Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Please log in to reply
640 replies to this topic

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pole magnetyczne jest jak parasol, który chroni nas przed "deszczem". W momencie zaniku pola magnetycznego (magnetosfery), zabójcze dla życia promienie kosmiczne będą bombardować całą Ziemię z dużo większym niż obecnie natężeniem. Bez tej ochrony myślę, że raczej jasne jest co się stanie z życiem na Ziemi ;)
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A Ziemia się zacznie kręcić w drugą stronę czy nie? Bo Goryl mówił że tak :lol
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z naszym Dr Pajączkiem a jeśli chcemy to przeżyc powinniśmy pogadac z krokodylami które są reliktami ery dinozaurów ( w końcu przeżyły kilkadziesiąt przebiegunowań ;) )
Co do kręcienia się ziemi w drugą stronę to słyszałem wiele opinii :mrgreen:  np że nasz glob zatrzyma się nagle
(jak przy zmianie biegunów w silniku elektrycznym ) A wtedy biada nam ! Ziemia się kręci z prędkością około 2 tyś km na godzinę !Będzie masakra :o .

Użytkownik tatik edytował ten post 04.01.2008 - 12:40

• 0

Heavy_metal_Jezus_012.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Omg... według mnie w roku 2012 niema być żadnej zagłady. Ludzie twierdzą że katastrofa będzie w 2012r. bo w tedy się kończy kalendarz Majów, a mówi sie że ten rok to rok gdzie ma sie spodkanie z UFO.
  • 0

spiskowiec.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fanatyk, po co miałby ktoś informować o czymś co się nie zdarzy i czynić niepotrzebną panikę?

Nawet jakby cos sie mialo zdarzyc to i tak nikt nas o niczym nie poinformuje. My szarzy zjadacze chleba mamy zginac nieswiadomi niczego do konca ,a uratowac sie maja tylko elity ( w schronach , na promach kosmicznych) a panika nie jest im potrzebna bo dla nas i tak by nie starczylo miejsca
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No to najwyżej umrzemy...trudno się mówi i "żyje się dalej" - tylko już nie w ciele.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W roku 1900 też miał być koniec świata, ludzie wyprzedawali swoje majątki, przepijali i przejadali co popadnie, sielanka na całego. A tu obudzili się 1 stycznia roku 1901 jako golce.
Raczej wątpię w całą tę przepowiednię 2012. Gdyby rzeczywiście miało się coś wydarzyć, raczej trąbiono by o tym wszędzie i z pewnością zostałyby poczynione różne kroki, by ochronić naszą Matkę Ziemię :]
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej wątpię w całą tę przepowiednię 2012.

Używaj innych słów prawidłowych bo przepowiednia to co innego niż hipoteza !!!! Przeczytaj lepiej temat to nie być coś w stylu 2012 i ta dokładniejsza data od razu Ziemia będzie Małym okruszkiem lub niczym wygasa poole magnetyczne rok 2012 ma być punktem zwrotnym w istnieniu Ziemi lub raczej jej braku :o
  • 0

Not Normal.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja uważam że będzie katastrofa w 2012 bo możemy nie zdążyć na wybudowanie stadionu i będziemy grać na łące xD :P
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak nawet łąki zostaną w co wątpie w Europa będzie jak antakrtyda :mrgreen:
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Pingwin, gdybyś dodał znaki przystankowe do tego, to może bym więcej zrozumiała z Twojej wypowiedzi. A temat w części przeczytałam i mówię raz jeszcze:
nie wierzę w TĘ HIPOTEZĘ.
Już widzę, że 6 miliardów ludzi zyje sobie na swiecie w blogiej nieswiadomosci, ze za pare lat zmiecie ich z powierzchni Ziemi, badz tego, co z niej zostanie, a w dodatku NIKT NIC NIE ROBI. Dla mnie to jedna wielka nadinterpretacja.

(wybaczcie brak znakow polskich bo wlaczaja mi sie dziwne okna gdy probuje)
  • 0

Supavader.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorki, że odświeżam, no ale muszę się spytać.

Przyjmijmy, że uzyskałeś zgodę na budowę bunkra, wydałeś koszmarne pieniądze (swoje i innych) na zapasy i sprzęt, zabarykadowałeś się w bunkrze 21 grudnia i czekasz... czekasz... i tak 2 dni. Końca Świata jak nie było tak nie ma. No i co może taki człowiek zrobić, który naprawdę chciał się zabezpieczyć i przeżyć Koniec Świata? Rzucić się z mostu?

To jest właśnie to cholerne ryzyko. Jeśli naprawdę ktoś chce zbudować schron, to trzeba być niemal pewnym, że ten Koniec Świata naprawdę będzie. Naukowcy nie zapewniają, lecz przypuszczają, że koniec końców będzie właśnie w 2012 roku. Jeśli miałbym zacząć taki bunkier budować, to musiałbym mieć pewność, że rzeczywiście koniec świata nadejdzie w określonym czasie (nie, żebym chciał go budować rzeczywiście, no ale jestem ciekaw).
  • 0

your_choice.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

2012 rok da się przeżyć, tylko wtedy kiedy będziemy wiedzieli na 100% co będzie przyczyną końca świata.
  • 0

BENDER.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"To było w latach 60., kiedy po raz pierwszy grupa polskich pracowników naukowych przyjechała na sympozjum do Kanady. Wśród nich byłam także ja i jak widać, a dzwonię z Kanady, ten wyjazd zmienił moje życie, ale nie o tym chciałam mówić. Wtedy podczas tego pobytu doszło do dziwnego wydarzenia, o którym powinniście się dowiedzieć, choć zdaję sobie sprawę, że kilka osób może uznać to za żart. Ale żartem nie jest.

Wybraliśmy się na wycieczkę w góry i tam spotkaliśmy obóz kanadyjskich Indian, którzy co prawda mieli samochody i telewizory, ale nadal pielęgnowali tradycje przodków. Wśród nich był indiański szaman /archiwum autora/jeden, który pełnił rolę szamana. Udało mu się trafnie wskazać osobę spośród naszego grona, która miała pewien problem, o którym nie chcę w tej chwili mówić. Dodam tylko, że nie miał szans, aby się o tym dowiedzieć od kogokolwiek wcześniej. Wszyscy po prostu zaniemówili, a wtedy szaman zaproponował, że można mu zadać jedno pytanie, na które odpowie. Byliśmy mocno wystraszeni tym, co zademonstrował wcześniej i nikt nie miał pomysłu, jakie można mu zadać pytanie. I wtedy jeden z moich kolegów zapytał o najgłupszą rzecz, jaką sobie można w ogóle wyobrazić. Poprosił szamana o odpowiedź na pytanie, o co chodziło Adamowi Mickiewiczowi, kiedy napisał w Dziadach "a imię jego czterdzieści i cztery". Zrobiło mi się wstyd, że zapytał o coś tak absurdalnego, ale ku mojemu zdumieniu szaman zadumał się, zamknął oczy i przez dłuższą chwilę był nieruchomy. Wreszcie otworzył oczy i z pełną powagą odpowiedział tak:

- W czasie, kiedy pisał te słowa, przez jego głowę przebiegały nie jego myśli. Nikt z Twoich rodaków nie rozumie tych słów, a interpretacje są błędne. Świat czeka wielka próba, wielka zmiana. Będzie niezwykły człowiek, prezydent USA, wielki człowiek. On przeprowadzi świat przez tę burzę, pomoże każdemu, kto będzie tylko tego chciał. Będzie to czterdziesty czwarty prezydent Stanów Zjednoczonych, tak należy interpretować słowa waszego poety! Ten człowiek będzie miał polskie korzenie, to będzie w tym sensie wasz prezydent. To miał na myśli poeta.

Wtedy zapanowała kompletna cisza. Dodam, że inna przepowiednia dotycząca jednego z nas w pełni się spełniła. Musiałam komuś o tym opowiedzieć, bo jest to naprawdę jedna z najbardziej dziwnych spraw, które wydarzyły się w moim życiu. Wiem, że narażam się na śmieszność, ale trudno."

Podobno polskimi korzeniami legitymują się Al Gore i... Hillary Clinton!
George Bush jest 43. prezydentem w historii Stanów Zjednoczonych, jego następca będzie miał numer 44.
Kadencja czterdziestego czwartego prezydenta USA przypadnie na rok 2012.

Według amerykańskiego wizjonera Williama Branhama pierwsza w historii kobieta prezydent USA, będzie uwielbiała władzę, będzie taż okrutna i podstępna. A w czasie jej rządów ma dojść do kataklizmu, który w znacznej części zniszczy Stany Zjednoczone. Czyżby rok 2012?

Artykuł wziąłem to z tąd.
Ciekawa sprawa z tym 2012 rokiem, nie wiadomo w co wierzyć. To co mówi Borys częściowo przeplata się z przepowiedniami o 2012 więc tak naprawdę jeśli do 2014 roku na ziemi nie wystąpi żaden kataklizm to się szczerze zawiodę.

edit cisz: artykul na naszych stronach już zostal zamieszczony : http://www.paranorma...?showtopic=8506
A co do Twojego zawiedzenia się na przepowiedniach, chyba będzie ono lepsze i mniej szkodliwe niż śmierć setek ludzi lub totalne wyginęcie naszej cywilizacji...

Użytkownik cisz edytował ten post 17.01.2008 - 10:08

• 0

ToMeX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

LOL zawiedziesz się?? Czy radością jest dla ciebie jak ludziom giną bliskie osoby?? Ludzie nie mają co jeść, umierają z głodu?? Poprawia ci to humor?? A co do 2012 roku to będzie całe nic ja uważam że to jest bujda, która ma na celu ruszenie się gospodarki i przemysłu. Bo jak ludzi postraszą że będzie koniec świata to ktoś na tym zarobi jak jeden głupek z drugim pójdą kupować jakieś beznadziejne bunkry czy coś w tym stylu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych