Skocz do zawartości

Superdzieci z Chin !!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

London.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wspomniałem wcześniej, dzieci te cechują się wrodzoną mądrością od chwili wypowiedzienia pierwszych słów, zdań.

Czyli niemowa nie może być Indygo bo nie wypowie swoich pierwszych słów? ;)

To nie jest bezsensu, dlatego takie dzieci wychowują się we własnym gronie w specjalnych ośrodkach, o których zapewne słyszałeś. Dzieci te trzeba otaczac specjalną opieką do czasu kiedy one staną się już względnie ukształtowane. Nadwrażliwy nie znaczy - Nie mam siły przebicia.

Jakież to są ośrodki jeśli można wiedzieć? :)

KicHu co w ciebie wstąpiło, muhad ma rację i daj spokój bo chyba nic nie rozumiesz.

To ja chyba też nie rozumiem. :(

:peace:
  • 0

BosopopiasQ.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I pieknie.. mamy tutaj specjalistów.. wpisali w googlach 'Indgo', przeczytali pierwszy link i już są ekspertami..

Czytając niektóre wypowiedzi można stwierdzić, że jeśli ktokolwiek miałby być "ekspertem" w tej sprawie to na pewno nie był byś nim Ty.
Tak obserwuje wątek i coraz bardziej nabieram przekonania, że Muhad jest bardziej wiarygodny. Przynajmniej argumentuje swoje wypowiedzi odnośnie wątku, gdzie Ty nie wnosisz do tematu nic poza tym, że wszystko negujesz i za wszelką cenę chcesz podważyć Jego wypowiedzi, jakiekolwiek by były.
Jak widać, dla Ciebie nie liczy się merytoryka tylko zgryźliwość, więc zapewne doczekam się "błyskotliwej" riposty w Twoim wykonaniu..i wcale mnie to nie zdziwi..
  • 0

London.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ty nie wnosisz do tematu nic poza tym, że wszystko negujesz i za wszelką cenę chcesz podważyć Jego wypowiedzi, jakiekolwiek by były.

Kwestionuj, kwestionuj, a dojdziesz do prawdy :peace:
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I pieknie.. mamy tutaj specjalistów.. wpisali w googlach 'Indgo', przeczytali pierwszy link i już są ekspertami..

Czytając niektóre wypowiedzi można stwierdzić, że jeśli ktokolwiek miałby być "ekspertem" w tej sprawie to na pewno nie był byś nim Ty.

Czy ja wiem, dwaj panowie wymieniają się swoimi poglądami odnośnie Indygo. Nie ma tu ekspertów, są teorie. Jeden ma swoją, drugi swoją, ja moge mieć inną i Ty też :P

Nie zapominajmny...bez niepodważalnych dowodów...to każdy sobie rzepke skrobie.

Ja zadałem tylko jedno pytanko, z którego odpowiedzi średnio jestem zadowolony. Bo nie można widzieć czegoś gołym okiem...po czym za chwile jest to jednak widziane dla wybranych. Albo widzi każdy albo wybrani. Wybrani widzą wszystkie aury więc gdzie tu to gołe oko ? Pozostaje mi przyjąć, że wybrany widzi jeszcze lepiej i dlatego jestem średnio zadowolony, bardzo mocno naciągana to teoria bowiem :D
  • 0

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To tak...
Aure może zobaczyć każdy, to fakt i chyba raczej nikt nie będzie tego kwestionował..
Indygo ma inna aure, z uwagi na kolor (a nie na budowe jak mówi muhad), a jako że aura może się zmieniać (zarówno na lepsze, jak i na gorsze), wysnułem teorię że każdy może zostać Indygo, ponieważ każdy może rozwijać się do tego poziomu duchowego, a nawet dalej..
Okey, muhad.. Musze się z Tobą zgodzić że Indygo i Krzyształki rodzą się już takimi, ale czy to wyklucza możliwość żeby ktoś inny przez cieżką pracę, wytrwałość i miłość do Boga stał sie Indygo? Sądzesz że podczas życia JPII, jego aura w ogóle nie uległa zmianie? Jesteśmy na ziemi po to żeby się rozwijać, a nie odtwarzać bezdusznie wymyślone role..
  • 0

#81 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Hmm, może za chwile nasz muhamed Ali odkryje że tylko Krzyształki i Indygo maja aury? Bo już grubo mieszasz i sam sobie przeczysz..

Nie zaprzeczam samemu sobie.

Gdzie napisałem, że tylko Kryształki i INdygo mają aurę?

Wszyscy ją posiadamy, ale my przeciętni nigdy nie będziemy mieli takiej aury jak one, czy to tak trudno zrozumiec?

Rozumiem, że wiesz to z własnych doświadczeń i obserwacji? Hmm, a teraz może nie Ty (bo jestes jak ten starsze panie z radia maryja), ale użytkownicy, niech sie zastanowią co Ty mówisz? Skąd Ty w ogóle bierzesz takie informacje?

Kichu,
prócz tego, że siedzę na tym forum od samego początku i że mam temat Indygo itp. w małym palcu, to czytałem różne artykuły. Dotyczyły one relacji rodziców, czy to szefów ośrodków utworzonych specjalnie dla tych dzieci.

Co Ty nam tu robisz? Pokazujesz różne teorie? Bo narazie każdy Twój post, opisuje dziecko Indygo inaczej..

Opis jest jak najbardziej dokładny.
Odnoszę wrażenie, że Ty nie rozumiesz tego co czytasz, ani nie rozumiesz tego co sam piszesz.

Ma racje, to robimy podsumowanie i kończymy:

1) Dzieci Indygo maja autyzm i aure widoczna ludzkim okiem
2) Indygo wychowują się we własnym gronie w specjalnych ośrodkach
3) Dzieci te cechują się wrodzoną mądrością od chwili wypowiedzienia pierwszych słów, zdań. (tak od urodzenia mówia)

1. Dzieci te wyglądają tak jakby miały autyzm, co niie zawsze jest regułą.

Wybacz, mniej dosadnie się wcześniej wyraziłem.

Teraz lepiej?

2. Wychowują się w podobnych ośrodkach jak w przypadku Kryształków, ale nie wszystkie. To logiczne przecież.

3. Cechują się modrąścią - emocjonalną, duchową itp. o czym nie zawsze muszą mówic.

Czyli niemowa nie może być Indygo bo nie wypowie swoich pierwszych słów? ;)

Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś i się zastanów. Czasem odnoszę wrażenie, że ja dyskutuję z 8 letnimi dziecmi.

Ludzie na litośc Boską!

Niemowa może byc, to nie jest regułą.

Czy tak trudno zrozumiec, że Indygo się rodzisz ale nie możesz się w niego zmienic?

To nie jest transformers.

To ja chyba też nie rozumiem. :(

No najwyraźniej.

Ja zadałem tylko jedno pytanko, z którego odpowiedzi średnio jestem zadowolony. Bo nie można widzieć czegoś gołym okiem...po czym za chwile jest to jednak widziane dla wybranych. Albo widzi każdy albo wybrani. Wybrani widzą wszystkie aury więc gdzie tu to gołe oko ? Pozostaje mi przyjąć, że wybrany widzi jeszcze lepiej i dlatego jestem średnio zadowolony, bardzo mocno naciągana to teoria bowiem :D

Widzenie aury jest bardziej złożone niż by się mogło wydawac.

Każdy ma aurę, ale nie każdy może ją dostrzec u drugiego człowieka.
Dlaczego? Nie każdy posiada dar widzenia aury. Gdyby było inaczej, to wszyscy widzielibyśmy siebie świecących a tak nie jest.
Jednak są ludzie, którzy potrafią określic aurę kogokolwiek i to jest naturalne.

Aurę można zobaczyc na specjalnie zrobionym zdjęciu, czasem na zwykłym. W przypadku Indygo jest to możliwe. Możliwe jest też dostrzeżenie jej gołym okiem, ale nie każdy ma tą możliwośc.

Jeśli chodzi o dzieci kryształu - ich aura jest widoczna dla prawie wszystkich.

Indygo ma inna aure, z uwagi na kolor (a nie na budowe jak mówi muhad), a jako że aura może się zmieniać (zarówno na lepsze, jak i na gorsze), wysnułem teorię że każdy może zostać Indygo, ponieważ każdy może rozwijać się do tego poziomu duchowego, a nawet dalej..

Nigdzie nie pisałem o budowie aury. Pisałem o odmienności. Kolejny raz nie przeczytałeś ze zrozumieniem.

Gdyby każdy mógł zostac Indygo, to pojęcie Indygo nie miało by sensu.

Owszem, każdy może rozwijac się duchowo, ale nikt podczas jednego żywota nie jest w stanie przeskoczyc rozwoju Indygo, czy Dziecka Kryształu. Jest to niemożliwe - dlatego te dzieci są tak wyjątkowe.

Okey, muhad.. Musze się z Tobą zgodzić że Indygo i Krzyształki rodzą się już takimi, ale czy to wyklucza możliwość żeby ktoś inny przez cieżką pracę, wytrwałość i miłość do Boga stał sie Indygo? Sądzesz że podczas życia JPII, jego aura w ogóle nie uległa zmianie? Jesteśmy na ziemi po to żeby się rozwijać, a nie odtwarzać bezdusznie wymyślone role..

Kichu, te dzieci rodzą się by potem pokazywac nam kierunek rozwoju. One posiadają zdolności, których nie nabędziemy w jednym wcieleniu.

Powiem Ci coś tak na koniec;

Gdyby było możliwe osiągnąc w jednym życiu to co one potrafią od chwili narodzin, to same ich narodziny nie miałyby sensu.

Mnisi postawili na rozwój duchowy a nawet oni im nie dorastają do pięt. Mnisi jesdynie opanowali i to też nieliczni sztukę ingerencji umysłu na rzeczywistośc - czyli np. lewitacja, czasem nawet telekineza czy umiejętne wykorzystywanie energii, czakr.
Te dzieci mają dary, których można tylko pozazdrościc.

One takie się rodzą, my nie i dlatego nie jesteśmy Indygo i nimi nie będziemy.
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektóre wasze wypowiedzi wyglądają jak oparte na czasopismach kryptonaukowych. Dość zabawnie się to czyta!

Nie ma tak naprawdę zew. cech dzieci indygo! Samo indygo oznacza tylko potencjał. Albo zostanie on zmarnowany albo nie.
Ktoś wyżej pisał o osiągnięciu poziomu rozwoju duchowego indygo, jest to mozliwe, a nawet więcej. Tylko, że indygo to indygo. Dla takich "rzemieślników", a nie "talentów" musiała by być jakaś inna nazwa. Indygo to normalni ludzie, którzy mają większy potencjał w pewnych kierunkach (paranormalnych), niż normalni ludzie. I oczywiście posiadają naturalną dobroć w sobie, oraz cheć niesienia pomocy innym!

To co mnie smuci to, że ludzie koncentrują się na cechach paranormalnych, a u Indygo przecież nie o to się rozchodzi. Znów to patrzenie tylko na to co mozna dostrzeć. Nastawienie do świata i naturalna mądrość tych ludzi wyróżnia i kilka innych cech tego typu. A nie jak niektóre książki uważają przedewszystkim zdolności paranormalne, choć to też. Ale to wszystko i tak zależy od jednostki, a nie od jakiejś reguły, każdy jest inny i indygo też są różni. Wrzucając ich do jednego wora, jest dylikatnie mówiąc paranoja i niezłą błazenadą.
  • 0

#83 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie ma tak naprawdę zew. cech dzieci indygo! Samo indygo oznacza tylko potencjał. Albo zostanie on zmarnowany albo nie.
Ktoś wyżej pisał o osiągnięciu poziomu rozwoju duchowego indygo, jest to mozliwe, a nawet więcej. Tylko, że indygo to indygo.

Racja, ale z jednym się nie zgodzę. Osiągnięcie poziomu Indygo przez zwykłego człowieka w jednym wcieleniu jest praktycznie niemożliwe.

To co mnie smuci to, że ludzie koncentrują się na cechach paranormalnych, a u Indygo przecież nie o to się rozchodzi. Znów to patrzenie tylko na to co mozna dostrzeć. Nastawienie do świata i naturalna mądrość tych ludzi wyróżnia i kilka innych cech tego typu. A nie jak niektóre książki uważają przedewszystkim zdolności paranormalne, choć to też. Ale to wszystko i tak zależy od jednostki, a nie od jakiejś reguły, każdy jest inny i indygo też są różni. Wrzucając ich do jednego wora, jest dylikatnie mówiąc paranoja i niezłą błazenadą.

Gdybyś czytał uważniej moje posty dostrzegłbyś w nich coś więcej niż postrzeganie Ich pod względem Paranormalnym.
  • 0

London.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś i się zastanów. Czasem odnoszę wrażenie, że ja dyskutuję z 8 letnimi dziecmi.

Ok przyznaje, nieco źle zrozumiałem tamto zdanie. :P

Gdybyś czytał uważniej moje posty dostrzegłbyś w nich coś więcej niż postrzeganie Ich pod względem Paranormalnym.

Coś dużo ludzi chyba nie czyta uważnie twoich postów. mmm :)

No i jeszcze, czy mógłbyś podać jakieś informacje na temat tych specjalnych ośrodków?

:peace:
  • 0

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Forum dysmózgowców.. Tylko jeden user sam rozumie co pisze.. a reszta to w ogóle tępe gamonie.. Tak tak, mudzio.. my Ci nawet do pięt nie dorastamy bo jak sam mówisz:

prócz tego, że siedzę na tym forum od samego początku i że mam temat Indygo itp. w małym palcu, to czytałem różne artykuły. Dotyczyły one relacji rodziców, czy to szefów ośrodków utworzonych specjalnie dla tych dzieci.

No, panie i panowie specjalista..
Te ośrodki to chyba tylko Tobie sa znane... bo podajesz takie konkrety jak Sumerowie o swoim pochodzeniu..
Czytałes reportaże? Gdzie u Nataliusa? (czy jak to sie ta szopka nazywa..)
Wiesz, co jest smutne? Że żyjesz z takim chorym światopoglądem.. ale okej.. ja już kończe, niech userzy sami ocenia, który z nas mówi madrzej.. ale pewnie i tak nie beda uwaznie czytać i nie zrozumiają..
A teraz sentencja i zakończenie:
Ludu! Słuchajcie Muhada! On bowiem wie że los tego świata tkwi w dzieciach z autyzmem.. Traktuje te [dzieci] jak swoich prekursorów, i dążcie do ich mistrzostwa.. Trenujcie dzień i noc.. (Szkoda że mudzio nie wie, ze autyzm jest wyinkiem opetania.. no ale trudno..)
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Też bym chciał się dowiedzieć coś o tych ośrodkach.

Musze się wtrącic w te teorie z pewnym problemem ;) Otóż jak czytam na początku

W marcu 1979 roku ... a do redakcji zaczęli zgłaszać się rodzice dzieci obarzonych podobnymi umiejętnościami.... żyły tysiące dzieci

dzięki swym wrodzonym darom mogły zająć się swym celem życiowym, na realizacji którego wszyscy skorzystamy."

Rozumiem więc, że dziś te tysiące dzieci to większość już nie dzieci tylko dorośli starsi ode mnie. No i gdzie te efekty zmian ? Ja cały czas tylko słysze o zmianach na gorsze na naszym globie :/
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Racja, ale z jednym się nie zgodzę. Osiągnięcie poziomu Indygo przez zwykłego człowieka w jednym wcieleniu jest praktycznie niemożliwe.

A gdzie ja określiłem czas osiągnięcia owego poziomu? CZYTAMY ZE ZROZUMIENIEM!

Odnosiłem się do wielu osób, dlatego też nie kierowałem konkretnie do nikogo mojej wypowiedzi, tylko do fragmentów które były na forum. A fragment to nie całość wypowiedzi. To, że zacytowałem tylko fragment z twojej wypowiedzi, nie znaczy, że tylko ów odpowiedź była kierowaną do Ciebie w całości.

Muhad klasyka to tylko to co było i jest dobre oraz wzorem! To, że jesteś i byłeś, nie znaczy że będziesz! Więcej pokory i dystansu, to internet, nie prywatne podwórko.

ps: Jakby ktoś chciał się czepiać ort i gram... to proszę o wyrozumiałość ;)
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

chciałem zapytać o to samo co Xellos. bo póki co wygląda na to, że dzieci indygo na zawsze pozostają dziećmi (najwidoczniej zamkniętymi w ośrodkach, co brzmi śmiesznie dla mnie), nigdy nie dorastają i jakoś nie wypełniają swojej misji naprawiania ludzkości czy wykorzystywania swoich 'super mocy' i wielkiej mądrości przodków do pomocy.
  • 0

#89 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Forum dysmózgowców.. Tylko jeden user sam rozumie co pisze.. a reszta to w ogóle tępe gamonie.. Tak tak, mudzio.. my Ci nawet do pięt nie dorastamy bo jak sam mówisz:

Mógłbyś sobie darowac ubliżanie. To już kolejna wycieczka w moim kierunku. Nie potrafisz inaczej?

Te ośrodki to chyba tylko Tobie sa znane... bo podajesz takie konkrety jak Sumerowie o swoim pochodzeniu..

Po pierwsze to są informacje skąd wywodzą się sumerowie, więc radzę poczytac ;-) dj_cinex podawał masę artykułów na ten temat, no i nie tylko na ten ;-)

Po drugie, jeśli moje argumenty Ci nie odpowiadają, to poszukaj gdzieś lepszych i już po sprawie.

Czytałes reportaże? Gdzie u Nataliusa? (czy jak to sie ta szopka nazywa..)

Tutaj i nie tutaj ale nie z nautilusa.

Wiesz, co jest smutne? Że żyjesz z takim chorym światopoglądem.. ale okej.. ja już kończe, niech userzy sami ocenia, który z nas mówi madrzej.. ale pewnie i tak nie beda uwaznie czytać i nie zrozumiają..

A co w moim światopoglądzie jest nie tak? ;-)

BTW; ja piszę prostym językiem, który nie jest trudny do zrozumienia. Wytłumaczyłem Ci pewne rzeczy, których nie przyjąłeś do wiadomości. Pytam teraz, czy to jest moja wina ,że nie zrozumiałeś?

A teraz sentencja i zakończenie:
Ludu! Słuchajcie Muhada! On bowiem wie że los tego świata tkwi w dzieciach z autyzmem.. Traktuje te [dzieci] jak swoich prekursorów, i dążcie do ich mistrzostwa.. Trenujcie dzień i noc.. (Szkoda że mudzio nie wie, ze autyzm jest wyinkiem opetania.. no ale trudno..)

Zdarzają się Indygo z autyzmem. Indygo często wyglądają też jak dzieci autystyczne, a wcale nimi nie są, także autyzm to nie reguła.

Autyzm nie jest wynikiem żadnego opętania.
Skąd Ty w ogóle czerpiesz takie informacje?

BTW; Kichu nie rozumiem jednej rzeczy. Z jakiej racji piszesz do mnie w ten sposób? Po co piszesz takie bzdury?
Nigdzie nie napisałem, że jestem specjalistą. Tak w ogóle nie znasz mnie, nie wiesz co siedzi mi w głowie i nie znasz mojego światopoglądu.

Myślę, że z braku argumentów stwierdziłeś, że - a dopiekę Muhadowi, wyleję swoją frustrację i poobrażam go.
Nie tak było?

Muhad klasyka to tylko to co było i jest dobre oraz wzorem! To, że jesteś i byłeś, nie znaczy że będziesz! Więcej pokory i dystansu, to internet, nie prywatne podwórko.

Co Ty do mnie napisałeś? :)

chciałem zapytać o to samo co Xellos. bo póki co wygląda na to, że dzieci indygo na zawsze pozostają dziećmi (najwidoczniej zamkniętymi w ośrodkach, co brzmi śmiesznie dla mnie), nigdy nie dorastają i jakoś nie wypełniają swojej misji naprawiania ludzkości czy wykorzystywania swoich 'super mocy' i wielkiej mądrości przodków do pomocy.

One nie są zamknięte na zawsze. Tylko do pewnegu czasu, kiedy uzna się, że są już gotowe do realizowania swoich planów.
One dorastają i robią swoje ;-)
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy mógłby ktoś w tym temacie zacząć pisać konkrety? Prześledziłem całe 6 stron i są tylko jakieś ogólnikowe infa o specjalnych ośrodkach, dzieciach indygo, przepychanki słowne.

One nie są zamknięte na zawsze. Tylko do pewnegu czasu, kiedy uzna się, że są już gotowe do realizowania swoich planów.
One dorastają i robią swoje ;-)

Kto i kiedy ma to uznać? Te dzieci z '79 roku też są jeszcze zamknięte?
Proszę o przykład co konkretnie zrobiły dzieci indygo (konkretnie, bez bzdur w stylu "niosą miłośc" itp.).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych