Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakiej muzy słuchacie?

• Please log in to reply
1327 replies to this topic

Ankieta: Jakiej muzy słuchacie ? (1260 użytkowników oddało głos)

1. Chillout (15 głosów [1.19%])

Procent z głosów: 1.19%

2. Trance (71 głosów [5.63%])

Procent z głosów: 5.63%

3. House (24 głosów [1.90%])

Procent z głosów: 1.90%

4. Dance (25 głosów [1.98%])

Procent z głosów: 1.98%

5. Rap (77 głosów [6.11%])

Procent z głosów: 6.11%

6. Hiphop (62 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. Progressive (17 głosów [1.35%])

Procent z głosów: 1.35%

8. Hard Techno (23 głosów [1.83%])

Procent z głosów: 1.83%

9. R&B (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

10. Pop (37 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

11. Głosowano Punk (66 głosów [5.24%])

Procent z głosów: 5.24%

12. Głosowano Rock (208 głosów [16.51%])

Procent z głosów: 16.51%

13. Rock&Roll (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

14. Jazz (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

15. Głosowano Metal (271 głosów [21.51%])

Procent z głosów: 21.51%

16. Funk (8 głosów [0.63%])

Procent z głosów: 0.63%

17. Instrumentalna (14 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

18. Elektroniczna (40 głosów [3.17%])

Procent z głosów: 3.17%

19. Klasyczna (16 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

20. Soul (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

21. Ska (8 głosów [0.63%])

22. Ballady (7 głosów [0.56%])

Procent z głosów: 0.56%

23. Disco Polo (12 głosów [0.95%])

Procent z głosów: 0.95%

24. Kabaretowa (3 głosów [0.24%])

Procent z głosów: 0.24%

25. Poezja śpiewana (11 głosów [0.87%])

Procent z głosów: 0.87%

26. Kolędy i muzyka chóralna (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

27. Komputerowa (mod, mid) (6 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

28. Głosowano Reggae (46 głosów [3.65%])

Procent z głosów: 3.65%

29. Muzyka filmowa (34 głosów [2.70%])

Procent z głosów: 2.70%

30. Muzyka relaksacyjna (10 głosów [0.79%])

Procent z głosów: 0.79%

31. Dźwięki natury (8 głosów [0.63%])

32. Country (4 głosów [0.32%])

Procent z głosów: 0.32%

33. Blues (21 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

34. Alternatywna (56 głosów [4.44%])

Procent z głosów: 4.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

morte.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może wyda wam sie to dziwne ale ja nie słucham żadnej "muzy" mam ciekawsze rzeczy do roboty ;) no cóż ale w ankiecie zaznaczyłem opcję disco-polo...

.Lost..
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może wyda wam sie to dziwne ale ja nie słucham żadnej "muzy" mam ciekawsze rzeczy do roboty ;) no cóż ale w ankiecie zaznaczyłem opcję disco-polo...

Trudne dla mnie do wyobraźenia, ponieważ ja muzyką żyję :) Ale każdy ma jakieś inne rzeczy do których ucieka.

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja już mówiłem, czego nie cierpię, ale się powtórzę:
techno, [...] Tego się nie da słuchać

Piszesz, że słuchasz De/Vision... przeciez ta formacja gra również nie lubianą przez ciebie techno o odmianie Trance... to jak to jest z twoją znajomością tematu ?
W ogóle pierwotnym techno jest wymieniany przez ciebie Kraftwerk. Zapoczątkował on styl zwany Techno Pop. Później wzorował się na nim zespół Depeche Mode. Obecnie styl Techno Pop ewoluował i obecnie nazywa się Synthetic Pop - w skrócie Synth Pop...

ale z czystym sercem stwierdze, ze Blant<Tableta (w kategorii gorsze swinstwo)

Czego świństwo ? Tablety są sztos ;] Dużo zdrowsze od alkoholu i lepszy efekt.
Alkohol o wiele bardziej niszczy organizm niż xtc thc i lsd. Udowodnione naukowo. Wiec o co kaman ? Mnie smieszą ludzie którzy nigdy nie brali i wypowiadają sie tylko dlatego " że ich znajomy dużo ćpa i to złe " , albo Ci co mówią ze dragi niszczą zycie a pozniej idą z kumplem do baru.

Zeby nie było offtopu to co sądzicie o nowej płycie Metallici ?

Co do ćpania, nie popieram ani alkoholu ani tabletek, jakiekolwiek "uzdatniacze" zdrowia tak naprawdę powodują jego rozpad. Po alkohol (w dawkach "pijaczych") i po dragi siegają tylko i wyłącznie ludzie, którzy nie potrafią odnaleźć się w rzeczywistości i mają problemy psychiczno-emocjonalne :/

Co do nowej płyty metalliki "Death Magnetic", jest powrotem tej kapeli do lat 80-tych, ten album przypomina mi ostatni dobry album tego zespołu: "And Justice For All" (1988). Album z przeznaczeniem dla starych fanów Metaliki -polecam ;)

Co do moich gustów. Zazwyczaj "buszuję" w muzyce elektronicznej - w odmianie zwanej Industrial lub EBM - Electronic Body Music). W skrócie jest to połączenie synthetic popu (np. stary Depeche Mode), trance, z muzyką Punk i Metal. Do moich ulubionych zespołów EBM należą HOCiCO, Depeche Mode (dawna twórczość), X-Fusion, Deine Lakaien (darkwave electro)... Oprócz Industrial/EBM słucham także niekomercyjnego Techno z odmian, które mnie pozytywnie stymulują to PsyTrance, Goa, UpliftingTrance...Nie stronię także od Punka (np. KSU/The Exploited) i Metalu (np. Rammstein) lubię także sporadycznie "zanurzyć się" w metalu gotyckim (np. Within Temptation, Paradise Lost).
Natomiast dla potrzeby relaksu i medytacji polecam twórczość z gatunku new age - np. Enya ;)

voice.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

klik

dopiero założyłem, ale to nie przeszkodzi wam w wywnioskowaniu jakie klimaty lubię.

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do nowej płyty metalliki "Death Magnetic", jest powrotem tej kapeli do lat 80-tych, ten album przypomina mi ostatni dobry album tego zespołu: "And Justice For All" (1988). Album z przeznaczeniem dla starych fanów Metaliki -polecam

Gdyby cała płyta brzmiała jak ostatni kawałek - My Apocalypse - wtedy można byłoby mówić o jakimś powrocie do korzeni. Wtedy również mógłbym postawić albumowi więcej niż 7 z plusem. Przydługawe utwory, odgrzewany U III, który jest nudny jak cholera, nieudany instrumental i Broken Beat & Scarred, który jest do kitu. Do tego Ulrich z niedowładem rąk i loudness war na krążku. Niech producenci posłuchają nowego Origin'a i uczą się jak dobrze zmiksować i zmasterować płytę. Death Magnetic ratują bardzo dobre riffy i My Apocalypse.

Biermacht.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słucham gatunków, które nie są uwzględnione w ankiecie : Vocal Trance & House ...

A nielubie Hip Hop'u ... dla mnie muzyka ma mieć jakiś przekaz itd. a co ma być dla mnie przekazem w tekście piosenki typu "... MCe ZH7L i RCW ... Yo" (i tego typu skróty których uzywaja ziomale - dla mnie beznadzieja).

I martwi mnie to, że nasze społeczeństwo zaczyna być zdominowane prze takiego typu muzyke/kulture (Hip Hop) ... idzie jeden z drugim Zajołłłłuje sobie do trzeciego, zapali blanta (czy jak to tam zwał) ... i to ma być przyszłośc narodu - porażka ...

Jak oni (młodzi) mogą widzieć w nich swoich idoli ?

Hip hop ma jakiś przekaz, przesłanie itp. Bardzo często teksty są tworzone przez ambitnych, młodych ludzi, niemalże nowoczesnych poetów. Natomiast muzyka elektroniczna, to po prostu bezsensowna łupanka bez przesłania. Chodzi mi o te wszystkie techna, drum and bassy, hardstyle itp. Jak już, to do mnie trafia rap, ale ten taki stary, wczesne lata snoop doga, public enemy, house of pain. Czyli ogólnie 80's, ale generalnie słucham Thrash Metalu, jeżeli ktoś chce, mogę podac last.fm ;p

Cumulonimbus.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słucham gatunków, które nie są uwzględnione w ankiecie : Vocal Trance & House ...

A nielubie Hip Hop'u ... dla mnie muzyka ma mieć jakiś przekaz itd. a co ma być dla mnie przekazem w tekście piosenki typu "... MCe ZH7L i RCW ... Yo" (i tego typu skróty których uzywaja ziomale - dla mnie beznadzieja).

I martwi mnie to, że nasze społeczeństwo zaczyna być zdominowane prze takiego typu muzyke/kulture (Hip Hop) ... idzie jeden z drugim Zajołłłłuje sobie do trzeciego, zapali blanta (czy jak to tam zwał) ... i to ma być przyszłośc narodu - porażka ...

Jak oni (młodzi) mogą widzieć w nich swoich idoli ?

Hip hop ma jakiś przekaz, przesłanie itp. Bardzo często teksty są tworzone przez ambitnych, młodych ludzi, niemalże nowoczesnych poetów. Natomiast muzyka elektroniczna, to po prostu bezsensowna łupanka bez przesłania. Chodzi mi o te wszystkie techna, drum and bassy, hardstyle itp. Jak już, to do mnie trafia rap, ale ten taki stary, wczesne lata snoop doga, public enemy, house of pain. Czyli ogólnie 80's, ale generalnie słucham Thrash Metalu, jeżeli ktoś chce, mogę podac last.fm ;p

Oj bredzisz facet, bredzisz!

Jak czytam takie wypociny pseudo-znawcow muzyki od ktorych az bije zrozumieniem, sympatia, miloscia to zbiera mi sie na wymioty. Powinien tu byc podany jeden szablon i kazdy by go spokojnie uzupelnial.
Cos na zasadzie ta i ta muzyka jest be, bo, ale za to moja jest najlepsza.

Nie wiem jak rap (HIP HOP TO NIE GATUNEK MUZYKI WIELKI ZNAWCO!) mozna nazywac muzyka, siedzi sobie jakis pseudo producent, ktory KRADNIE sample ze wszystkiego co sie da, np. hymny panstw, dobra muzyka z lat 80', nawet inne PIOSENKI rapowe. Potem daje do tego jakis najprostszy beat i tada, mamy juz 90%. Potem przychodzi jakis MURZYN, ktory nie musi miec praktycznie niczego, czyli inteligencji powyzej 20, glosu, gustu, nawet nie musi byc artysta, wystarczy, ze pospiewa (przepraszam, ponawija, czyli bedzie mowil bardzo szybko, o sexie, dragach i "fajnych lachonach" i tak powstaje piosenka. Oczywiscie jest podpisana ksywa rapera, a nie producenta, ktory przewaznie odwala za tych murzynow 90% roboty.

Teraz powiedz mi, jak techno, ktore nazywasz lupanka moze miec mniej przekazu od rapu. To tak jakby mowic, ze kotlet schabowy jest gorszy od odchodow.

Darkan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm... Każdy słucha takiej muzyki jaka mu odpowiada. Dla jednych rap ma zero przekazu, dla innych techno a dla jeszcze innych np. metal.
Ja osobiście słuchałem różnej muzyki, od rapu przez różne techno i inne transy, czy jak sie to tam nazywa, do metalu. Po prostu szukałem tej muzyki która mi najbardziej odpowiada, aż w końcu znalazłem. Słucham teraz power, epic i innych podobnych gatunków metalu, hard rock i trochę muzyki klasycznej :)

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm... Każdy słucha takiej muzyki jaka mu odpowiada. Dla jednych rap ma zero przekazu, dla innych techno a dla jeszcze innych np. metal.
Ja osobiście słuchałem różnej muzyki, od rapu przez różne techno i inne transy, czy jak sie to tam nazywa, do metalu. Po prostu szukałem tej muzyki która mi najbardziej odpowiada, aż w końcu znalazłem. Słucham teraz power, epic i innych podobnych gatunków metalu, hard rock i trochę muzyki klasycznej :)

Tu nie chodzi o to, ale o te nudne posty typu "moja muzyka jest najlepsiejsza", najsmutniejsze jest jednak to, ze ludzie w zyciu nie slyszeli techno.

Nie obchodzi mnie czy ludzie sluchaja rapu, popu czy innego badziewia, ta muzyka jest zrobiona dla ludzi bez gustu, wiec niech ja lubia. Tylko jak widze, takie wypociny, gdzie ludzie pluja sie i probuja udowodnic, ze ich beznadziejny gust muzyczny jest najlepszy, robi mi sie ich zal.

Halloween.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ta muzyka jest zrobiona dla ludzi bez gustu

Pier..lisz bzdury, jak mało który. Każda muzyka ma sobie coś pięknego, coś, co sprawia, że przyciąga szersze grona słuchaczy. Reszta zależy od gustu, a pisanie, że czyjaś jest be, a moja fajna jest żenujące.

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ta muzyka jest zrobiona dla ludzi bez gustu

Pier..lisz bzdury, jak mało który. Każda muzyka ma sobie coś pięknego, coś, co sprawia, że przyciąga szersze grona słuchaczy. Reszta zależy od gustu, a pisanie, że czyjaś jest be, a moja fajna jest żenujące.

Pokaz mi gdzie np. rap/pop/techno sa piekne?

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Każda muzyka ma sobie coś pięknego, coś, co sprawia, że przyciąga szersze grona słuchaczy

W takim wypadku jeśli komercyjni ''artyści'' przyciągają szersze grona słuchaczy to:
1. albo wykonawca/zespół tworzy łatwą papke dla mas, która nie ma prawa nazywać się muzyką
2. grono 'słuchaczy' to 'słuchacze' śniadaniowi, obiadowi tudzież słuchacze w drodze do pracy i spowrotem, którzy nie przywiązują żadnej wagi do tego co akurat leci w tle z głośnika

Żeby muzyka miała w sobie coś pieknego, musi to być rzeczywiście wartościowa i ambitna muzyka.

YFWMLSLFNXUYEAVSYFIOUS.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie, że kolega z papierem w awatarze nie dorósł jeszcze tak naprawdę do zrozumienia muzyki. Cumulonimbusie, jeśli nie jesteś w stanie znaleźć w jakimś gatunku muzycznym piękna, to widocznie źle szukałeś, czy raczej: nie chciałeś tego znaleźć.
Też kiedyś byłem dzieciakiem o ograniczonych poglądach, rozumiem. Teraz nie robi mi już różnicy taka zabawa. Zawsze żyłem muzyką rockowo-metalową, we wszystkich niemal odmianach. Później odkryłem poezję śpiewaną, muzykę klasyczną, folk, ambient, jazz, blues, dark cabaret, awangardę Zorna, klezmer. Czasem słucham też elektronikę, ostatnio spodobało mi się Tworzywo Sztuczne, Koli. A to przecież HH, czy też rap, jeśli robi to jakieś znaczenie.
Mam wrażenie, że większość "wojen" między gatunkami muzyki, czy też religiami to kwestia ignorancji i stereotypowego traktowania tematu.

Co do nowej "Death Magnetic", to jestem zaskoczony, bo faktycznie jest to sympatyczny album. Niemniej nigdy nie byłem wielkim fanem Metallicy, wolę z podobnych klimatów np. nowy album Acid Drinkers. Polecam.

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie, że kolega z papierem w awatarze nie dorósł jeszcze tak naprawdę do zrozumienia muzyki. Cumulonimbusie, jeśli nie jesteś w stanie znaleźć w jakimś gatunku muzycznym piękna, to widocznie źle szukałeś, czy raczej: nie chciałeś tego znaleźć.
Też kiedyś byłem dzieciakiem o ograniczonych poglądach, rozumiem. Teraz nie robi mi już różnicy taka zabawa.

Nie obrazaj mnie, bo tylko sie jeszcze bardziej pograzasz.
Nigdy nie szukalem piekna w muzyce, bo mi to nie bylo potrzebne. Myslisz, ze mam tony wolnego czasu, tylko na to, aby przesluchiwac miliony raperskiego badziewia, by znalezc w tej pseudo muzyce piekno? Chyba sobie kpiny urzadzasz.
Rap/pop/dance/hands up to muzyka skierowana dla ludzi bez gustu, tylko zeby zarobic pieniadze. Nie rozumiem jak mozna mowic tutaj o pieknie. TO SA FAKTY. To tak jakbym namalowal jakies byle co na kartce, tylko po to zeby ktos to kupil i wzyscy by mowili o pieknie.
Ja rozumiem, ze komus sie ta pseudo muzyka podoba i ja lubi, ale niech nie pisze, ze jest najlepsza i wszystko najnaj. Zawsze przyjmuje wszelka krytyke na temat muzyki, ktorej slucham z usmiechem, tylko jesli ktos ma pojecie o czym mowi.

Halloween.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, cool i w ogóle super. To teraz wskaż mi piękno w twojej ulubionej muzyce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych