Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wierzę W Boga! Kto Jeszcze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

edit

wierze ale nie naleze do zadnego kosciola ani grupy, raczej badaczem biblii chociaz jak na razie to najwiecej sensu maja dla mnie S. Jehowy

zadowolony ? ;]
  • 0

Matt'.
  • Tematów: 10
  • Artykułów: 3
Reputacja

Napisano

edit

wierze ale nie naleze do zadnego kosciola ani grupy, raczej badaczem biblii chociaz jak na razie to najwiecej sensu maja dla mnie S. Jehowy

zadowolony ? ;]

Spoko ale powtarzam ja nie pisałem do Ciebie w ogóle xD
  • 0

Lerlitz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wierze ale nie w to co nam pokazuje w Kosciol :D na swoj sposob sobie tlumacze Boga i jego cele, charakter itp.
  • 0

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Boga sobie tlumaczysz, a jak sobie tlumaczysz Jezusa ? pewnie jako wariata lol albo tego mahometa czy jak mu tam chociaz nie wiem co on w sumie takiego zrobil, a odnosnie Jezusa wydaje mi sie ze jest synem bozym bo za duzo tych zbiegow okolicznosci by bylo, no chyba ze sobie ktos jego zycie zaplanowal, te cuda, uzdrowienia, wskrzeszenia

z ktorej by strony nie spojrzec byl kims wyjątkowym

a na koncu jego zycia to taki pirzyn brejk byl, szkoda ze nie mial brata izyniera ktory by go wyratowal :D

wogole to mi sie postac Jezusa podoba, nie wazne czy jest synem bozym czy nie, a wierze ze jest i mysle ze slusznie
  • 0

Matt'.
Reputacja

Napisano

Boga sobie tlumaczysz, a jak sobie tlumaczysz Jezusa ? pewnie jako wariata lol albo tego mahometa czy jak mu tam chociaz nie wiem co on w sumie takiego zrobil

Bez komentarza xD Z jakiej paki narzucasz Lerlitz'owi swoje zdanie? On wkońcu wyraził tylko swój pogląd na sprawe Boga i to z resztą dobry pogląd, a Ty naskakujesz na Niego jakby obraził Jezusa.

To jak bym ja napisał, że lubię brunetki a Ty byś mi zaczął pisać "a blondynki/rude/etc to co wariaty?"
  • 0

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

niezrozumiales mnie : O chcialem sie dowiedziec co sadzi o Jezusie, a ze tak napisalem to tylko dlatego iz na tym forum 3/4 ludzi tak uwaza
  • 0

dlp.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja nie wierzę :D
  • 0

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wierzę tylko w "Latającego potwora spaghetti" bo w tej wierze po śmierci jest przynajmniej wulkan piwny ha
a wy katolicy pójdziecie to nudnego nieba i po tygodniu wam się znudzi gra na harfach :D
  • 0

Kryczmen.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja nie jestem zbyt chrzescijański .. więc wieze w boga .
  • 0

Iron.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm ja w boga słabo wieżę, no a co do jezusa to wieżę żeby był na ziemi kiedyś ale nie koniecznie był bogiem tylko jak gdzieś czytałem brał maryśke lub coś takiego i ludzi wokół siebie odurzał i widzieli cuda no ale jakaś szansa jest że był bogiem.

Użytkownik Iron edytował ten post 09.12.2007 - 10:03

• 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

ja sama nie wiem czy wierze czy nie. zdecydowanie odrzucam wszelkie religie, mój światopogląd nie wiążę się z żadną z nich. ale Bóg? to już znacznie bardziej skomplikowane, tymbardziej że mam problemy z samą definicją "Boga". bo o Bogu można mówić na setki różnych sposobów, może to być iskra świadomości, żródło praw rządzacych przyrodą? nie odrzucam istnienia Boga, ale też nie jestem pewna jego istnienia. po śmierci każdy z nas się może przekona jak to jest.
  • 0

Ozzy667.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wierzę tylko w "Latającego potwora spaghetti" bo w tej wierze po śmierci jest przynajmniej wulkan piwny ha
a wy katolicy pójdziecie to nudnego nieba i po tygodniu wam się znudzi gra na harfach :D

spaghetti wymiata! :D

A tak w ogóle większosc pisze, że bóg tak, kościół nie. Ciekawe ilu tak naprawde katolików mamy w kraju :o
  • 0

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja sama nie wiem czy wierze czy nie. zdecydowanie odrzucam wszelkie religie, mój światopogląd nie wiążę się z żadną z nich. ale Bóg? to już znacznie bardziej skomplikowane, tymbardziej że mam problemy z samą definicją "Boga". bo o Bogu można mówić na setki różnych sposobów, może to być iskra świadomości, żródło praw rządzacych przyrodą? nie odrzucam istnienia Boga, ale też nie jestem pewna jego istnienia. po śmierci każdy z nas się może przekona jak to jest.

o niczym się po śmierci nie przekonasz to mogę Ci obiecać...
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mój poglad jest zblizony do Kaiochina, też czasem lubie z kimś podyskutowac na rozne tematy zwiazane z Biblią, jednak w samego Boga nie wierze... Dla mnie nie ma czegos takiego, ze mogl byc na poczatku ktos, taki jaki on, cytuję:

Bóg był od zawsze.

Poza tym interesuję się etyką, chodzę normalnie na religie ale nie po to aby wsłuchiwać sie w slowa katachety, ktory ma cos do przekazania lecz po to aby czasem porozmawiać z nim na rozne tematy, ktore mnie albo ciekawią, albo śmieszą, albo takie które po prostu uwazam za nieprawdziwe.
  • 0

dombro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzę w Boga.
Ale zaczynam wątpić w instytucję Kościoła Katolickiego!!
I w dobroć naszych księży.
Oczywiście, nie zaprzeczam - niektórzy z nich to naprawdę księża z powołania.
Pełni miłości i dobroci. Za przykład stawiam mego proboszcza.
Który robi bardzo wiele dla parafii. A mało dla siebie.
Jestem świeżo po wizycie duszpasterskiej.
Był inny ksiądz. Nie proboszcz.
Dowiedziałam się iż prawdopodobnie nie zostanę dopuszczona do Sakramentu Bierzmowania.
Bo " nie dojrzałam do tego". A nie dojrzałam dlatego, iż rzadko pojawiam się na mszy w mojej parafii.
Ok. Może i nie dojrzałam. Jeśli inne parafie są gorsze od mojej...
Ahaa. Dowiedziałam się, iż w przyszłości ze ślubem też będą kłopoty.
I, że związki budowane bez Boga są kruche i szybko się rozpadają.
Yhyyym. Moi rodzice są 25 lat po ślubie. Wierzą w Boga, do kościoła chodzą b. rzadko. Prawie wcale.
A jednak są razem. I na rozwód się nie zanosi.
Może uznacie mnie za dziwaka - ale ja naprawdę do rozmowy z Bogiem nie potrzebuję tłumu ludzi wkoło mnie.
Ja mogę sobie z nim pogadać przed snem, w łóżku. W ogródku czy na spacerze w parku.
Moja katechetka powiedziała kiedyś iż Bóg jest wszędzie.
Mawia też, że podczas modlitwy nie powinniśmy obracać się w stronę obrazków świętych.
I ma rację.Bo to bardzo mądra kobieta jest.
I nie stawia ocen za obecność na mszy. To oceni kiedyś sam Wszechmogący tam na górze...
Aha. Jeszcze coś. Bóg jest jeden.
Bóg jest jeden i ten sam dla wszystkich. Inne są tylko religie.
Bóg jest jeden. Wielki, wszechmogący i kochający lecz nieuchwytny i niewidzialny.
Fakt. Zwiemy go różnie. Ale to jedna i ta sama istota.

Użytkownik Flea xD edytował ten post 29.12.2007 - 15:06

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych