Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myśli to aż myśli, ale to temat na inny topic.

:)) )) - cisz
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Więc może zmiany będą zachodzić już wcześniej, a "gwóźdź programu" wg. przewidywanej daty ?

Tak tez moze byc.
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Myśle, że 2012 roku się nie przeżyje w podziemiach ani też w ukrytych jaskiniach, to znaczy tak, ale jeśli pole magnetyczne działa na mózg człowieka ( http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html ) , to już można wywnioskowac, że wraz z taką katatstrofą ludzki mózg może po prostu zostac wykasowany to jak by skasowac całą pamięc, i miec od nowa, taki człowiek z jednego dnia staje się nie rozumnym i nie wie co i jak, możliwe, że to jest dobra teoria patrząc na to dlaczego bez ślady zaginione cywilizacje nic po sobie nie zostawiły ? może dlatego, że podczas katastrofy stracili także i pamięc.

Ale sądzę, że jednym wyjściem by było jakas konstrukcja, specjalnie wybudowana, która po prostu mogła by słuzyc jako odpromienniki tych falach magnetycznych na nas mózg, a takze jako obronę przed takimi czynnikami zewnetrznymi jak potop i inne zjawiska.

Użytkownik Asef edytował ten post 25.12.2007 - 12:48

• 0

MacGyver.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wielu wypowiadających się negatywnie ludzi ignoruje pewien przekaz którego przepowiednia nie musi do końca dokonać się w taki sposób jak opisywano w tym temacie.
Warto zauważyć, że fobia o końcu świata istnieje od zarania naszej cywilizacji i przybiera różne formy ostatecznego zakończenia. Różni prorocy próbowali odpowiedzieć na pytanie: "Kiedy?" "Jak?" "Dla czego?"
Każda religia, kultura odpowiadała na to w różny sposób...
Jednak warto zauważyć i zainteresować się kulturą Majów. Byli oni świetnymi matematykami u boku starożytnych Egipcjan oraz kultur ówczesnych czasów. Nie ingorujmy tego co chcieli nam przekazać starożytni. Od momentu kiedy człowiek wynalazł pieniądz ludzie popadli w powszechną iluzję przyziemnej codzienności. Posiadamy wiedzę, techniczne możliwości. Jednak postawmy sobie pytanie: Kto patrzy w gwiazdy? Kto prowadzi prowadzi wielkie projekty mające na celu przechwycenie sygnału od istot inteligentnych, badania kosmosu, eksploracji kosmosu? No kto? Prowadzi je można tak to nazwać grupa zapaleńców... Nasze rządy przestały być zainteresowane sponsorowaniem jakiś dla nich "głupich projektów". Dla nich się liczy biznes, pieniądze, to co dobre w tej chwili, a nie przyszłość naszych pokoleń, naszej cywilizacji. NASA posiada otrzymuje najniższy budżet w historii agencji, program SETI utrzymuje się z marnych dotacji, oraz pomocy zapaleńców tematu itd. Prawda jest taka że wszystko to co osiągnęliśmy napędził program zbrojeń w czasach zimnej wojny.
Warto jest zauważyć że odszyfrowanie kodu oraz kalendarza majów zajął naukowcą pół wieku!
Polecam literaturę związaną z historią ludu Majów, jest jej niestety niewiele i najczęściej publikacje konkretne są zachodnich wydawców.
Zakończenie kalendarza majów w 2012 ma swoje ugruntowane podstawy. Polecam książkę "Proroctwo Oriona na rok 2012". Są tam objaśnione matematyczne zależności jakie odkryli naukowcy podczas badań nad kalendarzem majów.

Co do tego co ma się stać w 2012r to niestety nie mam możliwości takiej by się ewakuować w bezpieczne miejsce. Najlepiej by było na orbitę okołoziemską. No cóż kto przetrwa ten przjedzie męki. A Ci którzy zginą będą mieli już święty spokój, chyba będą mieli ;)

Pozdrawiam
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do wpływu pola m. na ludzki mózg to chyba mariush już to wyjaśnił kiedyś dobrze..

Zwykły szkolny magnes ferrytowy wytwarza pole ok. 200 razy, a magnes neodymowy (można go znaleźć w dysku twardym) ok. 30 000 razy silniejsze od ziemskiego pola magnetycznego. Nie trzeba więc czekać do 2012, aby przekonać się o ewentualnych umysłowych skutkach domniemywanego przebiegunowania. :)

Użytkownik Dr Jan Pająk vel Spider edytował ten post 01.01.2008 - 16:35

• 0

rybak.
  • Tematów: 19
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tyle juz mialo byc tych koncow swiata, a wy nadal w to wierzycie ?
  • 0

_MajoR_.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Są dwa wytłumaczenia tego że ludzie nie wieżą w "koniec świata":

1- Ludzie od razu wykluczają koniec, ponieważ nie wierzą że to może stać się za ich życia... większość mówi że "to zdarza się tylko w filmach"

2- Za bardzo wierzą w Boga... i "tylko On może zakończyć to co zaczął"

Użytkownik Major0015 edytował ten post 01.01.2008 - 19:53

• 0

MacGyver.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wieżę w dwa końce świata, nigdy nie wieżyłem w brednie które głoszono o 2000r i innych wcześniejszych datach. Natomiast na 2012 są naukowe dowody na to że coś się wydaży. m.in.ciwilizacja Majów oraz Egipcjan przepowiada okres końca. Nie koniecznie musi się to skończyć w pełni tragicznie dla nas. Mogą zaistnieć inne skutki uboczne.
W drugi koniec świata któremu daje wiarę to biblijny koniec świata z Apokalipsy św. Jana. Wszystko się okaże już w krótce... Jak na razie trwam w wierze którą głosi Pismo Św.
  • 0

Fanatyk.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trochę się wystraszyłem czytając ten artykuł. Nikt teraz nie myśli o tym bardzo poważnie co stanie się w 2012r. Powinni chociaż w TV jakiś program puścić zapowiadający wielki kataklizm, który może nam zagrozić, wyjaśnić po prostu na czym rzecz polega. Z tego co wiem to mało ludzi wie o rzeczach, które mają nadejść w 2012r. A szkoda.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fanatyk, po co miałby ktoś informować o czymś co się nie zdarzy i czynić niepotrzebną panikę?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dokładnie Indoctrine. Póki nie ma twardych dowodów mówiących o ewentualnej katastrofie nikt nie będzie wszczynał niepotrzebnej paniki. Nie wiem Fanatyk czy chciałbyś widzieć dziesiątki ludzi rabujących sklepy, wszczynających zamieszki, czy mordujących na ulicach na wieść końca świata w 2012
  • 0

Puszatek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak pierwszy raz słyszałem o końcu świata, a potem przeczytałem parę artykułów na jakichś słabych portalach i jeszcze tutaj to się naprawdę przestraszyłem, a nawet popadłem w 1-dniową depresję ... ale teraz jak ktoś tam kiedyś powiedział "Carpe Diem" (Ciesz się każdą chwilą dnia) to naprawdę mam większy zwis na ten koniec świata i już przestałem w niego wierzyc ... a takie pytanie jakim je****m prawem Majowie czy Egipcjanie mogli byc lepszymi Matematykami czy Astronomami skoro nie mieli żadnej porządnej techniki a ich wiedza też nie była na takim poziomie jak teraz jest ...
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Co do wpływu pola m. na ludzki mózg to chyba mariush już to wyjaśnił kiedyś dobrze..

Zwykły szkolny magnes ferrytowy wytwarza pole ok. 200 razy, a magnes neodymowy (można go znaleźć w dysku twardym) ok. 30 000 razy silniejsze od ziemskiego pola magnetycznego. Nie trzeba więc czekać do 2012, aby przekonać się o ewentualnych umysłowych skutkach domniemywanego przebiegunowania. :)

Ale jeśli chodzi o to, że jeśli pole magnetyczne Ziemi osiągnie wartość zero Gauss’a, co oznacza, że Ziemia nie ma wtedy pola magnetycznego przez pewien krótki okres, tak więc w tym momencie to może zadziałac na ludzki mózg ?

Użytkownik Asef edytował ten post 04.01.2008 - 10:03

• 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak przeżyć rok 2012 - odpowiedz bardzo prosta.
Zająć się swoim życiem a nie pierdołami [;
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Asef nie przejmuj się jeśli zniknie pole magnetyczne ziemi przystaw sobie 
do głowy 2 stare dyski twarde.To Cię uratuje przed promieniowaniem kosmicznym.Dziwne że nie ma tej metody w pismach starożytnych :) !
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych