Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wierzę W Boga! Kto Jeszcze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

wierzę, bo trzeba w coś wierzyć. A chrześcijaństwo jest jedyną słuszną religią.

a dlaczego tak sądzisz. Wierze w Boga, wierzę że Biblia jest jego słowem, ale nie jestem katolikiem i jestem tolerancyjny w stosunku do osób które mają inne przekonania religijne niż ja dopóki, doputy ich przekonania nie odziałują na mnie w sposób nieporządany :D
  • 0

elpablo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierze w Boga, wierzę że Biblia jest jego słowem

A nie uważasz że przez ten czas Biblia została "przerobiona" (tłumaczenia, dodawanie i odrzucanie niektórych ewangelii) i nie jest już autentycznym przekazem? Jesli już miałbym wierzyć w Boga to takiego który nie wtrąca się do ludzkiego życia i nie ma na nie wpływu.
  • 0

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja

Napisano

Wg mnie nie. Żadna starożytna książka nie jest tak dobrze poświadczona jak Biblia. Jeśli chodzi o Pisma Hebrajskie istnieje około 6000 ręcznie sporządzonych kopii - najstarsze z wieku III p.n.e. a jeśli chodzi o Chrześcijańskie Pisma Greckie to istnieje około 5000 kopii w języku greckim, najstarsze z początku II wieku n.e. Oprócz tego istnieją jeszcze liczne odpisy wczesnych tłumaczeń na inne języki.
  • 0

Marchewa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wierzę, bo trzeba w coś wierzyć. A chrześcijaństwo jest jedyną słuszną religią.

też jestem chrześcijaninem ale niektórzy są ateistami i też dobrze żyją i choć jestem dumny z mojej religi to drugim stwierdzeniem obrażasz troche wyznawców innych religi
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co ma zrobić biedny zakłamany żyd, kiedy od dziecka go źle uczono?

Każdy będzie sądzony wg prawa naturalnego ;->
  • 0

elpablo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale trzeba zwrócić uwagę że skład Biblii zmienia się zależnie od kanonu (katolicki, hebrajski, prawosławny). Po prostu każdy wrzucał do niej księgi odpowiadające dogmatom danej religii. Nie ma czegoś takiego jak jedna Biblia. A po drugie skąd wiadomo ze Biblia została "na tchnięta" przez Boga? to juz kwestia wiary.
  • 0

specyfik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzę w Boga, także to, że sam jestem sobie kowalem i panem losu. W kościół i pokrewne nie. Jeżeli tam pójdę to dla " świętego spokoju ".
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie wierzę Wszystko to zrządzenie LOSU

IMO
  • 0

#114 Gość_prabab

Gość_prabab.

Napisano

A co masz do satanistów? Przecież krzywdy nikomu nie robią.

U mnie na osiedlu zakopane zostało kilkanaście starych, poniemieckich bunkrów. Powód?

Straż miejska znajdowała w nich ślady "czarnych mszy" - stały element wystroju post-mszalnych schronów - wypatroszone, przybite do ścian koty :D .

W każdej grupie znajdą się czarne owce ^^.

A w Boga wierzę, chociaż nie jestem pewien, czy tak, jak większość by chciała...

Użytkownik prabab edytował ten post 23.01.2008 - 20:42

• 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a co maja wspolnego tacy debile i satanisci?
nawet wsrod jakis tam twierdzen satanizmu jest, ze zwierze mozna zabic tylko gdy jest sie glodnym i by przezyc, albo w samoobronie.
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z tego co pamiętam to jedną z głównych zasad satanizmu jest szacunek dla życia, bo każde stworzenie wg. satanistów ma jedno. Dlatego palenie kotów ma chyba niewiele wspólnego z prawdziwym satanizmem.

Użytkownik Gynvael edytował ten post 24.01.2008 - 00:35

• 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Prabab, to nie byli sataniści, jeno pseudo sataniści. O ile to prawda :P Tacy są kreowani przez media i KK, którzy to pieprzą farmazony i solą głupoty o satanizmie.
  • 0

NpX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzę w Boga. Dlaczego? Przypomnijmy sobie czasy II Wojny Światowej. Polska atakowana z każdej strony. Ludzie tracili sens życia, ale wciąż wierzyli w Boga, wciąż go kochali i prosili o wolność.

Jeżeli taka bestia jak II W Światowe Niemcy atakują całą Europie i nie tylko i co gorsze zdobywają tereny za terenem, i nagle przegrywają tą wojnę to proszę mi nie mówić że to się stało tylko dlatego że przykładowi Amerykanie wzięli się w końcu do dzieła...

Wierzę w Boga, i będę wierzył.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

proszę mi nie mówić że to się stało tylko dlatego że przykładowi Amerykanie wzięli się w końcu do dzieła...

to dlaczego wg Ciebie?
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli taka bestia jak II W Światowe Niemcy atakują całą Europie i nie tylko i co gorsze zdobywają tereny za terenem, i nagle przegrywają tą wojnę to proszę mi nie mówić że to się stało tylko dlatego że przykładowi Amerykanie wzięli się w końcu do dzieła...

A co, Bóg zaczął strzelać piorunami w Niemców, czy jak? O.o
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych