytował ten post 04.12.2007 - 13:07

• 0

Marchewa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wierze w Boga choć sądze ze religia potrzebuje kilku zmian (w sensie tej ustanowionej przez kościół czyli ludzi)
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

tak jak poprzednik.
  • 0

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja

Napisano

wierze ale nie jestem chrzescijaninem, raczej badaczem biblii chociaz jak na razie to najwiecej sensu maja dla mnie S. Jehowy :D
  • 0

Matt'.
  • Artykułów: 3
Reputacja

Napisano

WIERZĘ :)

[...] nie wierze w chrzescijanska wersje.

A może raczej nie wierzysz w katolicką wersje.
  • 0

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja

Napisano

nie do konca :) chrzescijanska chodzi mi nie tylko o katolicka ale rownierz inne koscioly jak rzymsko, protestantow itd. ;) chrzescijanstwo mialem dac w nawiasy ale mi sie zapomnialo :D
  • 0

Matt'.
  • Artykułów: 3
Reputacja

Napisano

nie do konca :) chrzescijanska chodzi mi nie tylko o katolicka ale rownierz inne koscioly jak rzymsko, protestantow itd. ;) chrzescijanstwo mialem dac w nawiasy ale mi sie zapomnialo :D

Po pierwsze ja to pisałem do LolWuT'a xD
A po drugie to wiesz te kościoły tylko podają się za chrześcijańskie co nie znaczy, że takie są :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych