Skocz do zawartości

Zdjęcie

Programowanie dla początkujących

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

dziadekkleofas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

#include <parapsi.h>
#include <worldio.h>

using astralspace std;

object psiball(r);
{
ball = pi * r * 2
}

int main();
{
psiball(8);
}

:P Żart. Jeśli się w to bawimy, to na pewno z łatwością da się zaprogramować takie cuś po prostu wyobrażając sobie, do czego miałoby to przysłużyć. Ludzka siła woli jest potężna. ;]
  • 0

tomason.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zrobienie flaring(tak to sie nazywa, jezeli sie nie myle) jest trudne nawet dla zaawansowanych Psionikow :)
  • 0

Madafaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z sensem będzie dopiero jak zrozumiesz? :) .

Z sensem będzie jak będzie odpowiedzią na pytania które zostały postawione w tym temacie i to tak, żeby pytający zrozumieli odpowiedź.
  • 0

Mateooo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mniejsza o wiekszosc ale o ile sie nie myle to tematem jest "programowanie dla poczatkujacych" a nie bylo jeszcze ani jednego posta w ktorym byloby naprawde opisane porzadnie te programowanie przynajmniej mi sie tak wydaje jak ktos mysli inaczej niech sie wypowie :) I jak narazie widze ze tylko Madafaka i Maikeru <ktorzy tez chca cos wiedziec ...> mnie rozumieja :mrgreen: pozdro :)
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeczytałam to co jest zamieszczone w dziale dla początkujących.
Jest napisane dobrze.
Potrzebujemy czasu aby poczuć energię. Zmienić sposób myślenia, złamać stereotypy.
Przecież uczoną cię ,że to NIE istnieje.
Jest to obszerny temat dlatego prościej jest odpowiadać na konkretne pytania.
Nie ma potrzeby powielać pracy osób które to zrobiły.
Nie podajesz informacji z czym masz problem, na jakim etapie powstał.
Jak chcesz odpowiedzi to ją umożliw :) .
Przecież nie ma sensu powielać tekstu.
Chętnie odpowiem na pytania.
  • 0

Madafaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz jak próbuję to czuję ciepło w miejscu gdzie go sobie wyobrażam, ale to jest na zasadzie że "energia" spływa do tego miejsca i czuję ciepło. Ale nie potrafię "wykryć" energii, a co dopiero jej poruszać.

Tu masz mój problem.

I jeszcze pytanie co powinienem wizualizować przy psychokinezie (psiwheel)?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacznij :) od zmiany sposobu myślenia.
NIE wyobrażaj sobie. Poczuj.
Wyobrażasz sobie na poziomie świata mentalnego czyli świata myśli.
Odczuwasz na poziomie astralnym czyli świecie uczuć.
Zajmij się na początku samym odczuciem, odczuwaniem.
Za jakiś czas jak będziesz pewny tego że CZUJESZ przejdź do wizualizacji.
Wizualizacja nie jest wyobrażaniem sobie czegoś.
Wyobrażasz sobie jak przebiegnie np. spotkanie z kimś i jak przebiegnie spotkanie.
Jeśli odczułeś ciepło to jesteś na dobrej drodze.
Możesz odczuć opór przy powolnym zbliżaniu dłoni do siebie.
Pojawić się może odczucie wibracji.
Uczucie gęstości.
Możesz odczuć wszystko na raz.
Jak to poczujesz możesz zacząć się tą energią :) bawić.
Czy było już dobrze ?
  • 0

damczer.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zacznij :) od zmiany sposobu myślenia.
NIE wyobrażaj sobie. Poczuj.
Wyobrażasz sobie na poziomie świata mentalnego czyli świata myśli.
Odczuwasz na poziomie astralnym czyli świecie uczuć.
Zajmij się na początku samym odczuciem, odczuwaniem.
Za jakiś czas jak będziesz pewny tego że CZUJESZ przejdź do wizualizacji.
Wizualizacja nie jest wyobrażaniem sobie czegoś.
Wyobrażasz sobie jak przebiegnie np. spotkanie z kimś i jak przebiegnie spotkanie.
Jeśli odczułeś ciepło to jesteś na dobrej drodze.
Możesz odczuć opór przy powolnym zbliżaniu dłoni do siebie.
Pojawić się może odczucie wibracji.
Uczucie gęstości.
Możesz odczuć wszystko na raz.
Jak to poczujesz możesz zacząć się tą energią :) bawić.
Czy było już dobrze ?

A jeśli ja przy zbliżeniu w skupieniu dłoni odczuwam klucie w opuszkach palców to co to oznacza? I jak ewentualnie (choć średnio w to wierzę) mógłbym tego użyć.
  • 0

Mateooo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No wreszcie !! widze Aidil ze wreszcie sie rozumiemy bo Twoje wypowiedzi zaczynaja byc nie tylko obszerniejsze ale i z sensem :D a jezeli chcesz konkretow... to zapytam sie Ciebie wprost ... opisz DOKLADNIE < bez zadnej sciemy i teorii tylko w samej praktyce> jak ty robisz i programujesz PSI balla spobuj jak najdokladniej bo to nie chodzi ze nie zrozumiem jak powiesz oglednie tylko chodzi mi o to zebym ja < i mam nadzieje nie tylko> mogł porównac jak ja to robie a jak to robisz Ty . To jest wazne bo czesto zdarzaja sie pytania typu " czy ja cos robie nie tak ?" Jesli Ty badz ktos inny ktory potrafi to robic opisalby to dokladnie wtedy albo dany czlowiek by zrozumial i by mu sie udalo albo by zrozumial ze on musi obrac inna technike bo ta akurat mu nie wychodzi
I wedlug mnie gdybym to ja posiadal wiedze na dany temat i ktosby sie mnie o to zapytal staralbym sie opowiedziec jak najdokladniej zeby i ta druga osoba zrozumiala bo oto w tym chodzi zeby nie tylko samemu umiec ale i zeby kogos nauczyc i zeby tamten umial tez... Sorq Aidil ze posluzyles mi jako przyklad ale musialem to jakos wytlumaczyc w zrozumialy sposob

AAA i sory za dluga wypowiedz xD
  • 0

Shinobi.
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ehhhh jak czytam wypowiedzi i prośby niecierpliwców typu ,,Zrób mi dokładny tutek bo chce od razu się tego nauczyć, a nie mam czasu na pojmowanie", to mnie normalnie krew zalewa. Chcecie dokładnego tutka jak zaprogramować psiball? Proszę bardzo, opisze jak ja go robie:
1)siadam,stoję,leżę itp.
2)tworze psiball
3)robie tak żeby był ciepły,zimny itp.
Koniec tutka.
Trudne? Nie, to wcale nie jest trudne. Zrozumieć to jedno, a poczuć to drugie. Ja nauczyłem się tworzyć psiball w 1 dzień, bo po prostu usiadłem i go stworzyłem. Nie zastanawiałem się czy istnieje czy nie, czy robię dobrze czy źle. Opór między dłońmi pojawił się sam. A po pewnym czasie kiedy odszedłem od tych wszystkich mądrych i natchnionych programów szkoleniowych, programowanie przyszło mi samo... Teraz nie muszę mówić ,,zrób się ciepły, zrób się ciepły..." , nie da się tego opisać ale jak zechcesz żeby był ciepły, zimny, leczniczy, mokry czy diabli wiedzą jaki, to tak się stanie. Ale bez cierpliwości, chęci eksperymentów i ciągłego samodoskonalenia możecie zapomnieć o szybkich wynikach, o ile jakiekolwiek się pojawią.

Ps: Nie wrzucajcie na Aidil i innych za to że nie piszą wam gotowych instrukcji, albo dlatego że tego nie rozumiecie, do tego trzeba dorosnąć.
  • 0

Madafaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No fajnie, a jak robisz że np. rusza się? I jak czujesz ów psiballa? A jak w przypadku psiwheel, co sobie wyobrażasz?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nadal uważam, że łatwiej jest odpowiadać na pytania.
Oczywiście tych osób które już czytały i podjęły próby.
Jak wiedzą już gdzie się zatrzymały, lub jak wiedzą z czymś idzie im coś nie tak jak by chciały.
Nie widzę potrzeby powielania tego co ktoś już napisał.
Na początku znajdź różnicę pomiędzy źródłami ciepła:
ciepło twoich rąk,
ciepło np. kaloryfera,
ciepło które pojawia się pomiędzy twoimi dłońmi jak nie ćwiczysz
ciepło które pojawia się jeśli już ćwiczysz.
Chodzi o kierunek ode mnie - do mnie.
Teraz rozróżnij uczucie:
Sprawdź czy odbierasz uczucia.
Z jakiej odległości.
Zobacz jak wpływa na ciebie uczucie jeśli ty je tworzysz - emanujesz nim.
Zobacz jak wpływa na ciebie uczucie innej osoby.
Zobacz co się z tobą dzieje : jeśli nie indentyfikujesz uczucia jako swoje i nie ma koło ciebie osoby której uczucie mógłbyś odbierać. Przypłynęło z przestrzeni.
Pytasz się po co?
Zmienność źródła. Długość fali i jej wibracja.
Następny poziom to wibracje myśli.
Ale wracając do energii eterycznej.
Zapomnij co czytałeś :) .( jak nie czytałeś to to zrób :) )
Jest to stan jakbyś wszedł w siebie. Zagłębił się w sobie.
Przesuń swoją świadomość do dłoni, które trzymasz 30 cm od siebie. Dłonie zwrócone są wewnętrzną str. do siebie.
Zamknij oczy.
Zejdź swoją świadomością do wewnętrznej str. dłoni.
Robiąc delikatne ruchy zbliżania i oddalania dłoni od siebie - powoli je zbliżaj do siebie.
Jak znajda sie jakieś 15 - 10 cm od siebie powinno się pojawić ( piszę powinno ponieważ tam jest twój wtórnik eteryczny.
Teraz masz okazję go poczuć )
Co?
Właśnie odpychanie lub ciepło, lub opór. wibrację, zmiana gęstości.
To co poczułeś to dalej TY.
Aby zrobię Psibala ja nie posługuję się swoja energia. biorę ja z przestrzeni.
Jak do tego wyżej pojawią się pytania ...
  • 0

Mateooo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzieki Aidil za obszerna i zrozumiala wypowiedz :)
tylko widze ze wszyscy tutaj chca konkretnych pytan ... wiec ja juz w ktoryms tam poscie powiedzialem i zadalem wprost sensowne pytanie: Jak Ty robisz Psi balla ?? przejrzalem cale forum i nie wiem czy niedokladnie czytalem czy naprawde nie ma takiej wypowiedzi ktorej oczekuje, a mianowicie normalna nie długa ale z sensem opisujaca to jak Wy robicie te psi balle te pytanie juz mnie meczy bo nie wiem czy ja to niezrozumiale pisze czy Wy mnie nie rozumiecie ... xD
wszedzie gdzioe nie spojrze czy to na tym forum czy na innym sa czystoteoretyczne stwierdzenia typu pkt 1, pkt2, pkt3 itd
Przeciez nie mowcie mi ze jak robicie psi balla to macie w myslach te punkciki i mowice sobie " teraz mam podniesc rece , teraz mam znalezc zrodlo itp." mysle ze nie tylko mnie ale takze i innych interesuje jak to sie robi w praktyce...
Te pytania nie sa w pelni dla mnie bo mysle ze wiecej ludzi chce sie dowiedziec co i jak :) I dziwi mnie jedno ze sa ludzie ktorzy wiedza jak to robic i w 99% im wychodzi a nie chca sie tym z nikim podzielic... nie wiem moze jak ja bede bardziej zaawansowany bede wiedzial dlaczego tak jest xD
ale narazie pozdro dla wszystkich :)
  • 0

Shinobi.
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mateoo nie rozumiem cię. Prosiłeś o opis jak robimy psiballe, napisałem ci taki opis, a ty odpowiadasz że chyba nikt cię nie rozumie :hmm: . Powiem ci dlaczego pisze że musisz sam do tego dojść na moim przykładzie(jak robiłem psiball już napisałem więc podam inny), mianowicie półtora roku temu kumpel powiedział mi o LD. Zaciekawiło mnie to i jeszcze tego samego dnia chciałem się jak najwięcej o tym dowiedzieć. Przed snem byłem tak podjarany świadomym śnieniem że omal nie odleciałem. Kiedy położyłem się spać w pierwszej chwili zobaczyłem jakiś plac, następnie swoje dłonie(na jakiejś stronce dowiedziałem się że patrząc na nie mogę zrobić test rzeczywistości) i zdałem sobie sprawę że śnię. Byłem taki szczęśliwy że za pierwszym razem mi wyszło, że zacząłem się budzić i tracić ostrość. Z innej stronki dowiedziałem się żeby obraz się wyostrzył, a umysł uspokoił trzeba energicznie pocierać dłonią o drugą dłoń i tak zrobiłem. Natychmiast obudziłem się w swoim łóżku z rękami razem. Od tamtej pory mimo dziesiątek tutoriali, porad, opisów, słów ludzi obeznanych w tej tematyce, bezustannych prób i eksperymentów(bazujących na w/w źródłach) ani razu nie osiągnąłem LD. Do czego zmierzam? Kiedy pierwszy raz pragnąłem LD'ka, od razu go doświadczyłem. Z chwilą kiedy zacząłem stosować techniki innych ludzi, przestało mi to wychodzić, dlatego też zaniechałem trenowania LD na siłę i zdaje się na swoje techniki i możliwości. Każdy jest wyjątkową istotą i każdy sam powinien wiedzieć co jest dla niego najlepsze. Nie mówię że te wszystkie techniki nie są skuteczne, w moim przypadku się nie sprawdziły i tak samo może być z waszymi próbami osiągnięcia psiball'a. Popróbujcie trochę sami, po eksperymentujcie, choćby wasze techniki i teorie były najbardziej irracjonalne na świecie. Bądźcie odważni, a kto wie, może efekty przerosną wasze oczekiwania ;)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pozwól mi, tobie wyjaśnić :) .
Zadam ja pytanie.
Czy zrobiłeś to o czy ja ci napisałam ?
Jeśli tak to czy pojawiły się jakieś efekty.
Jeśli tak to jakie?
Jeśli nic nie robiłeś z tęgo co proponowałam, Zrób.
Ty rób :) , a ja będę zadawać pytanie.
Potrafię pracować - doświadczać, bawić sie energią.
Chcę ci przekazać co potrafię , daj mi szansę.
:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych