Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielu z was na slowo "koniec swiata" wybucha smiechem. Jednak haslo to mozna postrzegac w wielu kategoriach. Dla kogos koncem swiata moze byc smierc bliskiej osoby, dla kogos innego utrata pracy, srodkow do zycia itp. Koncem swiata mozna tez nazwac zaglade jakiegos miasta / kraju / czy wojne. W koncu mozna to postrzegac globalnie np. upadek meteorytu niszczacy cala cywilizacje (co jest mimo wszystko prawdopodobne w malym stopniu).

Dlaczego ciagle odsuwamy "ten termin" tak daleko w przod? Bo co? Bo teraz jest nasze zycie i chcemy miec szanse dozyc starosci? A co z dziecmi, ktore zginely na wojnie, w obozach pracy. Dlaczego zawsze sadzimy, ze zle rzeczy dotykaja innych ale na pewno nie zdarza sie nam?

W koncu aspekt reinkarnacji. To, ze zyjemy teraz, w tak waznym momencie, kiedy dziaja sie na swiecie rzeczy niesamowite i nastepne pare lat bedzie wyjatkowe to nie jest przypadek. Sami zdecydowalismy o tym przed narodzinami. Wybralismy miejsce i czas narodzin.

Iluminaci, nowy porzadek, KARTY platnicze, komputery, telefony komorkowe, internet, GWALTOWNY rozwoj techniki w kazdej dziedzinie zycia, SAMOCHODY, SAMOLOTY, paszporty z chipami, biometryka, chipy pod skora, upadek kosciola, jedna ogolna religia ateistyczna (patrz pomysl iluminatow), EURO, EURODOLAR, jeden rzad swiatowy, prawdziwy skok w rozwolu technik militarnych, GPS, systemy pozycjonowania i namierzania, wirtualny pieniadz, UFO - coraz liczniejsze manifestacje, kregi zbozowe, itd.

TO wszystko wydarzylo sie i wydarzy sie za naszego zycia, czy to tylko przypadek?
  • 0

Bielak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide co do tego dże może się zdarzyć to za naszego życia już pisałem i w pełni popieram.
My mówimy tu o końcu świata ale często mamy na myśli upadek cywilizacji a to że ktoś stracił prace i jest to koniec świata ja uwarzam jako przenosnie
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[quote=Bielak]a to że ktoś stracił prace i jest to koniec świata ja uważ
Cieszymy się razem z Tobą że tak uważasz

[quote=Bielak]dlaczego od uderzenia meteorytu woda by była niezdatna do picia??[/quote]
Wystarczy że zaleje ci studnie i masz O_o jakąś siarką albo innm shitem
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Macie troche nowego zagadnienia dla sceptyków o ocean conveyor ? Wierze ze wiecie co to takiego wiec nie bede tlumaczyl za wiele. Powiem tylko ze w wyniku stalego doplywu slodkiej wody z lodowcow na antarktydzie (slodka woda nie chce "tonac") cyrkulacja oceanu zostaje zaklucana, stad teraz te ronada i zjawiska. Jesli slodka woda bedzie nadal doplywac to spowoduje to zatrzymanie ruchu wod oceanicznych i w konsekwecji bardzo gwaltowne, drastyczne i dlugotrwale zmiany klimatyczne na ziemi. Taki proces raz juz sie wydazyl 13.000 lat temu. Dzieje sie to szybko, jak ocean zacfznie "sie zatrzymywac" to zmiany klimatyczne zaczna nastepowac w bardzo krotkim czasie (2-4 lata moze szybciej). W konsekwencji nastapi wielki glod na ziemi i cywilizacja zacznie sie uwsteczniac a gatunek ludzki moze nawet calokwicie wyginac. Aha, 13.000 lat temu w taki wlasnie sposob wyginely mega-ssaki (megamammals). Czy ktos o tym zjawisku myslal i analizowal je wczesniej? (znaczy czy ktos z czlonkow tego forum) A i jeszcze jedno zjawisko doplywu slodkiej wody do oceanow jest potwierdzone, jeden z amerykanskich naukowcow (nie moge se przypomniec jego nazwiska) zaczal analizowac grubosc pokrywy lodowej w okolicach Alaski, chodzi tu o pokrywe ktora topi sie latem i zamarza w zimie. pokrywa ta zmniejszyla sie o 40% od roku 1960, a ostatnie zmany przyspieszaja wiec szanse sa wielkie ze za pare lat ocean w tej okolicy globu wogole nie bedzie zamarzal!!! a wtedy cieple wody zaczna topic czape "wiecznego lodu" z zastraszajaca szybkoscia.
  • 0

M@ti.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja uważam za bzdure całą tę teorie roku 2012. Starożytnym kończy się wtedy kalendarz, ponieważ pewnie nie chciało im się robić go dalej, bo po co? Zostawili to dalszym pokoleniom. Nie można też wierzyć wszystkim propoctwom. Założyciel sekty scjentologów powiedział: "wymyślenie religi, jest lepszym sposobem na zarabianie pieniędzy niż pisanie książek". Czytając ten artykuł(?) dochodze do wnionsku, że ktoś też chce zarobić. Zresztą, nawet jeśli takie coś się wydarzy, to lepiej o tym nie wiedzieć. Wyobrażcie sobie teraz panikę, jaka nastanie na początku 2012 roku! Nie ma sensu straszyć ludzi, jeśli ma nadejść nasz koniec, to nie ma co się chować, przecież i tak każdy z nas kiedyś umrze. Przed śmiercią nie ma ucieczki. I pamiętajcie też, że śmierć jest tylko początkiem nowej przygody.

Pzdr :papapa:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

przecież i tak każdy z nas kiedyś umrze. Przed śmiercią nie ma ucieczki. I pamiętajcie też, że śmierć jest tylko początkiem nowej przygody.

Tak, ale byc moze misja niektorych ludzi jest dotarcie do takich informacji jak te i przetrwanie.
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide, nie mów mi, że Ty już masz te kilkadziesiąt tysięcy złoty i budujesz bunkier w himalajach(czy tam gdzie to było). :D

Naprawde nie wydaje się Wam, że to nielogiczne? Już widze miny tych ludzi co bunkry wybudowali. :D
  • 0

#158 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

M@ti, wiesz Ty se mozesz nawet domek z piasku na plazy robic, Twoja wola ale z innych sie nie wymiewaj bo sam mozez zostac bardzo zdziwiony. Lepiej chuchac na zimne.

Znasz przyslowie?" Przezorny zawsze ubezpieczony?"
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy w 2012 roku nastąpi przebiegunowanie ziemi czy też inny globalny kataklizm,jedno jest pewne: niewielu ludzi przeżyje.
Nikt nie jest w stanie przewidziec co się naprawdę wydarzy.
Byc może nawet bunkry w wysokich górach nie pomogą.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja jestem pozytywnie nastawiony do tej daty i bede na nią czekał z utesknieniem, wiem ze to głupio brzmi ale moze od tej daty zacznie sie nowe zycie na ziemi, zgodne z prawami natury i Bogiem
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jestem skłonny poprzeć MatoIto bo myśle podobnie a ci co wydali na bunry kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy złotych to pewnie nie poczuli tego wydatku i nie będą płakać bo bunkry przecież ciągle będą tam stać i będą ubezpieczeni nawet na czas późniejszy np wybuch IIIwś czy cuś
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, a z tymi łodźmi na ryby pojadą.

Znasz przyslowie?" Przezorny zawsze ubezpieczony?

A skąd wiesz, że ten koleś nie wymyslił tego, żeby dać zarobić jakimś firmą?

M@ti, wiesz Ty se mozesz nawet domek z piasku na plazy robic, Twoja wola ale z innych sie nie wymiewaj bo sam mozez zostac bardzo zdziwiony.

Ludzie, jeśli świat zostanie w ten sposób zniszczony, to będziecie mieli tak czy siak małe szanse! Myślisz, że po wszystkim wróciłbyś do domu i wziął kompiel? To będzie walka o przetrwanie w jakimś lesie z dzikimi zwierzętami! To ja już sie wole nie męczyć i umrzeć szybciej. Przypomnij sobie scenariusze filmów jak wyglądało życie ludzi po upadku zachodniej cywylizacji, spowodowanym taką bądź podobną katastrofą(NP. Mad Max II czy III). To wszystko jest teoretycznie możliwe.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak ale jednak są tacy co by woleli być "ojcami"nowej cywilizacji.a ty myślisz że walka z dzikimi zwierzętami była by taka straszna???w bunkrach na pewno broni im nie zabraknie.
Ale to że by było ekstremalnie to racja świat by został rzucony na kolana.
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie przecze: Ludzie są silni, mają odwage, wole życia(co pokazuje wiele wojen). Ale to będzie walka, której nie będziemy mogli wygrać. Nawet z bunkrami w himalajach.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale nawet beznadziejną walke trzeba często podejmować...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych