Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

Bielak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Naród wybrany jest rozsiany po całym świecie zarówno polacy jaki i zydzi.
Najsilniejsi fizycznie bo tylko fizycznie silni mają najlepsze geny.
Jeżeli chodzi o rozwój duchowy to ja w niego nie wierze.
Uwiarze jak zostanie ujawnione koło drahmy lub inne artefakty religijne
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

MatoIto, a jaki jest to według ciebie naród ??? Bo według mnie tym narodem są Chrześcijanie...

Bielak, wskazując na Polaków i Żydów, obrażasz wtedy inne narody wierzące tak samo w Boga jak inni. Skoro fizycznie silni, to trzeba będzie zacząć poważniej ćwiczyć na wfie :P
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najwięcej przeżyje słowian azjatów afrykańsczyków wg mnie.
Są to często ludzie którzy nie mają łatwo w życiu i sa zaradni i siniejsi fizycznie niż inni np ja jestem silniejszy niż przeciętny człowiek w moim wieku.
Przetrwa tylko dlatego najsilniejszy że takie jest prawo natury.
Jeżeli chodzi o chrześcijan to nie naród tylko wspólnota religijna jdnocząca się w kościele chociaż pod róznymi wyznaniami.
A tobie Wiesio jak nie jesteś silny fizycznie a wierzysz w proroctwo radze poćwiczyć troszke.
Mówie silny a nie sprawny specjalnie poniewaz silny sobie poradzi w polsce broni jest mało czyli siła mięśni tez będzie się liczyła.
Ale w walce ważniejsze od fizycznych uwarunkowań jest zaskoczenie i nastawienie psychiczne bo dzięki temu zdaża się że jest 1 wstanie pokonać 2-3 porównywalnych
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o chrześcijan to nie naród tylko wspólnota religijna jdnocząca się w kościele chociaż pod róznymi wyznaniami.

Ja ich narodem nazwałem w przenośni...

A co do twojej teorii o sile i walce o życie, to ja mam inny pogląd na ten temat. Jeśli już jednak dojdzie do tego co ty twierdzisz, to wydaje mi się, że w sytuacji zagrożenia życia dam sobie rade. Zresztą to nie miejsce na takie rozmowy...
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jestem zwolennikiem teori o ochronie ziemi przez obcych.
A w 2012 nam nie pomogą bo będą chcieli żebyśmy się oczyścili z mutacji genetycznych oraz cofneli się troszke cywilizacyjnie a to dlatego że myślę że możemy być bankiem genów czyli stworzeni na ich podobieństwo z ich dna i to że oni nam pomogli ewoluować w ostatnim momencie ze szympansa do człwieka i że mutacje psują nasze dna ponieważ ratujemy prawie każde chore dziecko na downa i inne genetyczne schorzenia przez co psujemy swoje dna a takie przebiegunowanie pomogło by wybrać najsilniejszch,najzdrowszych bo tylko tacy by przeżyli i dna byśmy mieli ciągle dobre lepsze niż obecnie.
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

przecież to bzdury. kto przeżyje a kto nie? skąd Wy to możecie wiedzieć? jak nie macie czym podeprzeć tych teorii to po co dyskutować. jeśli coś miałoby się stać to już prędzej byłbym za tym co mówi Bielak, że przeżyją silniejsi i tacy, którzy będą potrafili się dostosować do nowych warunków. o ile oczywiście coś się stanie. ~~

w jednym temacie wiesio piszesz że inni nie mają tolerancji religijnej, a w tym że tylko chrześcijanie przeżyją. z jakiej paki?

a co do pytania w temacie: przeżyć tak jak każdy inny, zajmując się swoimi sprawami.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to kto przeżyje to jest wg nas.
Dla mnie i według mnie życie jest brutalne więc myślę że po przemianach jak te nastompią będzie chaos i wielka niesprawiedliwość jak np w nowym orleanie jak został zalany zaczęły się gwałty rabunki na ogromną skale i myślę ze świat po przebiegunowaniu tak będzie wyglądał z jedną róznicą nikt nie powstrzyma ludzi i dlatego przetrwają najsilniejsi.
Ci co odwołują się do duchowej przemiany wg mnie mogą opierać się o nauki mędrców jezusa czy buddy którzy byli przeciwni przemocy mówili że duchowo da się rozwiązać np budda że przez głęboką medytacje(rzeczywiście drogą medytacji można rozwiązac wiele problemów)czy nauki chrystusa i mogą się nimi podeprzeć jak ównież wziętych z nikąd teori o gęstościach i wymiarach.
Myślę że taka wersja jest malo prawdopodobna ale wielu w nią wierzy wg mnie z 3 powodów są niezmiernymi optymistami i wierzą ze spodka ich szczęscie a ja obstawiam najgorszebo nie przeżyje wtedy na pewno rozczarowania, mają pacyfistyczną naturę,lub wiedzą ze w świecie "dżungli" gdzie przeżyć mogą najsilniejsi nie mogli by się odnależć psychicznie bądź są słabi fizycznie ale pewnie są też inne powody.
Naucz się akceptować różne przedziwne teorie opinie lub przekonania bo idze że na forum jesteś niedawno chociaż podchodź do tego sceptycznie ale nie odrzucaj zaraz wszystkiego to będziesz rozumiał doskonale ludzi często nawet tych z którymi sie nie zgadzasz
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polska i ja słowianie narody cierpiace przesladowania
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No masz rację słowianie są jednym z najbardziej prześladowanych ludów z wyjątkiem ruskich ale jeszcze gorzej mają żydzi
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O nie Zydzi sa przesladowcami, zapomnieli juz dawno co to znaczy byc przesladowanym
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak przeżyć rok 2012?
Jeśli dożyję, postaram się go przezyć najlepiej jak potrafię. Tak, aby kolejny rok 2013 był od niego jeszcze bardziej udany.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no nie przesadzajmy.Żydzi są prześladowcami od 50 lat ponad ale byi prześladowani ponad 2000 lat.
Gromienie ich w średniowieczu czy holocaust nie można o tym zapominać.
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ten tekst troszke przesadzony...nie wiem tez na jakich podstawach stwierdza sie fakt konca swiata.....mianowicie....koniec swiata mial juz byc pare lat temu i nic sie nie stalo.....co roku znajduja sie wariaci ktorzy przepowiadaja przyszlosc ale juz jakos ich historie przestaja byc realne (jak dla mnie)
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

zaraz zaraz... majowie nie mówią ża w 2012 ma być koniec świata tylko wtedy kończy sie ich kalendarz a to możemy interpretować na różne sposoby. może ludzkość bedzie musiała podjąć jakąś ważną decyzje od której bedzie zależała nasza przyszłość...
ale ten tekst jest tak optymistyczny że aż mi sie błogo na sercu zrobiło...
  • 0

Erni.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

..nie wiem tez na jakich podstawach stwierdza sie fakt konca swiata.....mianowicie....koniec swiata mial juz byc pare lat temu i nic sie nie stalo.....co roku

Tak? Podaj mi datę kiedy miał być ostatnio koniec świata. Nie znam takiej daty. Może rok 2000 :?: Niee, rok 2000 miał być rokiem przemian. A dokładnie daty po tym roku. I co może nic się nie stało :?: Owszem, stało się i to za dużo, za szybko. Nagle ukazała się siła terroryzmu przypomnijmy np. WTC, Biesłan ( szkoła ) itd. dużo można by wymieniać, w tym różne kataklizmy. To się dzieje.
A ta osoba co źle wyczytała przepowiednie Nostradamusa niech się stuknie w głowę.
A co do roku 2012 - NIE MA NIGDZIE POWIEDZIANE ŻE W ROKU 2012 BĘDZIE KONIEC ŚWIATA.
Jest tylko powiedziane że "coś" się wydarzy na skalę kosmosu, że nastąpi wielka przemiana ludzkości. Nie mylić roku 2012 z końcem świata. Bo nikt nie ma prawa powiedzieć kiedy będzie koniec świata, tę datę zna TYLKO Bóg.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych