Czyli jakiej?No, cool i w ogóle super. To teraz wskaż mi piękno w twojej ulubionej muzyce.
Czy ja mowilem, ze moja muzyka jest piekna? Jestes idiota, czy tylko udajesz?
Napisano 11.10.2008 - 19:36
Czyli jakiej?No, cool i w ogóle super. To teraz wskaż mi piękno w twojej ulubionej muzyce.
Napisano 11.10.2008 - 22:18
Nie obrazaj mnie, bo tylko sie jeszcze bardziej pograzasz.
Jestes idiota, czy tylko udajesz?
Napisano 11.10.2008 - 22:30
Napisano 11.10.2008 - 23:30
Napisano 11.10.2008 - 23:52
Napisano 12.10.2008 - 08:47
Napisano 12.10.2008 - 08:58
Napisano 12.10.2008 - 09:39
Haha jak ja kocham te smieszne wypowiedzi smiesznych ludzi. Techno jest beznadziejne, "bo nie ma tekstu, nie ma niczego, bla bla". Ale za to muzyka klasyczna jest smerfastyczna, bo nie ma tekstu.Yyy. No tak, ale jednak te seksy, dragi itp to jednak jest JAKIEŚ PRZESŁANIE. Chociażby najprymitywniejsze, ale jest. Natomiast muzyka, która nawet nie ma tekstu może mieć jakieś przesłanie? Nawet Disco Polo ma jakąś puentę w tekstach, co prawda dotyczącą najczęściej popędu fizycznego, i walorów estetycznych kobiecego ciała ale zawsze. Natomiast techniawie tego brak. Dlatego ta muzyka jest mieszana z błotem i zaliczana do rynsztoku muzycznego. Muzyka klasyczna na przykład też tekstu może nie ma, ale jest przyjemna dla ucha, zmusza często do refleksji. No a łup-łup zmusza do JAKIEGOKOLWIEK myślenia? Wręcz odwrotnie
Gdyby mi placili po 20mln $ za glupi gadanie o niczym do beat'u to uwierz mi, ze wkladal bym w to tyle serca ile bym potrafil. Jestes naiwny jesli myslisz, ze takie komercyjne gwiazdeczki, anorektyczne divy z vivy i pseudo artysci wkladaja w ten szajs serce, bo kochaja to robic. Kochaja, ale pieniadze.Poza tym co z tego, że przychodzi jakiś murzyn, jesteś rasistą i masz uprzedzenia, że nie będziesz słuchał murzynów, bo na pewno tworzą gorszą muze od tych nażelowanych białasów po solarce za mikserami? Błąd!
I tak najlepsza jest muzyka, w którą jej twórcy wkładają uczucie, a nie, że są kierowani chęcią zysku, tworzą po najmniejszej linii oporu to, co jest w modzie itp. Gatunek muzyki to już kwestia gustu.
I tak się składa, Cumulonimbusie, że jak narazie to ty na wszystkich najeżdżasz .
Zobacz sobie na styl twojej wypowiedzi. Jesli masz 12 lat i nie masz zadnego pojecia o muzyce to po co tu sie wypowiadasz? Nie jestes za glupi i ograniczony na tego typu rozmowy?Cały dzień z każdej strony atakuje mnie debilizm. Na ulicy, w radiu, w samochodzie, w grze on-line, na Wirtualnej Polsce... Dobija mnie sąsiad sprawiający wieczne problemy, robotnicy zastawiający mi dojazd pod dom... ŻENADA!
W końcu późnym wieczorem odwiedzam sobie moje (chyba) ulubione forum i... PECH! TU TAKŻE jestem atakowany beznadziejnie ogromną dawką skrajnego debilizmu, kretynizmu i czego tylko jeszcze bym nie chciał!
Panie Cumulonimbus - żal i beznadzieja! Inaczej tego nazwać nie można! Twoje posty są... poniżej jakiegokolwiek poziomu, sprawiasz wrażenie.... zresztą, co będę pisał. Nię będę zniżał się do dna, wystarczy, że Ty rzucasz już "idiotami" w postach.
Ja nie obrazam tylko pisze prawde na ich temat. Powiedz mi po czyjej stronie lezy wina. mojej, iz jestem bardzo wymagajacym sluchaczem, czy po stronie pseudo artystow robiacych taki kicz, ktorego nie da sie sluchac?Nawet nie chce mi się już tłumaczyć, inni napiszą za mnie, zresztą już co nie co napisali, więc doczekali się dobrej odpowiedzi z Twojej strony: "krętactwo mode on" i odwracanie kota ogonem.
Piszesz, że nie możesz znieść jak ludzie piszą jaka to ich muzyka jest piękna, inna "be" itd... Sam natomiast bez żadnej argumentacji w żenującym stylu obrażasz pewne (zapewne nielubiane przez Ciebie gatunki)...
Trzeba miec talent aby zrobic dobry "kawalek rapowy"? Uwierz mi, ze nie. Nie bede sie powtarzal na temat kradniecia samplow i innych machlojek.Idąc Twoim sposobem myślenia mógłbym napisać, że metal również jest muzyką "be": rąbanina, darcie mordy i bycie "brudasem"? Nie lubię metalu, nie pasuje mi taka muzyka i nie rozumiem jej. Szanuję jednak tych, którzy jej słuchają, po maleńkim chociaż wysiłku dojdzie się do wniosku, że i w tej muzyce są pewne rzeczy, które mogą być piękne, wspaniałe, przyprawiające o dreszcze i zachwycające. I dojdzie się także do wniosku, że trzeba być prawdziwym artystą by coś takiego stworzyć. Tak samo trzeba mieć to "coś" by stworzyć dobry kawałek trance'owy czy rapowy. Bo to nie tylko rymowanie o "bitchez and coke", ani tworzenie jednego bitu z powtarzającym się basem. Rozumiem, że tak postrzegasz gatunki muzyki, o jakich piszesz. Nie można tylko opierać się na stereotypach. "Techno" (którego połowa obecnych tak naprawdę nie słyszała) to nie tylko bezmyślna rąbanina, a rap nie jest bezmyślną rymowanką na kradzionych samplach.
Niedobranoc. Jestem muzycznym krytykiem, zawsze lubie gdy ktos krytykuje muzyki jakiej slucham, niestety wasze wieszanie psow i ograniczone wypowiedzi pisane jezykiem podworkowym nie mozna nazwac krytyka. Jestescie smutni.Matko, człowieku ogarnij się trochę... żal się robi czytając tak ograniczone wypowiedzi...
To byłoby na tyle... teraz czas spać, niestety w totalnie popsutym nastroju...O_o... Nie pytaj proszę o nic, nie wymądrzaj się więcej, dałeś już popis wystarczający, poza tym tak czy siak już do tego tematu nie zaglądnę, szkoda nerwów, jest co najmniej 100 lepszych zajęc niż konwersacja z muzycznym "krytykiem".
Napisano 12.10.2008 - 10:07
Napisano 12.10.2008 - 10:15
I masz racje!Ze swojej strony napiszę tyle: mam w rzyci co kto myśli o muzyce, której słucham, tym bardziej "krytycy" i "znawcy". Obchodzi mnie tylko czy dana piosenka mi się podoba. Nie widzę najmniejszego sensu w dzieleniu muzyki na gatunki, a tym bardziej podgatunki. Dla mnie istnieje muzyka, która mi się podoba i reszta.
W sumie mogę napisać, że słucham dobrej muzyki. To, co mi się podoba jest dla mnie dobre.
W tej chwili słucham płytki Symphony Of Enchanted Lands II - The Dark Secret zespołu Rhapsody. Wokal (nie licząc chórów) Jest fajny, melodyjny i czysty, ale głos wokalisty średnio mi się podoba. Jeśli chodzi o muzykę, to te słitaśne, milutkie melodyjki wpadają w ucho. Ogólnie podoba mi się ta płyta tym bardziej, że jak jej słucham czuję się jakbym słuchał śpiewanej opowieści
Napisano 12.10.2008 - 10:18
Napisano 12.10.2008 - 10:26
Napisano 12.10.2008 - 10:37
Napisano 12.10.2008 - 10:55
Czy ja mowilem, ze moja muzyka jest piekna? Jestes idiota, czy tylko udajesz?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych