Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakiej muzy słuchacie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1327 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jakiej muzy słuchacie ? (1260 użytkowników oddało głos)

1. Chillout (15 głosów [1.19%])

Procent z głosów: 1.19%

2. Trance (71 głosów [5.63%])

Procent z głosów: 5.63%

3. House (24 głosów [1.90%])

Procent z głosów: 1.90%

4. Dance (25 głosów [1.98%])

Procent z głosów: 1.98%

5. Rap (77 głosów [6.11%])

Procent z głosów: 6.11%

6. Hiphop (62 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. Progressive (17 głosów [1.35%])

Procent z głosów: 1.35%

8. Hard Techno (23 głosów [1.83%])

Procent z głosów: 1.83%

9. R&B (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

10. Pop (37 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

11. Głosowano Punk (66 głosów [5.24%])

Procent z głosów: 5.24%

12. Głosowano Rock (208 głosów [16.51%])

Procent z głosów: 16.51%

13. Rock&Roll (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

14. Jazz (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

15. Głosowano Metal (271 głosów [21.51%])

Procent z głosów: 21.51%

16. Funk (8 głosów [0.63%])

Procent z głosów: 0.63%

17. Instrumentalna (14 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

18. Elektroniczna (40 głosów [3.17%])

Procent z głosów: 3.17%

19. Klasyczna (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

20. Soul (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

21. Ska (8 głosów [0.63%])

22. Ballady (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

23. Disco Polo (12 głosów [0.95%])

Procent z głosów: 0.95%

24. Kabaretowa (3 głosów [0.24%])

Procent z głosów: 0.24%

25. Poezja śpiewana (11 głosów [0.87%])

Procent z głosów: 0.87%

26. Kolędy i muzyka chóralna (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

27. Komputerowa (mod, mid) (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

28. Głosowano Reggae (46 głosów [3.65%])

Procent z głosów: 3.65%

29. Muzyka filmowa (34 głosów [2.70%])

Procent z głosów: 2.70%

30. Muzyka relaksacyjna (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

31. Dźwięki natury (8 głosów [0.63%])

32. Country (4 głosów [0.32%])

Procent z głosów: 0.32%

33. Blues (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

34. Alternatywna (56 głosów [4.44%])

Procent z głosów: 4.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

jak mozna obrazac ludzi, tylko za to jaki prowadza tryb zycia

Baaardzo łatwo.

Mi sie wydaje, ze moderator w szczegolnosci powinien dawac przyklad uzytkownikom

Mnie też się tak wydaje, ale nie na tym forum. Tu modzi to swojskie chłopaki, trzymają się razem, w najlepszym przypadku jeden Ci dowali, a reszta nic nie zrobi.

Hinatka_13.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Hmmm... po pierwsze cześć. A po drugie;
W ankiecie nie ma takiej muzyki jak słucham. Jest to Ghotic oraz muzyka celtycka. Np. takie zespoły: Within Temptation, Beltaine. I lubię jeszcze ostry rock i metal. Np. Linkink Park

Lubię ciastka.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I lubię jeszcze ostry rock i metal. Np. Linkink Park

Jesli lubisz taka ostra muze, moze polubisz tez ten zespol metalowy:

http://landminer.wrz..._dla_wszystkich

:P

judas666.
Reputacja

Napisano

Lubię ciastka, aleś Ty dowciapna :P Dla niedoświadczonego LP będzie ciężką muzyką. Dla mnie kiedyś Metallica była najcięższym co słyszałem - to było jak byłem gówniarz i siostra ich słuchała. Ja lubiłem Jacksona :D

Qliffot.
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja się na LP wychowałem. W 2001 roku od tego zaczęła się moja przygoda z tzw. "ciężkim graniem", a sentyment pozostał do dziś. "In the End" było pierwszym utworem, który zagrałem z nut na keyboardzie, kiedy oglądam teledysk z wydzierającym się chesterem do dziś łezka się w oku kręci...

W ankiecie zaznaczyłem "metal", gdyż nie uwzględniono mojego ukochanego j-rocka. Ale i tak najlepiej byłoby, gdyby można było wybrać kilka odpowiedzi: bo ostatnio coś mi się j-rocka odechciewa, a od trzech dni w Winampie na okrągło przewija się "Mesjasz" Haendla przemiennie z "Il Cimento dell`Armonia e dell`Invenzione" Vivaldiego i symfoniami Haydna :-)

Poza tym jest tak, jak pisałem w wątku o sobie: Therion, Lacrimosa, stare Theatre of Tragedy, Theatres des Vampires, Haggard, Untoten, Goethes Erben z szeroko pojętej muzyki gotyckiej; Ophela's Dream, Romowe Rikoito, Elend, Moon and the Nightspirit, Chaostar, Narsillion, a ostatnio także Arcana jako sztandarowi reprezentanci muzyki neoklasycznej, szczypta Diary of Dreams, Dargaard, Qntal i podobnych bandów grających muzykę na poły elektroniczną i świat muzyki japońskiej: Rentrer en Soi, Kagrra, Janne da Arc, Girugamesh, Miyavi, Malice Mizer, Versailles, Gackt, Kanon Wakeshima, Moi dix Mois, Amadeus, Ali Project, Aural Vampire, Nightmare, Luna Sea, Kaya, Due le Quartz, Unsraw...

A w tym tygodniu poza muzyką klasyczną wzięło mnie także na odkurzenie My Dying Bride...

Jak więc widać słucham muzyki dużo, wręcz nią żyję, i to różnej, nie ograniczając się do jednego gatunku. Najważniejsza jest dla mnie atmosfera, na drugim miejscu stawiam zaś przekaz twórców: musi być sensowny, klarowny; mogę, lecz nie muszę się z nim identyfikować, bądź może być dla mnie istotnym z powodu niesionych tam wartości. Nie słucham raczej muzyki "pustej" (no, z paroma wyjątkami na rzecz "visual kei" i zwykłego "piękna"), łojenia dla samego łojenia, czy natrętnego wyzysku słuchaczy (ach, ta komercja!). Rozumiem jednak, iż artyści muszą z czegoś żyć, więc jeśli mam okazję i odpowiednie fundusze, staram się kupować oryginalne albumy (choć z tym są czasem problemy). Na razie moja kolekcja jest jednak niestety bardzo niewielka (dwa albumy Theriona, jeden Lacrimosy i jeden Theatre of Tragedy), choć liczę, iż w bliskiej przyszłości poszerzy się o "Bottom of Chaos" lub jakiegoś singla ukochanego Rentrer en Soi.

judas666.
Reputacja

Napisano

Bardzo cenie sobie piosenki z przekazem, przy czym owym przekazem dla każdego może być co innego i każdy może przekaz różnie interpretować. Jeden będzie się identyfikował z "Otwieram wino ze swoją dziewczyną, chciałbym żeby ten czas nie przeminął... ". Mnie ciarki przechodza przy takich piosenkach jak ADD, Civil War, Fade to Black. Czasami wydaje mi się, że ja w piosenkach widzę więcej niż inni. Taki BOOM! np. Tego utworu chyba nie da się nie zrozumieć. Mi się dosłownie chce płakać np. przy "Four thousand hungry children leave us per hour from starvation while billions are spent on bombs creating death showers".
Bardzo emocjonalnie podchodzę do niektórych piosenek i nienawidzę się za to :/

Ixodides.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie juz od jakiegos czasu piosenki przestaja miec w sobie "przeslanie", tak jak slucham "nothing else matters", "with or without you" w ogole mnostwo innych starszych perelek, ktore tez zrozumialem dopiero wtedy kiedy poznalem angielski to zastanawiam sie gdzie jest ten czar u wspolczesnych autorow, jedyne co ostatnio przypadlo mi do gustu do Viva La Vida Coldplaya.
Cos mi sie wydaje, ze muzyka z udzialem instrumentow ma swojego rodzaju "chwilowy krach", mam nadzieje, ze to ustapi.
Bo to co np. pisze judas to przeciez sa stare dobre szlagiery, Guns n Roses 93 rok zdaje sie, Mettalica chyba starszy utwor niz ja sam :) , jakos ostatnio malo kto mowi, ze ostatni utwor jakiejs tam grupy bardzo przypadl mi do gustu.

w sumie to jak sie nawet tak glebiej zastanowie, to moze te utwory po prostu wydaja sie nam super bo niosa ze soba czas

W kazdym badz razie...

... co sie jednak tyczy muzyki elektronicznej, to w dziedzinie Trance'u tez czuje lekki niedosyt tak jakby popyt na ten typ muzyki zanikal i tworcom niechce sie tym sposobem przylozyc do sztuki.
Co tez zauwarzylem ruszyl do przodu D'n'B i Jungle, co nowszy utwor slysze tym bardziej mi sie podobaja.

Swietnie sie za to czuje POP, R'n'B, Rap w sumie nic dziwnego bo duza kase na tym sie robi. Szkoda, ze wiekszej uwagii tym stylom poki co nie przykuwam.

Slowem podsumowania, eletroniczna muzyke poniekad latwiej sie robi, moze dlatego wiecej powstalo ciekawych kawalkow Electro Jezzu anizeli klasycznej wersji, mam nadzieje, ze to nie oznacza, ze instrumentami w przyszlosci beda poslugiwac sie 3 zespoly na krzyz :D

Chcialbym zeby rok 2009 byl lepszy dla poczciwego Rocka i jego odlamow :)

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ale z czystym sercem stwierdze, ze Blant<Tableta (w kategorii gorsze swinstwo)

Czego świństwo ? Tablety są sztos ;] Dużo zdrowsze od alkoholu i lepszy efekt.
Alkohol o wiele bardziej niszczy organizm niż xtc thc i lsd. Udowodnione naukowo. Wiec o co kaman ? Mnie smieszą ludzie którzy nigdy nie brali i wypowiadają sie tylko dlatego " że ich znajomy dużo ćpa i to złe " , albo Ci co mówią ze dragi niszczą zycie a pozniej idą z kumplem do baru.

Zeby nie było offtopu to co sądzicie o nowej płycie Metallici ?

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio sobie posłuchuje Hammerfall'a ;-)

Qliffot.
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Judas, pisząc o muzyce "z przekazem" miałem na myśli właściwie coś trochę innego...

Nie słucham zbyt dużo muzyki amerykańskiej, choć oglądając choćby podany przez Ciebie klip na YouTube również odczuwam pewne wzruszenie, smutek. Bliżej mi tutaj już do Ixodidesa, ważne są dla mnie starsze kawałki, np. Floydów, "Epitaph" King Crimson, . Z polskich piosenki Ewy Demarczyk ("Deszcze"), a z trochę nowszych Closterkeller ("Miraż" z "Nero", "Władza" z "Cyanu"), Lilith ("Przemijanie").

Ale myślałem o czymś trochę innym: ezoteryka Theriona, teksty Lacrimosy (ogromnie utożsamiam się z "Versiegelt Glanzumstroemt", "Traenen der Sehnsucht", "Der letzte Hilfeschrei"), Miyaviego ("Papa Mama", "Sakihokoru Hana no You ni") albo Rentrer en Soi ("Protoplasm", "I hate myself and want to...", "Stigmata").

Także podchodzę do niektórych kawałków emocjonalnie, spalam się i zatracam w przekazie tak bardzo mi bliskim ("Miraż", "Protoplasm", "Versiegelt Glanzumstroemt", "She and Her Darkness" Diary of Dreams), lecz nie uważam, aby było to coś złego. Przeciwnie - z muzyki czerpię siłę, aby przeżyć kolejny dzień; świadomość, że są ludzie, którzy może chociaż w 1% czują lub czuli podobnie jak ja.

Ixodides.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[...] od alkoholu [...]

Moze i od alkoholu niektore z pozornie silniejszych srodkow odurzajacych takich jak LSD sa mniej szkodliwe dla organizmu ale z pewnoscia nie od blanta.

Otoz szkodliwosc zwiazkow chemicznych szacuje sie wzgledem umieralnosci.
Nie slyszalem o przypadku, "Spalenia" sie na smierc...

Alkohol o wiele bardziej niszczy organizm niż xtc thc i lsd. Udowodnione naukowo. Wiec o co kaman ? Mnie smieszą ludzie którzy nigdy nie brali i wypowiadają sie tylko dlatego " że ich znajomy dużo ćpa i to złe " , albo Ci co mówią ze dragi niszczą zycie a pozniej idą z kumplem do baru.

Mnie natoamiast smiesza ludzie, ktorzy cpaja a w momencie stwierdzenia przez naukowcow ze LSD robi mniej szkod niz alkohol maja swoja wymowke na temat tego ze to co robia nie jest w zupelnosci zle.

Trzeba wziac pod uwage dawki...zeby Alkohol (czysty Etanol) mial szkodzic to trzeba go chlac dziennie przez kilka lat.
Sprobuj brac tablete dziennie przez kilka lat, to pogdamy; chyba nie bedzie o czym, bo zapomnisz nawet jak masz na imie. Pozatym alkohol w niskich dawkach 50ml dziennie poprawia krazenie i oczyszcza organizm.

Ci co mowia ze dragi niszcza zycie maja racje, bo dragi nie koncza sie na LSD, XTC ani THC, dragi to rowniez inne swinstwa ot chocby Kokaina, Amfetamina czy nawet srodki dopingujace dla "sportowcow".
Nikt mi nie powie, ze 4 litry PIWA (mimo tego ze zawieraja nikle ilosci substancji toksycznych) jest gorsze od dzialki AMFY.

Nie przypominam sobie aby fala smierci aktorow byla spowodowana alkoholem...

Zeby nie było offtopu to chetnie tez sie wypowiem na temat nowej plyty :D

Wlasnie jakis czas temu natchnalem sie na newsa, ze Metallica zabiera sie do stworzenia nowego albumu, nie jakiego Death Magnetic...pamietam jedno co mnie zdziwilo i zniesmaczylo bylo to ze producentem mial byc Rick Rubin, pomyslalem ze jak zrobi z Metallici Slayera to sie wsciekne... :) Od tego czasu calkowicie zapomnialem o nowym albumie i dzieki za przypomnienie z pewnoscia przeslucham. Zobaczymy co tam Metallica zmacila.

Pozdro

judas666.
Reputacja

Napisano

jakos ostatnio malo kto mowi, ze ostatni utwor jakiejs tam grupy bardzo przypadl mi do gustu.

Z nowych zespołów bardzo spodobał mi się Poets Of The Fall i takie piosenki jak Maybe Tomorrow Is A Better Day, Roses, Locking Up The Sun, Sleep.

co sądzicie o nowej płycie Metallici ?

Lepsza od poprzedniej, zdecydowanie. Całkiem fajna, dość ciężka. Podoba mi się.

1q2w3e4r5t6y7u8i9o0p.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdzie jest psychorap? :) :/

Lubię ciastka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sprawdz, co ci na lastfm wyskoczy, haha. Ludzie maja talent do opisywania roznej dziwnej muzyki zupelnie nie pasujacymi tagami.

A tak w temacie - The Knife - ogladaliscie kiedys film pt Nói Albinói? Polecam, kojarzy mi sie troche z klimatem tego teledysku. Perelka.

.Lost..
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak apropo to Hip Hop to nie rodzaj muzyki lecz kultura...rap jest muzyką..

i tak słucham rapu, troche rnb czasami rocku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych