Napisano 19.10.2014 - 19:49
Napisano 19.10.2014 - 21:42
wiecej osob slucha trance'u niz hip hopu czy house, wow podejrzewam ze z polowa tych osob myli trance z czyms innym
Napisano 23.01.2015 - 23:01
Proszę bardzo, miłośnicy hipsropu i rapu, hehe. Chórki murzyńskie mnie po prostu POWALIŁY!
Tak samo jak w ankiecie jest pcja do zaznaczenia:
Hip-hop i rap to teoretycznie jedno i to samo ale jednak nie. Hip-hop nie jest muzyka w pelnym swoim znaczeniu.
Co do kawalka to fakt jest kiepski ale nawet w Polsce mamy paru wykonawcow i grup ze sceny hip-hopowej ktorzy sa rzeczywiscie dobrzy i reprezentuja jakis poziom wiec nie mozna tez skreslac calego gatunku muzycznego.
Napisano 24.01.2015 - 10:18
Ja pierniczę dokąd zmierza ten świat???
Proszę bardzo, miłośnicy hipsropu i rapu, hehe. Chórki murzyńskie mnie po prostu POWALIŁY!
Myślałem, że było wiadome "dokąd zmierza ten świat" od lat 80-ych, gdy tematyka seksualna w świecie szołbiznesu stawała się coraz bardziej na miejscu.
Zarzut pod kątem całego gatunku dość żenujący, bo w wielu gatunkach znajdziemy podobny poziom. Tak jakby ktoś słuchający np. Paktofoniki musiał od razu ubóstwiać coś takiego.
Napisano 14.02.2015 - 14:14
Zaciekawił mnie niedawno Steve Reich, kompozytor minimalistyczny. Jego metoda opiera się na uzyskiwaniu efektów rytmicznych wskutek nakładania się pewnych stałych fraz. Na przykład w Violin Phase mamy nałożonych na siebie kilka fragmentów granych na wiolonczeli. Kolejne fragmenty są zapętlane i łączone. Ponieważ każdy ma inną długość, wszystkie efekty dźwiękowe są uzyskiwane za sprawą powstawania wspólnych wielokrotności różnych fragmentów - jedne fragmenty nakładają się tak, że są słyszane jak jedna melodia, inne rozbiegają się tak, że sobie przeszkadzają.
Na podobnym pomyśle oparty jest Six Marimbas grany na sześciu ksylofonach:
Takie zapętlone utwory tworzą kompozycje bez skojarzeń, które mogą gdzieś tam płynąć w tle.
Napisano 08.04.2015 - 15:15
Teraz to ja się bardzo mocno przerzuciłem po prostu na hip hop ; ) wróciłem Panie i Panowie do klasyki czyli no wiecie po prostu do takiego czegoś jak Paktofonika i też Peja - te starsze kawałki jeszcze jak grał Magik. Z Peji to cały czas teraz katuję płytę na legalu co akurat jest bardzo taka dobra i fajna.
Napisano 13.04.2015 - 08:17
Jest jeszcze taka osoba co tego słucha no wręcz idealnie jest ; )) ja też tego słucham i tak jakoś zacięciee Jeszcze dodatkowo bardzo lubię sobie posłuchać rege czyli Boba Marleya a ostatnio też się przerzuciłem na Kamila Bednarka i naprawdę wszystko dobre są te takie chilloutowe nutki : ) ktoś jeszcze tego słucha?
Napisano 13.04.2015 - 10:56
Takie spokojnee i żeby złapać klimat..Już trochę z tego wyrosłem i teraz zdecydowanie po prostu słucham sobie czegoś takiego jak radio rmf fm i nic więcej. Dla mnie to są najlepsze hity ogólnie tak przez cały czas : ) dużo tutaj jest nutek tych najlepszych polskich wykonawców jak Chylińska, Lemon : )
Napisano 17.04.2015 - 09:09
Stawiacie na polską muzykę no dobrze : ) w sumie co polskie to najlepsze heeh Jeśli chodzi o mnie to ja słucham tylko rocku i to takiego prawdziwego tylko ! : D głównie w moich głośnikach jest po prostu u2 czy też nawet RHPC ale ostatnio i tak bardzo namiętnie sobie słucham czegoś takiego jak po prostu Linkin Park i figure 09 cały czas.
Napisano 17.04.2015 - 09:21
@Zaciekawiony:
Steve Reich jest świetny. Z tych jego "fazowych" kompozycji chyba najbardziej lubię Piano Phase, nota bene wykonywane okazjonalnie przez naszego Leszka Możdzera na żywo - brzmi kosmicznie.
Trochę bardziej rozbudowane, ale w gruncie rzeczy oparte na podobnych "kształtach" utwory tworzy Philip Glass:
Napisano 21.04.2015 - 11:25
Też słucham Linkin Park. Nawet byłem na ich koncercie właśnie na żywo i było świetnie. Jeszcze z takich mocniejszych zespołów to sobie słucham Metalicy i Merlina Monsona. : D to jest w sumie dla mnie taka najlepsza muzyka i po prostu zdecydowanie mi się bardzo dobrze tego słucha
Napisano 14.11.2015 - 21:37
Napisano 26.12.2015 - 17:57
Ja słucham głównie rapu i metalu czasami jakiś trance załączę podczas gry, jakoś mi nie przeszkadza różnica w tych gatunkach muzycznych lubie to i to.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych