mimo wszystko Da Vinci świetnie malował i świetnie wtapia farsę w piękne obrazy
szacunek dla niego
a ateistą jestem i chu. wam do tego

o.0 mohery to poprawne słowo. No no świat idzie naprzód ewolucja

Napisano 06.04.2008 - 18:02
Napisano 27.05.2009 - 13:43
Toperz, ależ oczywiście, że ateizm jest swego rodzaju religią, gdzie obiektem kultu jest nieistnienie Boga. W swoim zacietrzewieniu antyreligijnym tworzycie masę tekstów, które mają na celu dyskredytowanie Kościoła, podważacie fakty historyczne, wchodzicie w polemikę z prawdami wiary i dogmatami.. Zupełnie jak fundamentaliści innych religii, którzy szukają dowodów na obalenie wierzeń innych...
Napisano 27.05.2009 - 19:41
Napisano 27.05.2009 - 21:29
Napisano 03.06.2009 - 11:03
Zapraszam Ateistów, Agnostyków i Niewierzących tutaj: <a href="http://lista.racjonalista.pl/" target="_blank">http://lista.racjonalista.pl/</a>
Jak można nie lubić dzieci? Przecież, zdaniem niektórych, odpowiednio przypieczone i polane sosem z kurczaka mogą być naprawdę smaczne! ((...)
Ateista i dzieci nie lubi
Kiedyś był Stalin, teraz jest Jan Paweł II (nie powinno być podtytułu? Na przykład Jan Paweł 2: Powrót Papieża, albo Jan Paweł 2: Kontratak Ukrzyżowanych Zombie?).(...)
- Jan Paweł II traktowany jest w Polsce jak złoty cielec - twierdzi aktorka Anna Mucha. - Mało kto postępuje zgodnie z jego naukami, ale każdy może sobie postawić na półce album za 15 zł z fotografiami papieża. W tym, że Kubica ma na kasku napisane "JP2", dopatrujemy się przyczyny tego, że przeżył wypadek. To absurd!
[ironia]Ach, ci biedni, miłosierni i wiecznie prześladowani katolicy, którzy próbują tylko bronić swoich wartości... [/ironia](...)
Łukasz wie, że nie jest łatwo, bo ma sąsiada, który od jakiegoś czasu nie chodzi do kościoła. Najpierw miejscowe babcie przestały mu odpowiadać na "dzień dobry", potem proboszcz na kazaniu powiedział, że to komunista, a potem ktoś mu wybił szybę w oknie. (...)
W ateizmie nie ma obiektu kultu (a przynajmniej ja nic o tym nie wiem - ateistą nie jestem). Jeśli dla ciebie brak kultu jest kultem, to w takim razie kontynent powinien być oceanem, bo przecież nie ma tam wody (my brain just exploded). Na temat podważania faktów historycznych przez ateistów nic nie wiem (podpowiedź: żydowski zombi wstający po trzech dniach z grobu nie jest faktem historycznym, przynajmniej tak długo, jak nie ma na to mocnych dowodów), chyba że robiły to jakieś pojedyncze osobniki. Kościoła nie trzeba dyskredytować - robi to on sam i jego wyznawcy.Toperz, ależ oczywiście, że ateizm jest swego rodzaju religią, gdzie obiektem kultu jest nieistnienie Boga. W swoim zacietrzewieniu antyreligijnym tworzycie masę tekstów, które mają na celu dyskredytowanie Kościoła, podważacie fakty historyczne, wchodzicie w polemikę z prawdami wiary i dogmatami.. Zupełnie jak fundamentaliści innych religii, którzy szukają dowodów na obalenie wierzeń innych...
(...)
Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi to przecież też religia, sami masochiści nie ma się co spierać.Potem taki otrzyma legitymacje honorowego dawcy i wszyscy będą już wiedzieć że jego Bogiem jest Richard von Krafft.
Przecież to takie logiczne.
Napisano 03.06.2009 - 20:26
Jeśli zaś o samą "wielką listę ateistów i agnostyków" chodzi, to nie za bardzo rozumiem, po co ta lista - aby się pochwalić?
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych