Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Własnie majowie byli genialnymi astronomami i biologami :)
Przecież wszystko (jak narazie), co przepowiedzieli sprawdza sie (chodzi o zaciemienia, oraz przejscie wenus pos tarcza slonca)

Wszytko genialnie przewidzieli za wyjątkiem swojego zniknięcia. :drink:
  • 0

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W sumie ja bym sie nad tym zastanawiał.
Aż dziwne że aż tak mało po nich zostało.
A nie wydaje Ci się że własnie przewidzieli żę "znikną" i stwierdzili że i tak nie ma szans żeby ocalali?
W sumie to hipoteza, ale możliwa :)
  • 0

Lupus.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W sumie ja bym sie nad tym zastanawiał.
Aż dziwne że aż tak mało po nich zostało.
A nie wydaje Ci się że własnie przewidzieli żę "znikną" i stwierdzili że i tak nie ma szans żeby ocalali?
W sumie to hipoteza, ale możliwa :)

Tutaj http://www.film.pl/news-3707.html , troszkę informacji n/t Majów, ciekawe, bardzo nawet.
Po przeczytaniu tak sobie pomyślałem że może jak już padała ich cywilizacja bardziej myśleli o głodzie wojnach i takich tam a nie o tym żeby dalej wyliczac kalendarz, tym bardziej że i tak napisali go już na 2,5 tyś lat w przód ;)
Ale stanowczo lepiej jest podkręcac się pozytywnie że jednak się coś w tym 2012 zmieni, bo chyba trochę do zrobienia jest co?
  • 0

eco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oto przykład jak w prosty sposób zmanipulować człowieka.
Wy naprawdę wierzycie w te brednie ?
Po pierwsze jeśli miałby nastąpić takowy kataklizm (być może nastąpi) to dziś na świecie jest tyle elektrowni atomowych, środków chemicznych, biologicznych etc., że w przypadku zalania "wielką falą" wody, nikt nie miałby szansy na ratunek. Pomijam sam fakt przeżycia uderzenia fali, jednak zanieczyszczenie wody poprzez np. promieniowanie i środki chemiczne, zabiłoby każdego kto miałby z nią styczność, wszystko to kwestia czasu.
Kwestie książek i materiałów potrzebnych do przetrwania pominę bo wywołują one u mnie "lekki" uśmiech na ustach.
  • 0

#275 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Wystarczy przeczytać przewodnik RA a dowiecie się dlaczego Majowie znikneli i czym naprawdę jest ów cykl, o który wszyscy się sperają.

Eco; wystarczy zapoznać się z źródłami.

Na początek sprawdź kim był Filipek z Waliszowa.Odrazu zaznaczam ,że nigdy się nie pomylił odnośnie przepowiedni. Przemysławowi Salecie przepowiedział karierę. Mojemu dziadkowi uratował życie dzięki przepowiedni i przepowiedział powódź tysiąclecia z roku 1997. Jego przepowiednie się sprawdzały z niebywałą dokładnością.

Jego przepowiednie , na okolice 2012 i tuż po nim są przerażające.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

muhad masz moze jakies ale dotyczace daty 2012 interesuje mnie to :D
  • 0

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

15 lutego ukaże się kolejna książka Patricka Geryla - wydana przez wydawnictwo Amber

„JAK PRZEŻYĆ KATAKLIZM ROKU 2012”

Dołączona grafika
”Kataklizm pochłonie miliony ofiar na całym świecie. To przerażające fakty. Jak przetrwać ów Armagedon, ostateczny „koniec czasu”?
Wszyscy będą zadawać sobie to pytanie. Ta szokująca książka udziela odpowiedzi, która nie napawa optymizmem: nieprzygotowani zginą. Dlatego już dziś trzeba wiedzieć, jak przygotować się do przetrwania trzęsień ziemi, wybuchów wulkanów, potopów i przesunięć skorupy ziemskiej. Jak uchronić się przed promieniowaniem kosmicznym. W jakich miejscach ziemskiego globu szansa przetrwania jest największa. Jak budować niezatapialne łodzie. Jakie rzeczy będą nam najbardziej potrzebne, by ocaleć.
Oto jedyny plan dla tych, którzy chcą przeżyć ponownie historię Noego, odrodzić życie na Ziemi i zapoczątkować nową cywilizację.”

Z noty wydawcy
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Koniec swiata mial byc juz 00 razy i jakos nic sie nie sprawdzilo wiec..hmmmm NIE WIEZE
  • 0

#279 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

muhad masz moze jakies ale dotyczace daty 2012 interesuje mnie to :D

Już jakiś czas jesteś na forum i jeszcze nie czytałeś nic o Filipku??

2009 ma być większa powódź niż w 1997...woda z bałtyku wleje się do wisły i odry a w kłodzku lew się wody napije...

powedział też, że po tym czasie będzie wojna do której będą werbowane dzieci i kobiety... to mają być okolice 2012 roku...Babci powiedział ,że po wojnie będzie wiele zman na ziemii i również w polsce.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Każdemu kto interesuje się tym co ma się stać w 2012 roku ,polecam poprzednią książkę P.Geryla
'Światowy kataklizm w 2012 roku'

Dołączona grafika

Naprawdę warto przeczytać.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

muhad Czytałem, czytałem, tylko ze to dawne dzieje, wszystkie przepowiednie razem wziete nabieraja jeden kierunek :o
  • 0

#282 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

inne przepowiednie nie interesują mnie tak jak te filpka, a tylko dlatego że z pierwszej ręki wiem o jego przepowiedniach, które się sprawdzały.
  • 0

podol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę, że macie krzywo pod sufitem... Jak można wierzyć jakimś kolesiom, którzy zapowiadają koniec świata z wyprzedzeniem o parę tysięcy lat??
Jeszcze tracicie kase... kto przy zdrowych zmysłach wyda 50000 na to, żeby bronić się przed bóg wie czym... poczytajcie sobie kod biblii tam są dość realne rzeczy które mają się wydarzyć po 2012... co śmieszniejsze nie wiem skąd bieżecie te brednie... przebiegunowanie ziemi w ciągu jednego dnia :lol czcze żarty. Czytałem już kilka pomysłów np. że w ziemię trafi gigantyczna asteroida której NASA jakimś cudem nie zauważyła... albo ziemia przebiegunuje się w mgnieniu oka. Czytałem już wasze posty pod tytułem "Majowie mieli wiekszą wiedzę astronomiczną od nas" nie wiem jakim cudem bez użycia nowoczesnych technologi mieli by wykonać te pożal się boży wyliczenia... Powinni was w tworkach leczyć. Jeden kretyn z drugim napisał pare książek żeby się szybko wzbogacić a wy dajecie się na to wszystko nabrać... za darmo bym tego gówna nie przczytał. A najśmieszniejsze jest to, że wy wierzycie w Atlantydę, jesteście bardziej nienormalni niż można sądzić po nazwie tego forum. Przestańcie wypisywać takie bzdury bo to jest niesmaczne. może to dobry scenariusz na film w stylu "Jądro Ziemi" albo "Dzień zagłady" ale to tylko scince fiction nic ponad to. Nie mówiąc o tym, że przecież hiperaktywności słońca nie da się określić co do roku, a już napewno nie co do dnia. każdy kto ma minimalne pojęcie o fizyce wyśmieje was. A tych co napisali e książki mżna uznać za speców od marketingu... wy dajecie im kase kupując te bzdury a oni siedzą sobie na karaibach na haju i pod wpływem marychy piszą te brednie.

P.S.A jak poprzednie pokolenia przetrwały te pożal się borze zmiany biegunów?? Przecież nie budowali bunkrów i nie zbierali nasionek, żeby je potem zasadzić...

Ja se zbuduje bunkier z folii aluminiowej i będę najbezpieczniejszy z was wszystkich bo zostanę na dupie tu gdzie jestem, a was mogą jedynie murzyni powybijać bo uznają że jesteście diabłami budującymi świątynie wysoko w górach.... Ale z was kretyni.. szkoda gadać... Mam oczywiście na myśli tylko tych, którzy wierzą w to, że ktoś umie określić co do dnia przebiegunowanie ziemi... Ciekaw jestem ilu z was panicznie się bało w 2000 czy 1999 też były przepowiednie o końcu świata a okazało się że nic poza zamachem na WTC sie nie stało.

A i jeszcze jedno myślicie, że zmiana biegunów wywoła gigantyczną falę?? jakieś 3km?? to policzcie ile trzebaby energi, żeby w ciągu paru minut stopić pokrywę lodowcową krtóra miałaby wywołać rzekomą fale.

Tyle w tym wpisie emocji i jaki szacunek dla odmiennie myślących od kolegi. :) Nagradzam.
Przemo

• 0

Scroll Lock.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A i jeszcze jedno myślicie, że zmiana biegunów wywoła gigantyczną falę?? jakieś 3km?? to policzcie ile trzebaby energi, żeby w ciągu paru minut stopić pokrywę lodowcową krtóra miałaby wywołać rzekomą fale.

A może Ty nam policzysz :lol
taki idoiota jak ja który wierzy w niektóre(nie mówie że wszystkie) z tych "idiotyzmów" na pewno sobie z tym nie poradzi.
ehhh brak mi słow :lol
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może Ty nam policzysz
taki idoiota jak ja który wierzy w niektóre(nie mówie że wszystkie) z tych "idiotyzmów" na pewno sobie z tym nie poradzi.
ehhh brak mi słow

Ja to policzę. Przecież to bardzo proste. Uczą tego już w gimnazjum. :)

Lądolody, lodowce górskie i pozostała trwała pokrywa śnieżna Ziemi to: 24 000 000 km3 lodu.
Daje to nam 2,4 * 10^16 ton lodu (na każdy 1km3 przypada 1 mld ton).
Do stopienia lodu potrzeba energii 334 MJ/tonę (megadżuli na tonę, 1 MJ = 1 000 000 J = 10^6 J).

Do stopienia całego ziemskiego lodu potrzeba więc energii:
E = 2,4*10^16 ton x 334*10^6 J/tonę = 8*10^24 J = 8 000 000 000 000 000 000 000 000 J
Potrzeba 8 kwadrylionów dżuli energii!!!

Czemu ta energia odpowiada:
- półtorarocznemu dopływowi energii ze Słońca
- ok. 100 000 eksplozjom wulkanu Tambora (uznawana za najsilniejszą w czasach historycznych)
- ok. 35 000 000 wybuchom bomby termojądrowej "Car" (Tzar, najsilniejsza eksplozja atomowa)

Przypominam, to tylko energia potrzebna na samą zmianę stanu skupienia wody ze stałej na ciekłą. Nie wliczyłem do tego energii potrzebnej na ogrzanie lodu do 0 st. C

A i tak sporo :]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych