Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

Sim.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem to przeżyłem 4 końce świata.
Nie sądze żeby to była prawda. Już bardziej wierze w Apokalipse wg Św. Jana która się zbliża wielkimi krokami niż w fantazje Majów. :bush2: :no:

Bo jesteś (zapewne) katolikiem, a katolicyzm uczy wierzenia w jedyne słuszne PŚ, a wszystko inne to bajki i fantazje...

Szerszego patrzenia na świat życzę :) We wszystkim jest ziarenko prawy ;)
  • 0

Izdeb.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też jestem katolikiem i wierze w Apokalipsę, ale bym nie bagatelizował tego "co chcieli nam przekazać Majowie", bo uważam, że Starożytne Cywilizacje wiedziały coś, czego my nie wiemy, albo nie chcemy wiedzieć
  • 0

xKATx.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hah, przecież Bibilijny Potop mógłby być skutkiem przebiegunowania.

Jeszcze pięć lat, dom w górach uratuje tyłek. A potem... zaraz? Chcecie ratować cywilizację? Odbudować ją? Przepraszam, pogięło was? Chcecie odbudować to ścierwo? Żeby znowu były dziwne prawa, zatrucie środowiska i inne tego typu śmieci? Ja dziękuję, jak mi ktoś pod schronienie przyjdzie, to zatłukę dzidą własnoręcznie zrobioną.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hah, przecież Bibilijny Potop mógłby być skutkiem przebiegunowania.

No i tak rzeczywiście było.
Martwi mnie trochę,że ludzie nadal wierzą iż owy potop spowodowany był przez 40-dniowy,nieustannie padający deszcz.
  • 0

Izdeb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiadomo tak na prawde cz ten potop nie był tylko lokalnie. W tych czasach dla człowieka całym światem najpewniej był własny dom i okoliczne wsie. A jeśli biblijny potop naprawdę był na ogromną skale, to strach się bać co może sie stać za 5 lat :D . Mam jedynie nadzieje, że środek Polski nie odczuje tego tak bardzo
  • 0

The X.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pewnie nawet większość z nas nie doczeka tego 2012r. wszystko może się zdarzyć więc nie radziłbym się martwić na zapas. Wszysko samo się ułoży i kto przetrwa ten przetrwa. :D
  • 0

Izdeb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak ma to być "koniec świata"to raczej nikt nie przeżyje, bo jakby przeżył to nie byłby koniec świata :D
  • 0

AreczQo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... A pomyśleliście co będzie jeśli dożyjemy 2013r.? Piszecie tylko o końcu świata... Wprowadźcie trochę życia i pomyślcie o tym jeśli nic się nie stanie... Co napiszecie skargę do Majów? Może majów nigdy nie było?
Osobiście nie wieże w datę 2012... Bardziej prawdopodobne jest już to, że walnie w nas meteor...
  • 0

Izdeb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja wierze w 2012 ale nie tak hardcorowy jak to opisują :D
Lokalne powodzie. Z Holandii zostanie jakieś parę km2. Zatopi część Włoch. Do Polski nawet to nie dojdzie ;]
  • 0

The X.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może majów nigdy nie było?

buhahahaha :rotfl:
Byli byli do dziś żyją ich potomkowie, oglądaj czasem Discovery Channel.
  • 0

Siwek-14.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też wierze w 2012 rok ale nie tak tragiczny,wszyscy z tym przesadzają.A jagby tak było to można się uchronić.
Astronauci chca lecieć na Marsa i tam powoli zamieszkać jak to będzie możliwe jak się wszystko uda to powiedźmy 1000 osób by przeżyło na Marsie i tam by mogło się powoli budować.Ale niewiadomo kiedy polecą na Marsa :( :(
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo jesteś (zapewne) katolikiem, a katolicyzm uczy wierzenia w jedyne słuszne PŚ, a wszystko inne to bajki i fantazje... Szerszego patrzenia na świat życzę smile1.gif We wszystkim jest ziarenko prawy wink1.gif

Problem w tym, ze wiara w biblijna apokalipse to taka sama wiara jak w 2012 i dokladnie to samo moze Tobie powiedziec katolik, czyli - "zapewne jestes wyznawca dogmatow New Age, a New Age uczy wierzenia w jedynie sluszne 2012, jaszczury i channelingi, a biblia to fantazje. Szerszego patrzenia na świat życzę. We wszystkim jest ziarenko prawdy."
  • 0

#343 Gość_Nibru

Gość_Nibru.
  • Tematów: 0

Napisano

ja podobnie jak kolega kilka postów wyżej nie zamierzam odbudowywać tej cywilizacji.

Jezeli to prawda z tym 2012 i falą wielką na kilka km. to nie chce by ktokolwiek przetrwał... :o :o

począwszy od miliardów istnien na ziemi które są nieswiadome nadchodzących wydarzeń,
aż po "największych" i najbardziej wpływowych tego świata.

zaraz? Chcecie ratować cywilizację? Odbudować ją? Przepraszam, pogięło was? Chcecie odbudować to ścierwo? Żeby znowu były dziwne prawa, zatrucie środowiska i inne tego typu śmieci? Ja dziękuję, jak mi ktoś pod schronienie przyjdzie, to zatłukę dzidą własnoręcznie zrobioną.

• 0

Rukius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie co wam z tej całej Cywilizacji?Że ludzie żyją w ciągłym stresie?Wszyscy gonią za pieniądzmi a inni ludzie i cała Ziemia ich nie interesuje.Co wam ze szpanerskiego auta?Co wam z willi z basenem?Wcześniej ludzie nie mieli tego wszystkiego i czuli się bardziej szczęśliwi niż wszyscy teraz razem wzięci.A wiecie dlaczego?Bo mieli lepszy kontakt z przyrodą i w ogóle wierzyli w Boga jakieś tam duchy czy bóstwa.Bardziej zależało im na rozwoju duchowym niż materialnym.Popatrzcie na mnichów z Tybetu.Myślicie że chociaż jeden zamienił by się z najbogatszym człowiekiem na świecie?Ja w to wątpię.Teraz ludzie zapominają o swojej duszy na koszt pieniędzy.I kiedy starzeją się zaczynają strasznie żałować tego co zrobili w życiu i panicznie bać się śmierci.Więc jeźli przeżyję 2012 rok i ktoś bedzie miał zamiar odbudować całą tą utopię to ja się nim zajmę
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Można by odbudować cywilizację ale na zdrowych zasadach :drink:

Wielki Duch jest we wszystkich rzeczach; jest w powietrzu, którym oddychamy. Wielki Duch jest naszym ojcem, ale Ziemia jest naszą Matką. Ziemia żywi nas, zwraca nam to co jej dajemy.

Wielki Grzmot [Bedagi]
koniec XIX wieku, Wabanaki Algonquin

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych