Hard rock - głównie Faith No More, a z prekursorów to "Kiełbasa z dymem na wodzie" do tego Staszewski i Grabarz
Z mniej komercyjnych wszystko co niesie pozytywny fluid i nie skupia sie na robieniu kasiory. np:
Do tego dżez-owiec - Helge Schneider , który w swym fachu z każdym instrumentem robi co zechce, a mimo to jest jaki jest http://www.youtube.c...feature=related
RAC oi! Rock Metal np: ACDC Honor Nightwish Bachor Konkwista88 The Gits, lubię czasami też posłuchać jakiś klasycznych Mozart, Bethowen itp. nie lubię HipHłopu a techno-podobne to już jest totalna porażka (muzyka musi być grana na instrumentach a nie na komputerze)
Prawda że fajnie grają thewake. Ja ostatnio dorwałem kapele o nazwie RUOSKA, to finowie albo szwedzi, nie pamiętam dokładnie. Grają industrial i mocno słychać inspiracje Rammsteinem, zwłaszcza w wokalu. Jak ktoś lubi industrial to polecam w ogóle zespoły muzyczne ze Skandynawii są wg mnie najlepszymi zaspołami muzycznymi (nie, nie BassHunter troszkę 'cięższe' grupy)
Disco Italo jest cięższe od tej Ruoski Do Rammsteina nie mają startu absolutnie:p Nie no ale przyjemne takie pitu pitu. Z racji tego że mi się akurat nudzi to pospamuje trochę linkami
- Flobots - Handlebars , genialny utwor
- Funeral Mist - naprawde mocarny bm ze szwecji
- Marduk , klasyka szwedzkiego bm
- Anima Damnata, nasz bluźnierczy rodzimy dm , okładka z tej epki niszczy
- Ephel Duath , jazz-metal z Włoch
- Furia, genialny polski band grający mocno klimatyczny bm
- znany i lubiany Satyricon
- nie dla katolikow ;x , nazwa adekwatna do granej prze nich muzyki
- bardzo fajny cover soundtracka z Mechanicznej Pomarańczy
Ja obracam się głównie w rapie, tj od beastie boys, run dmc, wu tang clan, a tribe called quest, do kalibra, solówek daba, pijanych powietrzem, dge, ale raczej z czasów opowieści z betonowego lasu czy nawet drewnianej małpy, gdy był "mniej tłusty". Jeszcze kilku by się znalazło, ale to taka moja podstawa podstaw.
Ja ostatnio slucham kapel od Alice in Chains- (Tylko z Laynem!), Deftones - Po kapele typu Kronos - , Fleshcrawl - , Vital remains -http://www.youtube.com/watch?v=DUs2i58iK7Y, Oczywiscie dobrym BM tez nie pogardze. Ogolnie slucham troszke rapu typu 2pac, Snoop, Cypress Hill, i paru innych, a jezeli chodzi o odmiany rapu, np Horrorcore czy DeathRap to w takich odmianach bardziej sie otaczam, polecam tu Preacher X, Necro, Kidcrusher, Sutter Kain.