Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przeżyć rok 2012

• Please log in to reply
640 replies to this topic

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Takie już zboczenie małe :)
Najlepszym sposobem na przeżycie roku 2012 to po prostu zająć się czymś innym i zapomnieć o tym.
  • 0

Korynt.
  • Tematów: 66
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdyby Ziemia stanela najmniejszym problemem bylaby fala plywowa

Mógłby ktoś napisać o tym coś więcej?
  • 0

Vazok Than004.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Brzmi to fantastycznie.Oby ten czarny scenariusz nie nastąpił w 2012.A tak w szczególności z kąd Majowie dokładnie ustalili datę oraz rok końca świata?
  • 0

Jankielek.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jesteście chorzy umysłowo? Co takiego pięknego w śmierci miliardów ludzi?

To jest piekne ze nareszcie kazdy by dostal rowno po tylku,kazdego by czekal ten sam los, niezaleznie czy jest bogaty czy biedny dobry czy zly. wszystkich by szlaczek trafil.
  • 0

Okruch.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jest piekne ze nareszcie kazdy by dostal rowno po tylku,kazdego by czekal ten sam los, niezaleznie czy jest bogaty czy biedny dobry czy zly. wszystkich by szlaczek trafil.

Hmmm, nawet Ciebie. Pomyśl za nim coś napiszesz, albo pomyśl zanim pomyślisz.
  • 0

earth2057.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się żeby ale pomyśl gdyby na tym forum pisali ludzie naszego pokroju że się ośmielę tak powiedzieć to było by 90% artykułów mniej.

Okruch taki weteran a dopiero 60 postów pewnie idziesz na jakość a nie na ilość. Pozdrawiam Hanysa
  • 0

Jankielek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej ale powiedzcie mi do czego to jest podobne zeby jeden mial wszystko a drugi nic? no przeciez to jest smieszne jeden prowadzi lekkie zycie,huka sie z kim popadnie,grzeszy a w kosciele raczki sklada,dzieci w porzadku samochody,pieniadze drugi cale zycie haruje i g*wno z tego ma ,najczesciej sam ten krzyz dzwiga,
Chyba kataklizm jest ratunkiem dla tego swiata zeby ludzie sie wreszcie obudzili i popatrzyli ze nie samochody,grille sa wazne tylko co innego!!!
A nie dlugo ma przyjsc susza i kleska glodu to nie zrobia porzytku z tych swoich cacek na kolkach tylko beda walczyc jeden z drugim o swieza bulke z maslem! bo to bedzie najwiekszym rarytase!
  • 0

SoulreaperS.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie każdy boi sie śmierci, a jeśli do tego w to nie wierzy to już zupełnie nie ma sie czego bać... Już gdzieś to pisałem ale słyszałem że przebiegunowanie jest co 250k lat...
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brzmi to fantastycznie.Oby ten czarny scenariusz nie nastąpił w 2012.A tak w szczególności z kąd Majowie dokładnie ustalili datę oraz rok końca świata?

Majowie guzik ustalili. Po prostu zakończyli opracowywanie kalendarza na roku 2012, gdyby ich hiszpańscy konkwistadorzy nie wytłukli to pewnie tworzyliby go dalej.

Chociaż nawet gdyby Majowie doszli do 9999 roku to pewnie w jakimś momencie pojawiłby się jakiśtam Patryk Goryl (czy jak mu tam) i zrobiłby halo na pół świata że w 9999 roku koniec świata...
  • 0

KrisQ.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O ile wiem to koniec ma nastapić w postaci zagłady spowodowanej wojną...
chodzi tu o trzecią wojnę światową która tak wiele ludzi przepowiedziało min :
''Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu.
Jeszua / Jezus (30-33n.e.), MAT. 24,7''

Ludzie jacy Majowie ??!! Jakie Słońce ??!!
  • 0

Jankielek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie bedzie trzeciej wojny swiatowej bo mieszkancy urana powiedzili pewnemu amerykanskiemu wojskowemu ze to nie nastapi-pisalem juz chyba o tym a i posilkuje sie "encyklopedia wiedzy o ufo" J.Fitzgeralda.
  • 0

kasparow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zdanie moje skromne, na forum wypowiedziane oraz dowodami podparte.

Kalendarz majów się kończy w 2012 roku tak? Mi się kończy co roku, zwykle 1-2 stycznia i jedyne skutki jakie odczuwam to to że trzeba po nowy leciec.
Schrony, niezatapialne statki? Po ch.... rupka mi to wszystko jak i tak nas zniszczy promieniowanie(pozdrawiam tutaj ludzi spiskujących o tym że amerykanie nie dolecieli do księżyca bo potrzebna by była xx centymetrowa osłona ołowiana). O jaszczurkach nawet nie wspominam bo zawsze jak widzę nowy temat w stylu "Oni już tu są!" to potrafię wywinąc kujawiaka z nieznanych mi powodów. O przejściu do którejśtam z rzędu gęstości nawet nie chce mi się wspominac(o kurde, właśnie wspomniałem). Więc, reasumując.
1) Może popełnijmy zbiorowe samobójstwo, i tak zginiemy?
2) Zawrzyjmy pakt z jaszczurami, będziemy im kupywac coca-colę od amerykanów którzy z kolei mają recepturę od koleżków z księżyca.
3) Czekajmy bez stresu aż się skończy następny kalendarz?

Takie jest moje własne zdanie(podkreślam)
  • 0

Harpun.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po prostu Majom kamienia zabrakło :D

A tak na serio myślę, że na serio im kamienia zabrakło. Potem w 2012 żeby się wytłumaczyć ci inteligenci powiedzą ,,Starożytni Majowie nie mogli się równać z naszą wiedzą więc prognozy końca świata były fałszywe lub jedynie przybliżone" Osobiście sceptycznię do tego podchodzę. Lecz nigdy nie wiadomo co się wydarzy...
  • 0

Xenos.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kalendarz Majów sie kończy zaczyna sie Czerwców :D .A tak na serio.Moim zdaniem jedyna zmiana jaka zajdzie to to ze przejdziemy w ere Wodnika (dlatego tez majowie mogli zakonczyc swój kalendarz konczac na erze ryb ;] )Ale to tylko moje zdanie na ten temat. Pozyjemy zobaczymy :)
  • 0

#450 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

No popatrzcie. Są sobie chłopki i piszą kalendarz. Jest oczywistym faktem że kiedyś musieli przestać go pisać xD . Zawsze mogli robić to dłużej, ale zawsze do tąd do kąd by go napisali, była by data końca świata według majów ;] . Akurat wyszło że skończyli na 2012. Do tego nasz kolega Harpun pokazuje że mieli ku zakończeniu kalendarza sposobność którą była zmian ery na erę wodnika. Ot tak woleli spisać całą erę żeby ładnie wyglądało :P . Co do tych er różnych oznaczonych kozami, lwami i innymi skorpionami, chyba nie ma jakiegoś większego znaczenia, prócz symbolicznego. Chyba że era wodnika oznacza jakiś mały potop ziemi ;] , taki cykliczny co jakiś czas heh. To tyle.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych