Za pomocą efektu motyla, to na cały świat może wpływać i jaszczurka w moim ogródku, będąca na poziomie minus dziesiątym świadomości.
Z tego co mi wiadomo to zwierzęta są istotami drugiej gęstości, podobnie jak drzewa i minerały, więc wybacz ale świadomość mają, tylko nasza ignorancja i głupota nie dopuszcza takiej możliwości.
Ten wpływ rodzi się z tego że w wyższych gęstościach istnieje świadomość zbiorowa, czyli doświadczenie jednostki jest dostępne wszystkim istotom co umożliwia szybszy i pełniejszy rozwój.Nie potrzeba wysokiego, piątego poziomu aby uzyskać taki wpływ na świat, więc nie sadzę aby oto chodziło autorce tekstu. Ja odczytałem to jako świadomy wpływ na ogół ludzi na świecie, jeśli chodzi tylko o efekt motyla to ok, tylko jak już powiedziałem, do takiej ingerencji nie potrzebna jest nawet świadomość.
Dialog to nie jest ale drzewo ma świadomość, a to już umożliwia wymianę odczuć, Ty jako istota wyższa rozwojem łatwiej zagłębisz się w to czym żyje drzewo, obdarz je miłością, a wówczas się przekonasz jaki kontakt z drzewem można nawiązać.Co do ludzi nawiązujących dialog z drzewami i kamieniami, to coś mnie chyba w życiu ominęło. Wybacz Bub, ale kontynuowanie tego wątku zmusi mnie do żartów i drwin, a tego chyba nikt nie lubi
Tylko głupiec będzie drwił i się naśmiewał, mędrzec albo rozwinie i zagłębi się w temat lub zwyczajnie będzie milczał rozmyślając