Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakiej muzy słuchacie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1327 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jakiej muzy słuchacie ? (1260 użytkowników oddało głos)

1. Chillout (15 głosów [1.19%])

Procent z głosów: 1.19%

2. Trance (71 głosów [5.63%])

Procent z głosów: 5.63%

3. House (24 głosów [1.90%])

Procent z głosów: 1.90%

4. Dance (25 głosów [1.98%])

Procent z głosów: 1.98%

5. Rap (77 głosów [6.11%])

Procent z głosów: 6.11%

6. Hiphop (62 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. Progressive (17 głosów [1.35%])

Procent z głosów: 1.35%

8. Hard Techno (23 głosów [1.83%])

Procent z głosów: 1.83%

9. R&B (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

10. Pop (37 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

11. Głosowano Punk (66 głosów [5.24%])

Procent z głosów: 5.24%

12. Głosowano Rock (208 głosów [16.51%])

Procent z głosów: 16.51%

13. Rock&Roll (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

14. Jazz (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

15. Głosowano Metal (271 głosów [21.51%])

Procent z głosów: 21.51%

16. Funk (8 głosów [0.63%])

Procent z głosów: 0.63%

17. Instrumentalna (14 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

18. Elektroniczna (40 głosów [3.17%])

Procent z głosów: 3.17%

19. Klasyczna (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

20. Soul (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

21. Ska (8 głosów [0.63%])

22. Ballady (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

23. Disco Polo (12 głosów [0.95%])

Procent z głosów: 0.95%

24. Kabaretowa (3 głosów [0.24%])

Procent z głosów: 0.24%

25. Poezja śpiewana (11 głosów [0.87%])

Procent z głosów: 0.87%

26. Kolędy i muzyka chóralna (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

27. Komputerowa (mod, mid) (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

28. Głosowano Reggae (46 głosów [3.65%])

Procent z głosów: 3.65%

29. Muzyka filmowa (34 głosów [2.70%])

Procent z głosów: 2.70%

30. Muzyka relaksacyjna (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

31. Dźwięki natury (8 głosów [0.63%])

32. Country (4 głosów [0.32%])

Procent z głosów: 0.32%

33. Blues (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

34. Alternatywna (56 głosów [4.44%])

Procent z głosów: 4.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

~Blood.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak ktos to lubi to czemu nie?

No chyba, że lubi ale to sprawa dyskusyjna. Nie słuchem Death Metalu, więc się nie wypowiadam.

Jak juz wspomnialam z death metalu mam tylko jeden zespol, ktory lubie bardzo ;]
Nawet maja koncert 18 kwietnia ;D
Ale nie wiem czy dam rade, pozatym gdzie ja do tego mhrocznego towarzystwa? :o

:P

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

pozatym gdzie ja do tego mhrocznego towarzystwa?

No fani tego zespołu będą inaczej ubrani, niż fani Tokio Hotel :rotfl: . Musisz się na to przygotować jeśli masz zamiar iść. :D
Tak sądzę...skoro to Death metal :)

.
  • Tematów: 0
Reputacja

Napisano

Ja lubie The Sex Pistols, Dead Boys i innych punkow bo jestem wyrzutkiem spoueczenistwa.

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam

Ja słucham rapu. Cinex dlaczego twierdzisz, że rap jest zły ? Rap właściwy, pokazuje o życiu do jakiego są zmuszeni czarni obywatele ameryki. To 50 Cent i Snoop ryją łeb człowiekiowi. Raperzy z naszego kraju w cale nie lepsi. Uwielbiam słuchać: 2Pac [R.I.P.], Eazy-E[R.I.P.], N.W.A., WestsideConnection, Ice Cube, The Game.

Raperzy tacy jak 50 groszy, Snoop, Eminem, caly G-unot spieprzyli rap na zawsze. w The Game i Ice Cube jedyna nadzieja.

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja

Napisano

Snoop

Snoop może obecnie, ale nie zapominaj że niegdyś był on czołowym przedstawicielem amerykańskiego gangsta-rapu, więc szacunek tak czy inaczej mu się należy.
Piszesz, że w The Game nadzieja, a G-Unit czy 50cent spieprzyli rap, tyle że The Game był jeszcze do niedawna w G-Unit i razem z nimi i 50-groszówką tworzył kawałki.
Ja ze swojej strony jeśli chodzi o rap dorzucam Beastie Boys oraz House Of Pain.

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

... Cinex dlaczego twierdzisz, że rap jest zły ?

Chodzi mi o wpływ takowej muzyki i kultury na nasze społeczeństwo ...

Nie ma dnia żebym nie widział małolatów biegających po ulicach w kapturach i "joł" , "ziom" itd. na każdym kroku ...

Dla mnie to ogłupia i tak głupi doszczętnie naród ...

Zobacz jak oni się wypowiadają ? Jak analfabeci ... i to w takim wieku i ciągną to przez całe życie ..

Z roku na rok jest gorzej - ludzie stają sie chamscy maxymalnie ... a to zaczyna się właśnie od takich małych osobników, którzy za idoli mają Hip Hopowców, którzy co krok rzucają te swoje prymitywne hasła. Dająć przykład naszego programu, którego i tak nie śledze , ale chyba i tak już nie leci (na szczęście) pt. "Bezele" - przecież to co się tam działo to istna kpina z ludzi ... takich głupków to ja nigdzie nie widziałem. I potem mamusia woła synka na obiad a synek "Cicho mamo bo oglądam Bezeli ... i jest gruuubo. Przyjdę potem!" No niewiem jak tobie ale mi ręce opadają !

Oczywiście chodzi mi o ogół ... bo są i tacy w tym gatunku do których nic nie mam (np. Eminem) :)

pawki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tyle że The Game był jeszcze do niedawna w G-Unit

Dlatego teraz to jest G-Unot. Fifty zrobil "pozadki" w G-unit i teraz obecny sklad jest tragiczny.
Babochłop Olivia omg 40 letni dziad z Mobb Depp (kiedyś to był ktoś a tera ?). Nie chce rozmawiać na temat.

A co do wpływu Hip Hopu na mlodzież. Hmmm mowisz ze chodza w kapturach a w czym maja chodzic ? w kapeluszach ? A ich teksty... hmm to chyba dobrze ? Wyobraź sobie jak by taki Lepper mówił do Giertycha: "Hi homie" albo "What's up bitch". Nie było by tak drętwo. Język jest splugawiony bo to przecież język ulicy. Murzyni zostali tak wychowani. Nie konczyli szkol bo nie bylo po co w tedy "czarnuchów" zatrudniali tylko do policji zeby gnebili tych "czarnowchow". Przedstawiali biednych, bezdomnych ludzi a nie bialych dobrze ubranych ludzi z wyzszym wyksztalceniem.

Polski rap hmmm. Nawet tego nie bede komentowal bo naprawde szkoda slow...

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co do wpływu Hip Hopu na mlodzież. Hmmm mowisz ze chodza w kapturach a w czym maja chodzic ? w kapeluszach ? A ich teksty... hmm to chyba dobrze ?

Dla mnie 3/4 co chodzą w tych swoich kapturkach ... to ubierają je dlatego, że kolega, który uwielbia Bezeli też nosi ...

Teksty ? Dobrze?

Uważasz, że taki styl, forma i poziom wypowiadania się od małego to dobrze ... :brawo:

pawki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ha i tu cie mam. Twierdzisz, że jak np. Eazy-E nosi czapke new ery z napisem "sex" i ja ubiore taka sama to jest źle !? Omg teraz ja Ci coś powiem na ten temat.

Sa fani metalu i innych ... taki fan heavy metalu wozi sie jak brudas z dlugimi wlosami.
Powiedzmy ze ty jest fanem pilki noznej. Nosisz koszulki z zawodnikami, zamiast normalnych butow nosisz buty sportowe. Tak samo jest z rapem. Rap jest luzny dlatego luzno czlowiek chodzi ubrany. OMG i to jest złe ?!

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ha i tu cie mam. Twierdzisz, że jak np. Eazy-E nosi czapke new ery z napisem "sex" i ja ubiore taka sama to jest źle !?

Nie twierdze tak, bo nawet nie znam tego pana ...

Chodzi mi o OGÓŁ nie o kaptury itd. - to tylko jeden z czynników, który się na to składa ...

Zobacz jak wyglądają ci małolaci, którzy kształtują sobie światopogląd według "Joł" itd. ?

Zobacz jacy teraz chodzą cwani po ulicach - idziesz sobie a tu wyskakuje taki chłopaczek (15 lat) z kapturem w głowie ze swoim idolem i ZERO szacunku dla innych ... i jeszcze cie zbeszta ... rzuci hasłem , które usłyszał od swojego Bezelka itd.

Chodzi o ich rozumowanie, podejście do innych , kulture względem innych itd.

Mam nadzieję, że ktoś mnie rozumie :lol :

pawki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja chodze w kaputrkach etc. Nie slucham bezela nie zaczepiam ludzi i nie zucam haslem i ja cie rozumiem tera ;]

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja chodze w kaputrkach etc. Nie slucham bezela nie zaczepiam ludzi i nie zucam haslem i ja cie rozumiem tera ;]

Bo nie jesteś tymi 15 latkami :)

Ważne, że wiesz o co mi w tym chodziło - oczywiście nie miałem na celu w jakikolwiek sposób "uderzyć" w twoje upodobania :)

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja

Napisano

... taki fan heavy metalu wozi sie jak brudas z dlugimi wlosami.

Dobra dobra ziomuś, ja rozumiem że tutaj wciąż pojawiają się generalizacje, ale nie potrafiąc odeprzeć sensownie argumentu nie przenoś zarzutów na innych. Ponad 8 lat swojego życia spędziłem w tej subkulturze i muszę Ci z czystym sumieniem napisać, że niejeden metalowiec bardziej o siebie dba niż Tobie może się to wydawać. Nie mówię tu o szczeniakach, którzy wożą się jak fleje, ale o dojrzałych do tego typu muzyki ludziach.

Cały ten konflikt o subkultury jest bezsensowny. Jeden słucha trance, inny rapu, jeszcze inny woli poezję śpiewaną. To nie muzyka bezpośrednio przyczyniła się do takiej degeneracji młodzieży, a aktualna mentalność ludzi. Idiotyczny model wychowania z zachodu, czyli "dziecku wolno wszystko, dziecka bić nie można" (bez popadania w patologie oczywiście), młodzi rodzice koncentrujący się na karierze zamiast dzieciach i straszny pęd do pieniędzy, który powoduje duże różnice społeczne pośród dzieci, gdzie jak wiadomo - każdy chce być kimś. Jeden naśladuje drugiego i stąd te idiotyczne zachowanie. Muzyka ma na to wpływ, choć ona jest jedynie bodźcem dodatkowo stymulującym całą sytuację, szczególnie jeśli chodzi o młodzież która na takie wpływy jest wyjątkowo podatna.

~Blood.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

... taki fan heavy metalu wozi sie jak brudas z dlugimi wlosami.

Dobra dobra ziomuś, ja rozumiem że tutaj wciąż pojawiają się generalizacje, ale nie potrafiąc odeprzeć sensownie argumentu nie przenoś zarzutów na innych. Ponad 8 lat swojego życia spędziłem w tej subkulturze i muszę Ci z czystym sumieniem napisać, że niejeden metalowiec bardziej o siebie dba niż Tobie może się to wydawać. Nie mówię tu o szczeniakach, którzy wożą się jak fleje, ale o dojrzałych do tego typu muzyki ludziach.

A tez sie chcialam do tego przyczepic [;
Dla mnie noszenie dlugich wlosow (umytych oczywiscie...) wyglada o wiele lepiej w porownaniu z lysymi baniami. Gdybys jeszcze napisal, ze z 'przetluszczonymi wlosami' to ok, bo niektorzy rzeczywiscie tak robia o.O, ale wydawac sie moze, ze Tobie chodzilo ogolnie o dlugie wlosy... tak wiec dziekuje Ci, bo ja tez jestem posiadaczka dlugich wlosow i podobnej muzyki slucham [; (dla tych co nie orientuja sie w tej muzyce to moze wydawac sie przynajmniej podobne, ale normalnie pomiedzy moim ulubionym gatunkiem, a heavy da sie zauwazyc spore roznice ;p )

Patryczek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o death metal to jedynie z tego rodzaju muzyki jesli można to nawet nazwać słucham SEPULTURY... m/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych